Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silmek için ceseti teslim edilmiyor

Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silmek için ceseti teslim edilmiyor

Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silm... Aleksey Navalni'nin ekibi, Sibirya'da tutulduğu ceza kolonisinde aniden ölmesinin ardından, muhalif liderin naaşının verilmesinin "katilin izlerinin silinmesi amacıyla" bilinçli olarak geciktirildiğini iddia etti.

Uluslararası tepkilerin devam ettiği bir ortamda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalif Aleksey Navalni'nin Sibirya'daki ceza kolonisinde beklenmedik bir şekilde ölmesiyle ilgili, Navalni'nin ekibi, muhalif liderin cenazesinin ailesine teslim edilmesinin kasıtlı olarak geciktirildiğini iddia etti.  Ölümünün üzerinden üç gün geçmesine rağmen cesedinin nerede olduğuna dair belirsizlik sürüyor.

Navalni'nin destekçilerinin sosyal paylaşım ağı Telegram'daki kanallarından yaptıkları açıklamada, "Katillerin izlerini yok etmeyi amaçladıkları açıkça görülmektedir. Bu nedenle naaşını vermiyor, hatta Navalni'nin annesinden bile gizliyorlar," ifadelerine yer verildiği dikkat çekti.

Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmiş, Rus resmi makamlarının, muhalif liderin ölüm sebebinin henüz netleşmediğini ve otopsinin devam etmesi gerektiği konusunda kendi avukatlarına bilgi verdiğini belirtti. Yarmiş, sonuçların en erken gelecek hafta açıklanacağını söyledi.

ANNESİ MORGUN ÖNÜNDE BEKLİYOR

Navalni'nin sözcüsü Yarmiş, muhalif liderin naaşının ailesine verilmesi talebini tekrarladı. Bununla birlikte, Navalni'nin annesi Ludmila Navalnaya'nın Cumartesi günü, oğlunun tutulduğu Sibirya'daki ceza kolonisi yakınındaki Salehard'daki morgun kapısında naaşı almak üzere beklediği bildirildi.

Rus kaynaklar, 47 yaşındaki muhalif liderin dün, kutup bölgesindeki Harp'ta bulunan ceza kolonisinde ani bir şekilde fenalaşarak öldüğünü duyurdu. Navalni, Rusya lideri Putin'e muhalifler arasında en tanınmış ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar nedeniyle en fazla destek gören isimdi. Navalni'nin ölüm haberi, küresel çapta önemli olan Münih Güvenlik Konferansı'nın başlamasından kısa bir süre önce duyurulmuştu ve Navalni'nin eşi Julia Navalnaya'nın da haberi burada aldığı açıklanmıştı.

3 GÜNDÜR OĞLUNUN CENAZESİNE ULAŞAMIYOR

Navalni'nin annesinin üç gündür oğlunun cenazesine erişemediği belirtiliyor. Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh, Navalni'nin annesinin bugün oğlunun tutulduğu cezaevinin yakınındaki kasabada bulunan morgu ziyaret etmek istediğini ancak girişine izin verilmediğini söyledi. Onunla birlikte morga giden avukatlardan birinin "dışarı atıldığını" söyleyen Yarmysh, görevlilerin Navalni'nin cesedinin orada olup olmadığı sorusuna yanıt vermediğini belirtti.

 

NAVALNİ KİMDİR?

2018'deki Rusya başkanlık seçimlerinde aday olan Navalni, Rusya'nın çeşitli bölgelerinde kampanya konuşmaları yapmış ve Kremlin'i sarsan yolsuzluk iddialarını da ortaya koymuştu. Putin'e karşı en güçlü muhalif isim haline gelen Navalni, 2020'de sinir gazıyla zehirlenmiş ve tedavi için Almanya'ya gitmişti. İyileşmesinin ardından 2021'de ülkesine dönmeye karar vermiş ve bu adımı muhalif çevrelerce takdirle karşılanmıştı.

Ancak ülkesine dönüşünden sonra tutuklanan Navalni, daha önceki bir yolsuzluk davasından kaynaklanan şartlı tahliye kararını ihlal ettiği gerekçesiyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Kremlin'e muhalif tutumuyla bilinen Navalni, geçen Ağustos ayında "aşırıcılık" suçlamasıyla 19 yıl daha hapis cezasına çarptırılmıştı. Diğer muhalifler gibi kutup bölgesine yakın bir ceza kolonisine nakledilen Navalni, bir süredir izole bir şekilde tutulmaktaydı.

"Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silmek için ceseti teslim edilmiyor" haberi, 17 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silmek için ceseti teslim edilmiyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aleksey Navalni'nin ekibi: Katil izleri silmek için ceseti teslim edilmiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 05 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:18 5 Mayıs 2024 Günlük burç yorumu
  2. 02:47 Restoranlarda tepki çeken uygulama! Uzmanı uyardı: Ödemeyin
  3. 02:44 iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
  4. 02:43 Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
  5. 02:41 Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
  6. 02:40 On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
  7. 02:37 Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!
  8. 02:35 Üniversite-sanayi arasındaki dijital köprüyü kuracak uygulama: JobSocial
  9. 02:33 Araştırma üniversitelerine AR-GE için 503,9 milyon lira bütçe
  10. 02:32 Google yapay zekanın verimli kullanımı için eğitim veriyor
  11. 02:28 Türk mühendisler devletlerin sakladığı sırrı keşfetti!
  12. 02:26 Sevgilinizin sizi aldattığını nasıl anlarsınız? Sosyal medyada "Bunu deneyin" diyerek paylaştı!
  13. 02:24 Bu besinler mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor!
  14. 02:19 5 Mayıs 2024: Tarihte bugün
  15. 01:25 Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
  16. 01:22 Arda Güler, La Liga'da ilk sezonunda şampiyon oldu!
  17. 01:15 Başarı hikayesi olarak gösterilen o elektronik devi iflas etti!
  18. 01:15 Beşiktaş, 23 yıl sonra ilk kez yeni bir teknik direktörle anlaştı
  19. 01:08 Ülkenin önde gelen gıda devi iflasın eşiğinde: Şubeleri kapatılıyor
  20. 00:59 23 yıl sonra borsa, dolar ve altında bir ilk: Tedbirinizi alın!
Dünya Haberleri