AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… Savcılığa teslim olan Kadri Gürsel cezaevine gönderildi

AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… Savcılığa teslim olan Kadri Gürsel cezaevine gönderildi

AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… ... Linç edenler serbest, gazeteciye kelepçe. Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine, infazı için adliyeye geldi. Gürsel, işlemlerinin ardından Metris Cezaevine...

Linç edenler serbest, gazeteciye kelepçe. Gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının kesinleşmesi üzerine, infazı için adliyeye geldi. Gürsel, işlemlerinin ardından Metris Cezaevine götürüldü. Gürsel'in eşi Nazire Kalkan Gürsel de Twitter hesabından açıklama yaparak "Valla Ne diyeceğimi bilmiyorum. An itibarıyla iletişimimiz kesildi. Aslında biliyorum. Sinan Çetin'in Polis Katili oğlunu hiç hapse sokmadan denetimli serbestlikle bıraktılar. Bakalım Kadri Gürsel'e hangi muamele?" ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_58179" align="aligncenter" width="1000"] Kadri Gürsel kelepçe[/caption]

Cumhuriyet Gazetesi davasında örgüte yardım suçundan 2 yıl 6 ay hapse çarptırılan gazeteci Kadri Gürsel, aldığı cezanın kesinleşmesinin ardından infaz savcılığına geldi.

Savcılıktan kendisine giden davet kağıdı üzerine teslim olan Gürsel, burada yapılan işlemlerinin ardından Metris Cezaevine gönderildi.

Dava sürecinde 11 ay cezaevinde kalan Gürsel’in denetimli serbestlik işlemlerinin ardından kısa süre sonra tahliye edileceği kaydedildi.

'BU, HUKUKUN AĞIR İHLALİDİR'

İnfaz savcılığında işlemleri süren Gürsel, basın mensuplarının soruları üzerine, “Normalde hiç cezaevine girmemem gerekiyor. Ama yasadaki bu durum nedeniyle şimdi tekrar cezaevine gireceğim. Bana 20 Mayıs’ta tebligat geldi. 10 gün içinde savcılığa gelmem istenildi. Ben de süre dolmadan geldim” dedi.

Twitter'dan da durumla ilgili paylaşım yapan Gürsel, "Delilsiz&keyfi biçimde 11 ay hapiste tutulduğum Cumhuriyet soruşturması&davasında gazetecilik faaliyetimin suçlanması nedeniyle hakkımda verilen&onanan 2,5 yıllık hapis hükmünün infazı için 20 Mayıs’ta 10 gün içinde savcılıkta olmam istendi. Hakkımdaki 2,5 yıllık hükmün infazı için aldığım çağrıya uyarak bugün Başsavcılığa başvurdum. 11 aylık tutukluluğum, 2,5 yılın hapisteki infaz süresini karşılamaktadır. İnfaz gerekçesiyle yeniden hapsedilmem hukuka aykırıdır. Cumhuriyet davasında verilen&11 aylık süresini tutuklu geçirdiğim 2,5 yıllık hapsin infazı, yasa gereği denetimli serbestlik yoluyla olmak zorundadır. Buna rağmen hapse konulmam söz konusudur. Cumhuriyet davasında verilen ve tutuklulukta peşinen infaz edilmiş olan haksız ve delilsiz hüküm nedeniyle, değil birkaç gün, bir saniye için dahi hapsedilmem hukuken mümkün değildir, olursa, bu hukukun ağır bir ihlalidir. AYM’nin hak ihlali başvurumdan 28,5 ay sonra nihayet 2 Mayıs’ta verdiği, ifade özgürlüğü hakkımın ihlal edildiği yönündeki kararı, aleyhimdeki sözde delili, dolayısıyla suçlamayı ve mahkumiyeti düşürür niteliktedir.Aleyhimdeki delili, suçlamayı ve mahkumiyeti hukuken geçersiz kılarak yeniden yargılanıp beraat etmemin yolunu açması gereken AYM kararı varken, tutukluğum sırasında infaz edilmiş bir hüküm için hapsedilmem hukuksuzluğu büyütüyor" dedi.

'AN İTİBARIYLA İLETİŞİMİMİZ KESİLDİ'

Gürsel'in eşi Nazire Kalkan Gürsel de Twitter hesabından açıklama yaparak "Valla Ne diyeceğimi bilmiyorum. An itibarıyla iletişimimiz kesildi. Aslında biliyorum. Sinan Çetin'in Polis Katili oğlunu hiç hapse sokmadan denetimli serbestlikle bıraktılar.Bakalım Kadri Gürsel'e hangi muamele?Kanunen 1sn bile tutamazlar.Ama keyfiyet işin içine girerse bilemem" ifadelerini kullandı.

​IPI: GÜRSEL'İN ARKASINDAYIZ

Öte yandan, Uluslararası Basın Kurumu (IPI), Gürsel'in arkasında olduklarını vurgulayarak "IPI Yönetim Kurulu üyesi #KadriGürsel bugün savcılığa giderek cezai süresinin geri kalanını geçirmek üzere teslim olmuştur. Tüm IPI üyeleri ve global ağı, saygın gazeteci ve dostumuz Gürsel'in arkasında yer aldığını bir kez daha vurguluyor" şeklinde açıklama yaptı.

"AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… Savcılığa teslim olan Kadri Gürsel cezaevine gönderildi" haberi, 29 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… Savcılığa teslim olan Kadri Gürsel cezaevine gönderildi haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP’nin ileri demokrasisi! Utanç kelepçesi… Savcılığa teslim olan Kadri Gürsel cezaevine gönderildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
    2. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
    3. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
    4. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
    5. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
    6. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
    7. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
    8. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
    9. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
    10. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
    11. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
    12. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
    13. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
    14. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
    15. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
    16. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
    17. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
    18. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
    19. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
    20. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
    Haberleri