Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan Akçay: Mahir Çayan teröristtir

Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan Akçay: Mahir Çayan teröristtir

Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan ... Organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'yı sahiplenen MHP Grup Başkanvekili Erhan Akçay devrimci önderlerden Mahir Çayan'ı 'terörist' ilan etti.

Meclis Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Akçay’ın organize suç örgütü elebaşı Alattin Çakıcı’ya sahip çıkması, tartışmayı başlattı.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, iktidarın reform açıklamalarına muhalefetten gelen eleştirilere yanıt verdi.

Bulut, şöyle konuştu:

“Zamanında Ahmet Necdet Sezer bizzat şahsi yetkisini kullanmak suretiyle DHKP-C militanlarını serbest bırakırken suskun kalanlar, sesleri çıkmayanlar bugün bir İnfaz Yasası’ndan yararlanan binlerce insanın içinden bir örnek seçmek suretiyle Cumhur İttifakı’nı sabah akşam itham etme gayretleri nafile gayrettir. Şimdi, neden nafiledir ve neden samimiyetsizdir, size bunu izah edeceğim: Samimiyetsiz ve riyakâr bir söylemdir çünkü elimde bir kanun teklifi var. Bu söylemi sabah akşam ısıtıp soğutup bu Parlamentoya taşıyan ve bizleri mafya organizasyonlarıyla yan yana göstermeye çalışanların gerçek yüzünü ortaya koyan bir kanun teklifi. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilmiş bu kanun teklifi, Mahir Çayan isminin bazı örgüt yöneticileri de dâhil olmak üzere kamusal hizmette kullanılan binalara, köprülere, aklınıza nere gelirse verilmesi teklif ediliyor. Peki, kim Mahir Çayan? Yeni nesle allanıp pullanıp sunulan Mahir Çayan’ın gerçek yüzünü buradan ifade etmek gerekiyor ki maskeleri düşürelim hep birlikte. Mahir Çayan DHKP-C örgütünün kurucusudur, ideoloğudur, aynı zamanda eylemcisidir. Mahir Çayan politikleşmiş askerî savaş stratejisinin ideoloğudur. Nedir politikleşmiş askerî savaş stratejisi? Silahlı propaganda demektir”

"SÖZÜ ABDULLAH ÖCALAN’A BIRAKIYORUM"

“Ben susayım sözü Abdullah Öcalan’a bırakalım, tamam mı? Yani belki bizi dinlemeyenler Abdullah Öcalan’ı dinleyebilirler. Ne diyor Abdullah Öcalan Mahir Çayan’la ilgili? Halkların Demokratik Partisi kurulurken İdris Bayülken’e vermiş olduğu mülakat aynen şöyle söylüyor: ‘Ben Mahir Çayan’ın çizgisiyle, onun sempatizanlığıyla başladım bu mücadeleye. Kırk yıldır Mahir’in çizgisinin kavgasını yürütüyorum. Mahir’in bana verdiği bir emanettir ve ben kırk yıllık süre içerisinde bu emaneti kavga boyutuyla en iyi şekilde yerine getirmek için uğraştım. Şu anda da bu emaneti teslim ediyorum.’ Kime teslim ediyor Abdullah Öcalan Mahir Çayan’dan aldığı emaneti? Kendi beyanına göre Halkların Demokratik Partisine teslim ediyor. İşte terör örgütü liderinin ‘Kırk yıl emanetini taşıdım.’ dediği kişinin isimlerinin sokaklara, caddelere verilmesi için bu Parlamentoya kanun teklifi verenler, bugün, Türk milliyetçilerini mafya organizasyonuyla yan yana gelmekle itham ediyorlar. Bizim rahmetli Başbuğ’umuzdan bize kalan ve lekesiz liderimiz Sayın Devlet Bahçeli tarafından on sekiz yıldır özenle temsil edilen mirası şunu gerektiriyor: Çizgimiz net, duruşumuz net; ülkücüden mafya, mafyadan ülkücü olmaz. Ama Mahir Çayan’dan terörist olur, ‘Mahir Çayan’ın mirasını kırk yıl taşıdım.’ diyen Abdullah Öcalan’dan terörist olur, Abdullah Öcalan’ı kastederek ‘Başkan Apo’nun heykelini her yere dikeceğiz’ diyen Selahattin Demirtaş’tan teröristin ağababası olur.”

