Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş'

Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş'

Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu A... DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24'den Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, T24'den Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı.

Ali Babacan, 'Ekonominin baskı ile düzeltilemeyeceğini' belirterek, ilk 100'e giren vergi rekortmenleri listesinde 67 kişinin adını saklı tutmasını nedenini, "Listeyi gördüğümde tebessümle karşıladım, vergi rekortmenliği kazanç demek. Yoksulluğun bu kadar yoğun olduğu bir dönemde adını açıklamak bir risk. Bir de iş dünyasında, 'aman abi çökerler' ifadesi var. Bu korkunun kaynağında da devlet gücü ile iş dünyasından talepte bulunulması var" olarak açıkladı. Kritik davalarda imzası olan İrfan Fidan'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan atandığı Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmasını değerlendiren Babacan "Kişiler üzerinden yorum yapmadan önce sisteme bakmak lazım. Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na, AYM'ye bu sistemle yapılan atamalar bir sorun. Biz yüksek yargı üyelerinin seçiminin TBMM'de nitelikli bir çoğunlukla yapılması gerektiğini söylüyoruz" dedi. AİHM'nin ihlal kararı verdiği ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini, AYM'ye başvurularda da yüzde 90 düzeyinde ihlal kararı verildiğini belirten Ali Babacan "Vatandaşın hakkını ihlal eden mahkemelerden hesap sorulması lazım" diye konuştu.

"ORTAKLARA KENDİSİNİ MAHKUM EDEN ERDOĞAN'DIR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP'nin kapatılmasını sık sık gündeme getirmesiyle ilgili bir soruyu yanıtlayan Babacan, "geçmişte parti kapatmalar konusunda mağdur olan" AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalmaması gerektiğini vurgulayarak "Sayın Bahçeli hükümetin veto mercii haline gelmiş durumda. Bahçeli tamamen hamaset üzerinden siyaset yürütüyor. Sayın Bahçeli'nin Türkiye için üretebildiği bir proje var mı? Aklıma hiçbir şey gelmiyor. Siyasi partiyi kapatma gündemi gerçek sorunları üzerine örtmek için yaratılıyor. Sayın Erdoğan kuşatılmış değil. Ortaklara kendisini mahkûm eden Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

"SALDIRILARA SESSİZ KALINMASI DEHŞET VERİCİ"

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a yönelik saldırıyı da değerlendiren Ali Babacan "Selçuk Özdağ’a saldırıyı soruşturan savcının fotoğrafı yayımlandı, tehdit edildi. Erdoğan ve Bahçeli sessiz kalarak bu saldırıları zımni olarak kabul etmiştir, Sayın Erdoğan iyi bilir; sükut ikrardan gelir. Saldırılara sessiz kalınması dehşet verici" ifadesini kullandı.

"SOSYAL YARDIM ALMANIN KOŞULU AK PARTİ ÜYELİĞİ OLMUŞ"

Türkiye'de yoksulluğun büyük bir sorun olduğunu, "yoksulluk intiharlarının" yaşandığını söyleyen Babacan, "TÜİK rakamlarına göre 23 milyon insan günlük 40 liranın altında yaşıyor. Sosyal desteğin önemi pandemi döneminde de ortaya çıktı" dedi ve kendisine ulaşan bir ihtiyaç sahibine tanıklığını paylaşarak 'sosyal destek alma şartının AK Parti üyeliği olduğunu' bilgisini verdi.

"İTTİFAKLAR İÇİN ERKEN"

İttifaklar konusunda konuşmak için erken olduğunu vurgulayan Ali Babacan "DEVA Partisi kurulalı daha bir yıl olmadı. DEVA Partisi önce özgün kimliğini oluşturmalı. Diğer türlü 'başka bir partide eriyor' algısı oluşur. Biz iktidar olmak için kurulmuş bir partiyiz. Seçim dönemi geldiğinde veya erken seçim kararı alınırsa, o gün ortak adaylık ve ittifak meselesi konuşulur" diye konuştu.

"Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş'" haberi, 23 Ocak 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Ocak 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Babacan: 'Sosyal yardım almanın koşulu AK Parti üyeliği olmuş' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri