AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı!

AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı!

AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı! CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Yasal tutanaklarla istedikleri sonuçları alamadıkları için hazırlanan sahte tutanakların doldurulduğu bilgisini

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, "Yasal tutanaklarla istedikleri sonuçları alamadıkları için hazırlanan sahte tutanakların doldurulduğu bilgisini alıyoruz" diyerek YSK'ya tepki gösterdi.

AKP’nin itirazı üzerine Maltepe’de yeniden sayılan sandıklar için İstanbul’a gelen CHP TBMM Grubu, İstanbul’da yaşananlarla ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı sonrasında basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Maltepe’de sürecin uzatılmaya çalışıldığını belirterek, “CHP TBMM Grubu İstanbul’a geldi. Demokrasi nöbeti tutuyor bildiğiniz gibi. Sayın Genel Başkanı’mız da bugün bu nöbete katılacak. Hukuki bir süreç, siyasallaştırılmak suretiyle siyasal bir süreç Türkiye’ye yaşatılıyor. Ancak şunu söylemek isteriz ki Büyükçekmece’de seçmene taciz, Maltepe’de sayıma fren yapılıyor. Bilinçli bir şekilde Maltepe’de ikinci defa sayılan oyların, sayım işleminde yavaşlatma işlemi yapıldığını görüyoruz. Gerek oyların tamamı gerekse geçersiz oyların sayımına hükmedilen geçersiz oyların sayım ve ayrım işlemi tamamlanmışken Maltepe’de henüz sayım işlemi tamamlanamadı. Burada bir engelleme işlemi, süreci zamana yayma kastı arıyoruz” ifadelerini kullandı.

'BÜYÜKÇEKMECE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE NE YAPILIYOR?'

Büyükçekmece’de polislerin düzenlediği sahte seçmen operasyonu ve sonrası hakkında çarpıcı iddialarda bulunan Engin Altay, “Büyükçekmece’deki olay vahim ötesi. Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nün etrafında ayrıca bir emniyet koridoru var. Polisler içerideki polisleri koruyor. Onlarca çevik kuvvet otobüsüyle ablukaya alınmış durumda. Polis binasının etrafına polislerden bir duvar örülmüş. Çok merak ediyorum. An itibariyle Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde ne yapılıyor? Bir emniyet müdürlüğünün etrafı otobüslerle neden çevrilir? Bunu anlamış değiliz. Bize bazı bilgiler geliyor. Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislerin vatandaşların evlerine yaptığı ziyaretlerde vatandaşların polislerin zorlamasına rağmen imzalamadığı tutanakların yerine sahte tutanakların tutulduğuna dair ciddi bilgi ve emare var. Bu konuda yetkililerden bir açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BÜYÜKÇEKMECE’DE POLİSLERE HAZIR TUTANAK TUTTURULDUĞU İDDİASI

Büyükçekmece’deki olayın vahim ötesi olduğunu belirten Altay;

“Telefonum şu anda yanımda yok ama Büyükçekmece Emniyet müdürlüğü’nün etrafında ayrıcana bir emniyet koridoru var bir abluka var. Polisler içerideki polisleri onlarca otobüse çevik kuvvet polisi koymak suretiyle Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan iş ve işlemle ilgili bir duvar örmüşler. Çok merak ediyorum sabahtan beri Büyükçekmece Emniyet Müdürlüğü’nde ne yapılıyor? Bize şöyle bulgular geliyor; 5 gün boyunca Büyükçekmece halkına adeta taciz ve basınç uygulayarak nereye oy verdiklerinden tutunda, 5 yaşındaki çocukları sahte seçmen diye kaydeden polisin dışarıda tuttukları tutanaklarda istediği sonucu alamadığını anlıyoruz. Hal böyle olunca şimdi Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislere hazır tutanak tutturulduklarıyla ilgili ciddi bir duyuma sahibiz. Buradan yetkililere sesleniyorum; Büyükçekemece İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislere dışarıda vatandaşların evlerine yaptıkları ziyaretlerde polislerin zorlamasına rağmen vatandaşların imzalamadıkları tutanakların yerine sahte tutanaklar tutulduğuna dair bilgi ve emare var. Bu konuda yetkililerden öncelikle bir açıklama bekliyoruz” diye konuştu.

"EKREM İMAMOĞLU 13 bin 949 OY FARKIYLA BAŞKAN SEÇİLMİŞTİR"

Bu seçimler çoktan bitmeli ve Türkiye gündemine dönmeliydi. YSK da yüklendiği sorumluluk çerçevesinde davranmalı ve AKP'den etkilenmemelidir. AKP mesnetsiz iddialarla seçimden çıkma peşindedir. Seçim bitmiştir. Erkem İmamoğlu 13 bin 949 oyla başkan seçilmiştir. İnat bir murat değildir. Sayın Erdoğan en yakın arkadaşları tarafından tarafından kandırılmıştır. Paranoyaya gerek yok.

'İGDAŞ MÜDÜRÜ BÜYÜKÇEKMECE NÜFUS MÜDÜRÜNÜN EVİNDE KALIYOR'

AKP kendi istediği sonucu tutanağa yansıtma çabasındadır. Biz demokrasiden vazgeçmeyeceğiz.Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasi mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Bu yaşadığımız 10 günlük süreçte AK Parti'nin içinden çok sayıda tepki alıyoruz. Büyükçekmece'de toplam 760 seçmenin kaydı dondurulmuş, içinde CHP seçmenleri de var.  İGDAŞ müdürü, Büyükçekmece Nufüs Müdürü evinde kayıtlı görünüyor. Şüphe arayanlar bu bilgiye bakmalıdır. Ayrıca bildiğiniz gibi Mevlüt Uysal'in kendi çalişma arkadaşlarını Büyükçekmece'ye seçmen olarak taşıdığı ortadadır.

YSK ERDOĞAN'DAN KORKMAK YERİNE ALLAH'TAN KORKMALIDIR

YSK'nin bu saatten sonra bu konuda bir karar alabilmesi mümkün değildir. AK Parti'nin milli iradenin kararına saygı duymasını bekliyoruz. CHP için bu seçim bitmiştir, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. YSK baskılara boyun eğmemelidir. YSK kumpasa alet olmamak zorundadır. Erdoğan'dan korkmak yerine Allah'tan korkmayı ve milletten utanmayı bilmelidir. Sayın Erdoğan bu inattan vazgeçmeli ve kendi ekibini sorgulamalıdır. Erdoğan sonuçları kabul ederek Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığını tebrik etmelidir.

Bu yaşananları Türkiye’yi dünyadan koparacak düzeyde bir durum olmamalıdır. Dünya milletler ailesi içinde biz dünyada tek başımıza yaşamıyoruz. Dünya demokrasiyle irtibatı olmayan ailelerle ilgisini kesiyor.

Seçimin tanınmaması demokrasinin ortadan kalkması demektir. YSK İmamoğlu'nun 11 gününü çalmıştır. Dün bitirmesi gereken Büyükçekmece başvurusunu YSK incelemesini tamamlamamıştır. Seçim iptalinin geriye dönük iptali yoktur olamaz. Kesinleşmiş seçmen listesinden YSK'nin yapacağı işlem yok.

'TALİMAT ALMADAN MAZBATA VERİLMEYECEK SANIRIM'

YSK’nin tüm üyelerini kast etmiyorum ancak talimat almadan mazbatayı vermeyecekler sanırım. Bazı üyelerinin görev süresi 1 yıl uzatılmıştır. Bunların amacını şimdi daha iyi anlıyoruz.

Maltepe’deki seçim uzatılarak AKP ve YSK süreci uzatmak için işbirliği yapmaktadır. Maltepe’den sonraki bahaneleri ne olacak merak ediyoruz."

"AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı!" haberi, 12 Nisan 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin Büyükçekmece planı ortaya çıktı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  2. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  3. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  4. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  5. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  6. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  7. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  8. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  9. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  10. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  11. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  12. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  13. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  14. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  15. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  16. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  17. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  18. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  19. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  20. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
Politika Haberleri