"EVLATLARINI BİRBİRİNE KIRDIRAN KONUŞMANIN TEMELİDİR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç söz alarak, “Hatibin konuşması 12 Eylül öncesi evlatlarımı birbirine kırdıran konuşmanın temelidir. Hatibin konuşması Türkiye Büyük Millet Meclisinde, şu anda bütçenin görüşüldüğü bir ortamda, birbirimize saygı ve sevgi çerçevesinde konuşurken 12 Eylül öncesi birbirimizle Türkiye’de yaratılan kavganın temellerine kurşun sıkılan konuşmanın da tam da kendisidir. ‘Türkiye’de helal süt emmiş herkesten, her vatan evladından cumhurbaşkanı olur ama Tayyip Erdoğan’dan olmaz.’ diyen aklı alkışladık, bugün de o aklın o gün doğru bir şekilde tezahür ettiğini savunmaya devam edeceğiz” diye karşılık verdi.

“ÇAKICI TERÖRİST DEĞİLDİR AMA MAHİR ÇAYAN TERÖRİSTTİR”

Özkoç'un ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, “Şimdi, Sayın Özkoç’a şunu söylemek isterim: 12 Eylül öncesi birtakım hadiselere atıfta bulunuyor, yalnız kendisiyle de çelişkiye düştüğünü hatırlatmak isterim. Mahir Çayan için kanun teklifi vermek. 12 Eylül öncesi silahlı terör örgütlerinin mücadelesini -veya 2012- günümüze taşımak demektir. Bir hakikat vardır, Alaattin Çakıcı terörist değildir” dedi. CHP’li sıralardan, “Alaattin Çakıcı terörist değildir” diyen Akçay’a “çetedir” yanıtı geldi.

Akçay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Fazlasıyla, yirmi yıl cezaevinde kalmak suretiyle çekmiştir cezasını ne suç işlemişse. Hâlâ bunun, sanki nefes aldırmayacak, su içirmeyecek hâlde birtakım aleyhine propagandalarla tahriklerini yapan da Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Şimdi, Alaattin Çakıcı terörist değildir ama Mahir Çayan teröristtir” dedi.

“MAHİR ÇAYAN BİR DEVRİMCİDİR”

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Akçay’ın konuşmasına dair, “Hukuk değil, bir ırkçı nutuk dinledik. Irkçılığın nasıl olduğunun tarihini yazan bir konuşma ve grupla karşı karşıyayız." dedi.

"Gelin Alaatin Çakıcı’yı konuşalım." diyen Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

"Dosyaları orada hazırladım suçlarını saymakla bitiremem. Çakıcı Erdoğan için ‘Rizeli yezit ve onursuz.’ Bu bana ait değil. Bahçeli için, ‘Buda kılıklı herif’ demişti. Şimdi ne oldu bütün bunlar bitti ve özel infaz paketiyle Çakıcı salıverildi. Ve sayın vekilin hukukçu olarak yaptığı konuşmada hukuka dair hiçbir şey yoktur. Bir 90’larda savunuldu Çakıcı bir de AKP iktidarında bu Meclis’e. Bu utanç size yeter. MHP savunuyor AKP susuyor. Mafyaya teslim olmuş bir iktidar var karşımızda. Biz sizin gibi teslim olmayız. Bu ırkçılıkla, bu Kürt düşmanlığıyla bir yere gidemezsiniz. Daha fazla yolunuz yok. Mahir Çayan da bu halkın evladı ve bir devrimcidir. Biz size ne Mahir Çayan’ı ne Demirtaş’ı ne de başkasını yedirmeyiz"

ÖZKOÇ: ÇAKICI TERÖRİSTTİR

CHP’li Özkoç tekrar söz alarak, Çakıcı’nın terör örgütlerinin ve mafyanın başı olduğunu söyledi.

Özkoç, şu ifadeleri kullandı:

“Alaattin Çakıcı’yla ilgili ‘Eli silah tutan herkese karşıyız.’ diyorlar. Alaattin Çakıcı’nın eli silah tutmuştur. ‘Adam öldüren herkese karşıyız.” diyorlar; Alaattin Çakıcı, adam öldürmüş ve adam öldürtmüştür. Öyle biz mafyadan korkarak, mafyaya baş eğerek devleti yönetemeyiz, mafyayla birlik olup devleti yönetemeyiz. Alaattin Çakıcı terör örgütlerinin kendisi, başıdır, mafyanın da başıdır. Savunmaya devam edebilirler” Tansiyonun yükselmesi üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

"Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan Akçay: Mahir Çayan teröristtir" haberi, 09 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 10 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan Akçay: Mahir Çayan teröristtir haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alaattin Çakıcı’ya sahip çıkan MHP’li Erhan Akçay: Mahir Çayan teröristtir 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  2. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  3. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  4. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  5. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  6. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  7. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  8. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  9. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  10. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  11. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  12. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  13. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  14. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  15. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  16. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  17. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  18. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  19. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  20. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
Politika Haberleri