Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde arkadaşını vurup katil olmuştu

Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde arkadaşını vurup katil olmuştu

Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde a... ABD’li tanınmış aktör Alec Baldwin’in film çekimleri sırasında set ekibinden 2 kişiyi vurduğu silahta “gerçek mermi” kullanıldığı açıklanmıştı.

Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne yol açan Alec Baldwin, ilk kez açıklama yaptı: Trilyonda bir ihtimal gerçek oldu.

O, BENİM ARKADAŞIMDI'

NTV'de yer alan habere göre; gazetecilerin sorularını yanıtlayan Amerikalı aktör Baldwin, "Soruşturma devam ettiği için konuşmama izin verilmiyor. Sante Fe polisinin emri gereği soruşturmayla ilgili hiçbir soruya cevap veremiyorum. Bir kadının ölümüyle ilgili devam eden bir soruşturma bu. O, benim arkadaşımdı" diye konuştu.

'TRİLYONDA BİR İHTİMAL GERÇEK OLDU'

"Birlikte film çeken çok, çok iyi bir ekiptik ve sonra bu korkunç olay oldu" diyen Baldwin, yaşanan trajediyi "Trilyonda bir ihtimal gerçek oldu" şeklinde anlattı.

alec-baldwin-halyna-hutchins-001.jpg

New Mexico'da çekilen Rust filminin artık devam etmeyeceğini düşündüğünü dile getiren Baldwin, insanların güvenliği için film ve dizi çekimlerinde ateşli silah kullanımının sınırlandırılmasından yana olacağını ve bunun için üstüne düşen her şeyi yapacağını belirtti.

alec-baldwin-halyna-hutchins-002.jpg

'OLAYDA BİR GÜVENLİK AÇIĞI VAR'

ABD'de basınında yer alan haberlere göre, sette silahı Baldwin'e veren yardımcı yönetmen David Halls ve filmin silah uzmanı Hannah Gutierrez Reed davanın baş aktörleri konumunda.

Mahkeme tutanaklarına göre Halls detektiflere olayda bir güvenlik açığı olduğu itirafında bulundu.

alec-baldwin-halyna-hutchins-003.jpg
'GEREKLİ KONTROLLERİ YAPMALIYDIM'

Silahın içinde mermi bulunmadığı konusunda oyuncuları ve ekibi uyarmak için kullanılan "Soğuk silah" terimini kullandığını da itiraf eden Halls'un "Gerekli kontrolleri yapmalıydım" dediği ve olayda bir kasıt olmadığının altını çizdiği öğrenildi.

YARDIMCI YÖNETMEN SİLAHIN GÜVENLİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞ

Mahkeme kayıtlarına göre Alec Baldwin, silahı kendisine yardımcı yönetmenin verdiğini ve "güvenli" olduğunu söylediğini belirtti. Yardımcı yönetmen ise ifadesinde, silahın içinde "gerçek mermi" olduğunu bilmediğini söyledi.

alec-baldwin-halyna-hutchins-004.jpg

BİRDEN FAZLA KİŞİ HAKİM KARŞISINA ÇIKABİLİR

Henüz kimsenin suçlanmadığı davanın seyri hakkında ipuçları veren savcı, "suçlamalar masada" sözleri ile olayla ilgili bir veya birden fazla kişinin hakim karşısına çıkabileceğinin sinyalini vermişti.

Kamuoyundan gelen baskılar sonucu böyle bir açıklama yapan savcı, detaya girmekten kaçındı. Ancak savcının açıklamaları ile günlerdir iddia boyutunda olan olay resmiyet kazandı.

alec-baldwin-halyna-hutchins-005.jpg
'MUAZZAM MİKTARDA MERMİ BULUNDU'

Savcı, sette "muazzam miktarda mermi bulunduğunu" ve bu mühimmatın niteliğine ilişkin soruşturma yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Soruşturmadan yansıyan yeminli ifadelere göre, olay, Rust filminin Santa Fe'deki setinde, prova esnasında gerçekleşti. Kameraların kayıtta olmadığı anda, Baldwin, silahı kameraya doğrultarak prova yapıyordu. Tam o sırada ateş alan silahtan çıkan mermi, kameranın arkasındaki görüntü yönetmenini ve yönetmeni isabet aldı.

alec-baldwin-halyna-hutchins-006.jpg
"ÜÇÜNCÜ KEZ KAZARA SİLAH ATEŞLENDİ"

Öte yandan Alec Baldwin’in çekimler sırasında kullandığı silahla görüntü yönetmeninin ölümüne ve yönetmenin yaralanmasına yol açtığı Rust filminin setinde olaydan günler önce yine dolu silahın ateşlendiği iddia edildi.

Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, Rust filminin çekimleri sırasında yaşanan ölümcül kazadan 5 gün önce, Baldwin’in dublörüne güvenli olduğu söylenen silah iki el ateşlendikten sonra içinde gerçek mermi olduğu anlaşıldı.

Haberde, 16 Ekim’de yaşanan olaydan sonra bir set çalışanının üretim müdürüne gönderdiği mesajda “Üçüncü kez kazara silah ateşlendi. Ortam güvenli değil” yazdığı ifade edildi.

alec-baldwin-halyna-hutchins-007.jpg
FİLMİN YAPIMCILARININ SETTEKİ GÜVENLİK SORUNLARINDAN HABERİ YOK

Olaydan sonra soruşturma başlatılıp başlatılmadığı öğrenilemezken, filmin yapımcıları setteki güvenlik sorunlarından haberdar olmadıklarını açıkladı.

Silahın emniyetinden sorumlu olan yönetmen yardımcısıyla ilgili şaşırtıcı bir gerçek de ortaya çıktı. Üç set çalışanı, yönetmen yardımcısı David Halls’ın 2019'da bir silahın "beklenmedik bir şekilde ateş aldığı" başka bir filmden kovulduğunu açıkladı.

"Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde arkadaşını vurup katil olmuştu" haberi, 31 Ekim 2021 tarihinde yazılmıştır. 31 Ekim 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde arkadaşını vurup katil olmuştu haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alec Baldwin ilk kez konuştu: Film setinde arkadaşını vurup katil olmuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:16 Bomba Tehdidi: Danimarka'daki Billund Havaalanı Tahliye Edildi, Bir Kişi Gözaltına Alındı
  2. 17:14 Türkiye'de satılan en ucuz telefon!
  3. 17:12 15 gün sonra yürürlükte: AB'den gelen posta ve kargoya vergi zammı açıkladı
  4. 17:11 Hizmet İhracatında Türkiye'nin Yol Haritası: Bolat'ın Açıklamaları
  5. 17:10 Arka Sokaklar Devam Edecek mi? İlker İnanoğlu açıklama yaptı!
  6. 17:09 Grip Virüsleri: Geleceğin Potansiyel Pandemisi Mi?
  7. 17:08 Mansur Yavaş'tan lüks belediye binaları yapılmasına tepki geldi
  8. 17:06 CHP harekete geçti: Parti aleyhine çalışan üyeler hakkında deliller toplanacağı söyleniyor
  9. 17:06 İstanbul'dan Kalkan Uçakta Kokpit Camı Çatladı: Acil İniş Yapıldı
  10. 17:02 Fahiş Fiyatlara Karşı Toplumsal Tepki: Kafe ve Restoran Boykotu
  11. 16:50 Türkiye Erkek Voleybol Milli Takımı, 2024 Milletler Ligi'ne Hazır!
  12. 16:46 Galatasaray'ın Transfer Hedefi: Fransa'dan Genç Golcü Zan Vipotnik!
  13. 16:37 Acil İniş: THY Uçağının Kokpit Camında Çatlak Tespit Edildi
  14. 16:37 AKP'den DEM'e Geçen Belediyenin Borcu Dudak Uçuklattı!
  15. 16:25 Süper Lig’de küme düşen ilk takım belli! İşte o takım!
  16. 16:25 Lezzet Şöleni: Pratik ve Lezzetli 9 Kaşık Tatlısı Tarifi!
  17. 16:24 Tüketiciyi aldatıcı reklamlara 28,8 milyon lira ceza kesildi
  18. 16:21 Muhalefet KKM zararına tepki gösterdi: Merkez‘in zararı 8 bakanlığın bütçesinden fazla
  19. 16:20 Portakal Şerbetli Kurabiye: Nostaljik Lezzetin Modern Yorumu
  20. 16:19 DEM Parti'den Yerlikaya'ya 'müfettiş' yanıtı geldi
Dünya Haberleri