AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içinde''

AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içinde''

AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'... "Biz bugün, bütün varoluşuyla insanı ve insanın değerlerini savunuyoruz"

AKP Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Bugün Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın, büyük bir mücadelenin içindedir" dedi.

AKP Kadın Kolları Teşkilat Başkanlığı Akdeniz Bölge Toplantısı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in başkanlığında Kahramanmaraş'ta yapıldı. Toplantıda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mahir Ünal, kadınların sahada olmasının çok kıymetli olduğunu söyledi.

Birçok insan fark etmese de Türkiye'nin bütün dünyayla beraber bir mücadeleyi verdiğini, bunu da tarihin çok açık ve net bir şekilde yazacağını kaydeden Ünal, "Çünkü insan, içinde yaşadığı şeyleri çoğu zaman anlamaz. Şu anda aslında verdiğimiz mücadelenin ne kadar büyük olduğunun farkında değiliz" dedi.

Şu an Türkiye'nin verdiği mücadeleye, 102 yıl önce düşman işgalinden kutulan Kahramanmaraş'ın unutulmaz isimlerinden Abdal Halil Ağa'yı örnek veren Mahir Ünal, şöyle devam etti:

"Mesela bundan 102 yıl önce bugünlerin Maraş'ına gidelim. Bundan 102 yıl önce şubat ayına gidelim. Bundan 102 yıl önceki Kahramanmaraş'ta hangi duygunun yaşandığını ve oradaki umudu, inancı hatırlayalım. O gün o mücadeleyi verenler, aslında bir destan yazdıklarının farkında değildiler. Kahramanmaraş'ın kurtuluşundaki kahramanlar içerisinde bir kahramanın benim için çok özel bir yeri vardır; Abdal Halil Ağa. Abdal Halil Ağa davulcudur. Önce İngiliz işgali, arkasından Fransız işgali, düğün dernek olmadığı için Abdal Halil Ağa düğünlere gidemediği için davul çalamamaktadır ve dolayısıyla evine iaşe götürememektedir. Yani günlerden beri evine ekmek götürmeyen bir insan düşünün. İşte böyle bir ortamda Mebusu Meclis Azası Hırlakyan, Abdal Halil Ağa'yı çağırır, 'Fransızlar geliyor Maraş'a. avaneni topla, onları davulla zurnayla karşılayacağız' der. Ve o yokluk içerisindeki Abdal Halil Ağa'ya bir kese altın verir. Abdal Halil Ağa ne der biliyor musunuz? 'Efendi; değil bir kese altın, şu davulumu altınla doldursan, ben Müslüman kardeşimin böğrüne davul çalmam. Çünkü bu din bahsidir, başka bir bahse benzemez' der. Duyguya bakar mısınız. Yani bir kültür düşünün ki, davulcusu bile yüksek bir şuurla, yüksek bir bilinçle hareket ediyor. İşte o şuurun, o bilincin ocağı olan Kahramanmaraş bugün, o 102 yıl önceki şuurla ayakta.

Ve bugün işte 'farkında değiliz' dediğim şey şudur; bugün verdiğimiz mücadele, o gün belki bölgesel ölçekte bir mücadeleydi, bugün Türkiye, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içindedir, büyük bir mücadelenin içindedir. Ve bu büyük mücadele, bir insanlık mücadelesidir.

Biz bugün insanı savunuyoruz. Biz bugün, bütün varoluşuyla insanı ve insanın değerlerini savunuyoruz. İnsanı metalaştıran, insanı ürünleştiren, kar maksimizasyonuyla çalışan ve insanı yok eden bir sisteme karşı biz, kalbin, merhametin, iyiliğin yanındayız. Biz, insanlığın üzerinde yükseldiği değerlerin yanındayız. Ve siz, anne olarak bu değerleri en iyi, en güçlü savunanlarsınız."

"AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içi." haberi, 05 Şubat 2022 tarihinde yazılmıştır. 05 Şubat 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içi.. haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’li Mahir Ünal: ''Bugün Türkiye, Erdoğan'ın liderliğinde küresel ölçekte büyük bir kavganın içi.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:47 Tahran'da İsrail'in İsfahan'a Düzenlediği Saldırı Protesto Edildi
  2. 16:42 Trabzonspor, Kayserispor maçına hazırlanıyor!
  3. 16:41 Google Çalışanlarının İşten Çıkarılması: İsrail Anlaşması Protestosu ve İç Çatışmalar
  4. 16:37 Galatasaray'da 5 oyuncu için bir imza töreni düzenleniyor
  5. 16:37 AYM ifade özgürlüğü kararı verdi: Artık bildiri dağıtmak için izne gerek olmadığı belirtildi
  6. 16:36 Japonya'da Sağlık Çalışanları, Google Haritalar'daki Asılsız Yorumlar İçin Dava Açtı
  7. 16:32 Erdoğan'a Fenerbahçe iddiası: "Ben artık Fenerbahçeli değilim, milli takımı tutuyorum"
  8. 16:32 Galatasaray, Anahtar Oyuncularla Yeniden Anlaştı: İmza Töreni Coşkuyla Kutlandı!
  9. 16:28 Ortadoğu Gerilimi Altın Fiyatlarını Uçurdu: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  10. 16:22 Türk Takımlarının Avrupa Kupalarındaki Macerası Son Buldu
  11. 16:19 Bankacılık Sektöründe Mevduatlar Yükseliyor, Kredi Hacmi Artıyor
  12. 16:15 TÜİK Verileri: Türkiye'de Çocuk Nüfusu Azalıyor
  13. 16:10 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: Konyaspor ile Alanyaspor Arasında Kritik Mücadele!
  14. 16:06 Ukrayna Futbolunda Devrim: Hakemler Yalan Makinesinden Geçecek!
  15. 16:01 Mesut Özil'den Arda Güler'e Destek: 'Sabırlı Olması Gerek'
  16. 15:57 Annenin Kulağından Çıkan Canlı Örümcek Sosyal Medyada viral oldu
  17. 15:52 Fatih Karagümrük: Stadyum Eksikliği Nedeniyle Ceza Almamız Adaletsiz!
  18. 15:46 Putin ve Aliyev, Stratejik Görüşme İçin Buluşuyor: Güney Kafkasya'da Yeni Dönem Başlıyor
  19. 15:39 Polonya'da Tutuklanan Adam, Rusya'nın Zelenski'ye Suikast Girişiminde Rol Almakla Suçlanıyor
  20. 15:21 TCMB'nin Haftalık Verilerine Göre Rezervler Artıyor: Dövizde Gerileme, Altında Yükseliş
Politika Haberleri