Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Hakkınızı söke söke alacağım

Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Hakkınızı söke söke alacağım

Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Ha... 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçime sayılı günler kala her parti gibi İYİ Parti de seçim çalışmalarını hızla sürdürüyor. Kütahya'da vatandaşlarla bir araya gelen Genel Başkan Meral Akşener, halkın sorunlarını dinledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçime sayılı günler kala çalışmalara ve mitinglere devam ediyor. Akşener bu sefer ise Kütahya'da bulunan İYİ Parti seçim standında idi. Standı ziyaret eden esnaf ve emeklilerle dertleşti. Akşener, emeklilere bayram ikramiyesini 7 bin lira yapıp 11 bin lira da seyyanen zam verilmesi gerektiğini belirterek, "Ama siz bunu vermediğimiz takdirde, ben Meral Akşener olarak sizlerin emeklilerine oyuna talibim ve size söz veriyorum, bu hakkınızı söke söke alacağım" dedi.

"Ben bu seçime giderken üç konuyu sürekli konuştum. Birincisi emekliler. Emekliler aç, aç. 10 bin lira emekli maaşı alan bir insan bir evi geçindiremez. Kira verse ölür, kira vermese de aç kalır. Şimdi diyoruz ki; Sayın Erdoğan her şey senin iki dudağının arasında, şimdi bayram ikramiyesini işçilere 7 bin lira yapacaksın. Emeklilere bayram ikramiyesini 7 bin lira yaptıktan sonra 11 bin lira derhal seyyanen zam vereceksin. Emeklinin maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracaksın. Evet, ben bunu her gün söylüyorum. Her söylediğimde de bir yanıt geliyor, bütçe buna uygun değil. Peki, Sayın Erdoğan, siz çeteler meteler o kadar büyüdü ki, yandaşlarınızın vergilerini silerken para var, emekliye gelince mi yok? Suriyelilere para var, emeklilere gelince mi yok? Bunu vereceksin. Siz bunu vereceksiniz, emekliyi mutlu edeceksiniz, sonra hep birlikte emeklinin oyununa talip olacağız. Ama siz bunu vermediğimiz takdirde, ben Meral Akşener olarak sizlerin emeklilerine oyuna talibim ve size söz veriyorum, bu hakkınızı söke söke alacağım. İkinci sırada atanamayan öğretmenler var.

Türkiye'de pek çok okul açıldı. İnsanlar, çocuklarımız kazandı, dediler. Aileler ceplerinden, rızklarından kestiler ve o çocukları okuttular. Mezun oldular. Çocuklar tayin olmuyor. Neymiş öğretmen fazlasıymış, kim yetiştirdi, sen yetiştirdin kardeşim. Yine 2023 seçimlerine giderken biz dedik ki, tüm siyasi partiler, Cumhuriyetimizin 100’üncü senesinde 100 bin öğretmen daha alacağız. Seçimi kazandı abiler, derhal unuttular. Sayın Erdoğan buradan sana sesleniyorum; bu 100 bin öğretmeni derhal tayin edeceksin. Ettin ettin, etmedin tüm öğretmen kardeşlerimin oyuna talibim. Üçüncüsü, mülakatın kaldırılması. 2023’te bunu da herkes söyledi. Şimdi her şehirde görüyorum, her ilçede görüyorum. Şu anda aramızda da vardır. 87 puanlı çocuğu mülakatta elenmiş, 73 puanlı dost mülakatı kazanmış, tayin olmuş. Bu mülakat meselesini derhal kaldıracaksın."  ifadelerine yer verdi.

ENGELLİ BAKIM ÜCRETLERİ

Engelli bakım ücretlerinin de yükseltilmesini isteyen Akşener, "Bir diğer konumuz oldu, o da engellilerin durumu. Engellilerin evde bakımına yönelik maaşlar 12 bin 500 liraya çıkarılmalıdır. Kanun teklifi verdik. Engellerin kendi aldığı maaşlar 7 bin 500 liraya çıkarılmalıdır, evde bakım ücreti de 12 bin 500 liraya çıkarılmalıdır. Şimdi biz bu tarz şeyleri konuşacağız. Biz bu tarz şeyleri konuşacağız. Onun haricinde şu şucu bu bucu değil, sizin birbirinize düşürüp çıban çıkarıyorlar. O nedenle, siz velinimetsiniz, seçmen millet velinimettir. En iyi hizmet edecek partiye, en iyi hizmet verecek adaya oy vermenizi sizden istirham ediyorum" diye konuştu.

Genel Başkan Meral Akşener, konuşmasının peşinden esnafı ziyaret ederek kentten ayrıldı.

 

"Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Hakkınızı söke söke alacağım" haberi, 23 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Hakkınızı söke söke alacağım haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Akşener bir kez daha emeklilere seslendi: Hakkınızı söke söke alacağım 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 06 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 02:10 Okan Buruk Transfer Bombası! "Gelecek Sene Bizimle Olacak!"
  2. 01:54 Anneler Gününde Sevginizi Gösterin: Annenize Alınabilecek En Güzel Hediyeler
  3. 01:41 Şenol Güneş Yeşil Sahalara Geri Dönüyor: Yeni Durağı Belli Oldu!
  4. 01:37 Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
  5. 01:32 Eski Galatasaray Hocası Beklenmedik Kararla Gündemde: Torrent Meksika'da!
  6. 01:29 İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız!
  7. 01:24 Bir insan sürekli yumurta yerse ne olur?
  8. 01:22 Bu içecek şeker hastalarının kan şekerini anında düşürüyor!
  9. 01:19 Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
  10. 01:17 Türkiye’nin kuruyemiş devi iflas bayrağını çekti! Çalışanlar maaş alamadı: Şubeleri kapatıldı
  11. 01:15 Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor!
  12. 01:14 Ayakkabıda kepenkler iniyor!
  13. 01:11 Türkiye için yatırım defteri kapanmadı!
  14. 01:10 Yatırım olsun diye otomobil alanlara kötü haber: Sektörün kalbi galericiler açıkladı!
  15. 01:05 Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
  16. 01:01 Hamas: Ateşkes ve Esir Takası Görüşmeleri Tamamlandı!
  17. 00:54 Beşiktaş'tan Yeni Teknik Direktörden Sonra 116 Milyon Euroluk Golcü Transferi!
  18. 00:47 Endonezya Sarsıldı: 6,2 Büyüklüğünde Deprem!
  19. 00:42 Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
  20. 00:38 2024 Miami GP: McLaren Pilotu Lando Noris, F1'deki ilk zaferini kazandı
Gündem Haberleri