AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kürsüden indirmek istedi!

AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kürsüden indirmek istedi!

AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kür... Ordu’da fındık fiyatlarının 10 liranın altına düşmesi nedeniyle yapılan toplantıda, basının önünde üreticilerin sorunlarını anlatmak isteyen Tüm-Köy-Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu...

Ordu’da fındık fiyatlarının 10 liranın altına düşmesi nedeniyle yapılan toplantıda, basının önünde üreticilerin sorunlarını anlatmak isteyen Tüm-Köy-Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra, AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu tarafından engellendi. AKP'li vekil Gündoğdu’nun korumaları, fotoğraf çeken gazetecilerin fotoğraf makinelerine el koymak istedi.

Ordu’da fındık fiyatının serbest piyasada 9,50 liraya kadar düşmesi Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında değerlendirildi.

Toplantıda söz alan AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, her zaman fındık üreticilerinin yanında olduklarını ileri sürdü. “2009 yılından beri üreticilere verilen Alan Bazlı Destek Ödemesi bunlardan birisidir'' diyen Gündoğdu, fındık fiyatının 10 liranın altına düşmesinin kendilerini de rahatsız ettiğini öne sürdü.

ÜRETİCİNİN KONUŞMASI ENGELLENDİ

Evrensel'de yer alan habere göre toplantının basına açık bölümde konuşan milletvekillerinden sonra söz alıp kürsüye gelen Tüm-Köy-Sen Ordu Temsilcisi Zekayi Sağra’nın basın önünde konuşmasına Metin Gündoğdu karşı çıktı. Gündoğdu, kürsüye gelerek Sağra’yı indirmek istedi. Korumaları da Sağra’ya müdahale etti. Korumalar, fotoğraf çeken gazetecilerin fotoğraf makinelerini almak istedi. Sağra konuşmakta ısrar edince toplantıya ara verildi. Daha sonra gazeteciler salondan çıkarıldı.

BASIN ÇIKINCA KONUŞABİLDİ

Sağra, ancak gazeteciler salondan çıktıktan sonra konuşabildi. Toplantıdan sonra yaşadıklarını anlatan Sağra, “Bir üretici olarak konuşma yapmam engellenmek istendi. Toplantıya ara verildi. Basın çıktıktan sonra söz hakkımı yine kullandım. Yapılan tartışma havanda su dövmek biçiminde. Aynı kişiler konuşuyor ama üreticilerin sorunları sürekli büyüyor'' diye yaşadıklarını anlattı.

"SERBEST PİYASA FINDIĞA ZARAR VERDİ"

Toplantıda konuşan TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, 2009 yılından bu yana fındığın serbest piyasaya bırakıldığını hatırlatarak, yaklaşık 7 yıldır fındık fiyatlarının serbest piyasa koşullarına göre şekillendiğini belirtti. Serbest piyasadan ilk zamanlar tüm üreticilerin umutlu olduğunu ancak daha sonra serbest piyasanın üreticiler başta olmak üzere, manav ve tüccarlara zarar vermeye başladığını savunan Soydan, “2015 yılının aralık ayından itibaren serbest piyasa koşullarında fındık fiyatının aniden düşüş göstermesiyle şu anda yaşadığımız sıkıntılarımız başlamış oldu. O tarihe kadar fındık fiyatında bir istikrar görünüyordu. Ancak o tarihten sonra fındıkta daha istikrar yakalanamadı ve sürekli düşüş yaşandı. Dolayısıyla serbest piyasa şartları yeniden gözden geçirilmelidir'' diye konuştu.

GEÇEN HAFTA AKP'Lİ ÇAVUŞOĞLU ÇİFTÇİYE ARKASINI DÖNMÜŞTÜ

Geçen hafta da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da derdini anlatmak isteyen çiftçiye arkasını dönerek uzaklaşmıştı.

"AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kürsüden indirmek istedi!" haberi, 01 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 01 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kürsüden indirmek istedi! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'li vekil fındık üreticisini susturup kürsüden indirmek istedi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  2. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  3. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  4. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  5. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
  6. 09:28 2024 Çin GP: Yılın ilk sprint yarışını Max Verstappen kazandı
  7. 09:25 Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, bugün Türkiye'ye geliyor
  8. 09:18 Soldaki AK Parti'li İlçe Belediye Başkanı Sağdaki Almanya Başbakanı
  9. 09:15 Resmi Gazete'de yayımlandı: Prof. Dr. Ömer Çınar AYM üyesi seçildi
  10. 08:57 Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı
  11. 08:53 Fiyat yarı yarıya düştü: Yeni Tesla Model Y Türkiye'de satışta
  12. 08:46 İzzet Yıldızhan, 23 yıllık eşiyle ilk kez ortaya çıktı
  13. 08:41 Ozan Akbaba’nın “Çırak” dizisine yeni oyuncular katıldı
  14. 08:35 Erdoğan “Kâr amacı güdülmüyor” demişti: Tarım Kredi Market’in 2023’te kâr ettiği ortaya çıktı
  15. 08:29 AK Partili Nihat Zeybekci: Bebek katliamını kınıyoruz ama İsrail'le ticaret anlaşmamız var
  16. 08:24 Cemevleriyle ilgili yeni karar Resmi Gazete'de
  17. 08:18 DEM Parti'den Bakan Yerlikaya'ya tepki: Kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları inceleyin
  18. 08:11 Fehmi Koru: AK Parti’ye yakın yazarlar ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ diyorlar
  19. 08:07 Murat Ağırel yazdı: ‘Belediyenin içinden geçmişler’
  20. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji'den çok sayıda kente kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Gündem Haberleri