AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınmış yatılı okula yüksek IQ'lu çocukları topladılar

AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınmış yatılı okula yüksek IQ'lu çocukları topladılar

AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınm... Eğitimin dinselleştirilmesi ve AKP'nin ideolojisine uygun tek tip insan yaratma eleştirilerinin yapıldığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tartışmalı bir hamle geldi. Bakanlık, ülkenin IQ’su 150 ve üstü çıkan çocuklarını...

Eğitimin dinselleştirilmesi ve AKP'nin ideolojisine uygun tek tip insan yaratma eleştirilerinin yapıldığı dönemde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan tartışmalı bir hamle geldi. Bakanlık, ülkenin IQ’su 150 ve üstü çıkan çocuklarını İstanbul Çamlıca’da yatılı bir okula topladı. Uygulama, “Burada Enderun Mektepleri gibi saraya eleman mı yetiştirilecek'' sorusuna yol açtı.???

Türkiye’nin IQ derecesi yüksek çocukları Çamlıca’da "FETÖ" okulu olduğu iddiasıyla kapatılan özel Coşkun Koleji’nin el konulan sekiz büyük villasından oluşan yerleşkesinde yatılı öğrenim görecek. "Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi" adını taşıyan kurumda ortaokul ve lise bünyesinde eğitim verilmeye başlandı.

HER İLDEN BİR ÇOCUK DÜŞÜNÜLDÜ AMA...
Cumhuriyet'ten Figen Atalay'ın haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri’nde (BİLSEM) yapılan WISC-R çoklu zekâ testinde IQ’su 150 ve üstü çıkan çocukları tek bir okulda toplamaya karar verdi. Okul için “her ilden bir çocuk'' düşünüldü ancak bazı illerden IQ’su 150 olan çocuk çıkmadı.

İllerdeki BİLSEM yöneticileri bu özelliği taşıyan çocukların ailelerini arayarak “müjde''yi verdi, çocuklarının İstanbul’da üstün yetenekliler okulunda ücretsiz yatılı okumaya hak kazandığını bildirdi. Bazı aileler çeşitli kaygıları nedeniyle çocuklarını yollamak istemedi. Halen okulun 60 öğrencisinin bulunduğu ve resmi açılışın bu ay içinde AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağı söyleniyor. Yerleşkenin bir bölümünde de Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’nin bir bölümü bulunuyor.

'YENİ ENDERUN MU?'
Bir eğitimci, "Burada, Enderun Mektepleri gibi saraya eleman mı yetişecek'' diye sorarken; Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, geçen yıl AKP’li bazı belediyelerin BİLSEM’deki başarılı öğrencilerin adlarını isteyerek, bu çocuklara yönelik etkinlikler düzenlendiğini hatırlattı.

Sancaktepe Belediyesi “Enderun Mektepi Projesi'' kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamıştı. Protokol kapsamında tüm resmi okul müdürlüklerine gönderilen yazı ile sayısal, sözel ve sanatsal alanda üstün başarı sağlayan öğrencilerin belirlenerek, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü insan kaynaklarına bildirilmesi istenmişti.

BU MODELİN GEÇMİŞİ
Enderun-ı Hümayun, Sultan II. Murat zamanında kurulan, Osmanlı Devleti’nin son zamanlarına kadar (1908) varlığını sürdüren saray okulu... Hristiyan ailelerden devşirilen çocukların zeki ve gösterişlileri saraya alınarak özel bir şekilde devlet işlerini görecek biçimde yetiştirilirlerdi. Sistem, Fatih Sultan Mehmet döneminde geliştirildi, sağlam esaslara oturtuldu. Saray’daki “Enderun nüfusu'', 8-18 yaşları arasında “devşirme'' denilen Hristiyan çocuklarla savaşlarda esir alınıp yetiştirilen gençlerden oluşuyordu.

"AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınmış yatılı okula yüksek IQ'lu çocukları topladılar" haberi, 03 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınmış yatılı okula yüksek IQ'lu çocukları topladılar haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AKP'nin 'özel' okulu: Tepede, FETÖ'den alınmış yatılı okula yüksek IQ'lu çocukları topladılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri