Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası giden isimler…

Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası giden isimler…

Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası g... Süper Lig'in ikinci yarısına 2-0'lık Gaziantep FK galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe puanını 34'e yükselterek 4. sırada kendine yer buldu. Transfer...

Süper Lig'in ikinci yarısına 2-0'lık Gaziantep FK galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe puanını 34'e yükselterek 4. sırada kendine yer buldu. Transfer çalışmalarına da devam eden sarı-lacivertliler şu ana dek Simon Falette'yi kadrosuna katmış ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Gaziantep maçı sonrası yaptığı açıklamada "Belki kalabalık olan mevkilerden 2-3 kişi yollayacağız. Sol beke oyuncu alacağız. Belki fazlalık olan yerlerden tasarrufa gitme imkanı sağlayacağız." ifadelerini kullandı. Bazı isimlerle yolların ayrılabileceğinin sinyalini vermişti.

Fenerbahçe yönetimi, performansı beğenilmeyen ve yüksek maaş olan futbolcularla yolları ayırma kararı aldı. Takıma yeni takviyelerde bulunmak isteyen yönetim gelen  teklifleri değerlendirmeye başladı.

KALECİ

Fenerbahçe'nin as kalecisi Altay Bayındır. Yedeği Harun Tekin. Oytun, Erten ve Abdullah ise altyapıdan yetişen kaleciler. Bu mevkide 5 isim görünüyor ancak maaş maliyeti olarak oldukça düşük isimler.

SAĞ BEK

Fenerbahçe'de sağ bek olarak Maurio Isla oynuyor. Isla olmadığı zaman Nabil Dirar veya Ozan Tufan görev alıyor. Murat Sağlam ise 21 yaşında ve Wolfsburg'tan yeni gelen bir yetenek. Bu nedenle Fenerbahçe'nin sağ bekte bir fazlalığı bulunmuyor.

STOPER

Fenerbahçe'de Serdar Aziz'in yeri garanti. Sadık Çiftpınar sezonu kapattı. Serdar'ın yanında çoğunlukla orta sahadan Jailson görev alıyor. Adil Rami, maç başına para kazanıyor. Yeni transfer Simon Falette'nin ise lisansı henüz çıkmadı. Adil Rami'den vazgeçilebilir ancak maç başı maaşı olduğu için harcama limitinde de yer tutmuyor.

SOL BEK

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım sakat. Yedekliğini ise Nabil Dirar yapıyor. Transfer düşünülen mevkide fazlalık değil eksiklik çekiliyor.

ÖNLİBERO

Burada Fenerbahçe'nin fazlalığı var. Luiz Gustavo ve Emre Belözoğlu'nun yeri garanti. Jailson, Gustavo'nun ilk yedeği ancak stoperde de tercih ediliyor ve esnekliği ile Ersun Yanal'ın elini rahatlatıyor. Burada görev alabilecek diğer oyuncular Ozan Tufan ve Tolga Ciğerci ise sağ - sol açık gibi mevkilerde görev alıyor. Bu bölgede bulunan ancak fazla forma şansı bulamayan oyuncu Tolgay Ali Arslan. Gurbetçi oyuncunun yıllık maaşı 1.3 milyon euro ve yarım devre için 4.25 milyon TL'ye denk geliyor.

OFANSİF ORTA SAHA

Fenerbahçe'nin bu bölgedeki ilk tercihi Max Kruse. Ayrıca, bu bölgede görev alıp forma şansı bulamayan oyuncular, yüksek maaşlarıyla da dikkat çeken Alper Potuk ve Mehmet Ekici. Her iki ismin de gönderilmesi bekleniyor. Alper Potuk'un ücreti 6 milyon lira, Mehmet Ekici'nin ise 10.45 milyon lira. Yarım sezonluk ücretlerinin toplamı 11.45 milyon lira. Ayrıca, bu bölgede görev alan Miha Zajc'a yarım sezon için 1 milyon euro kiralama ücreti ve 3 milyon euro satın alma opsiyonlu teklif geldi. Zajc'ın yarım sezonluk maaşıyla birlikte 11.4 milyon TL hareket alanı açabilir.

SAĞ KANAT

Fenerbahçe'deki performansıyla beklentileri karşılayamayan Victor Moses, takımın en çok ücret alan oyuncularında bir tanesi. Inter'in de istediği Moses için görüşmeler yapıldı. 3.2 milyon euro (21 milyon TL) maaş alan Moses'ın gitmesi, yarım sezon olan 10.5 milyon TL'lik maliyetinin düşmesi ile önemli bir hareket alanı açacaktır. Moses'ın yokluğunda bu bölgede Deniz Türüç, Nabil Dirar, Ferdi Kadıoğlu gibi isimler de görev alabilir.

SOL KANAT

Fenerbahçe'nin sol açıktaki ilk tercihi Garry Rodrigues. Zaman zaman Tolga Ciğerci de görev alıyor. Sol ayaklı olan Deniz Türüç ve Ferdi Kadıoğlu da bu bölgedeki tercih edilen isimler olarak değerlendirilebilir.

FORVET

Fenerbahçe'nin forvet bölgesindeki esas tercihi Vedat Muriqi ve satılması gündemde bile değil. Vedat'ın tek yedeği ise Mevlüt Erdinç. Fenerbahçe'nin bu bölgede bir fazlalığı bulunmuyor.

HANGİ İSİM İÇİN NASIL BİR YOL İZLENECEK?

1) ADIL RAMI

Ücret: 200 bin Euro+maç başı Maç: Dakika: 46

Adil Rami, performans bakımından beklentilerin çok uzağında. Bir türlü form tutamayan deneyimli stoperin gönderilmesi için de menajeri ile görüşmeler sürüyor.

2) MAX KRUSE

Ücret: 2.5 milyon Euro Maç: 13 Dakika: 1124

Kruse'yi yönetim tutmak istiyor ancak Arap Yarımadası'ndan son gelen teklifler 5 milyon Euro civarında. Tekliflerin 7-8 milyon Euro seviyesine ulaşması halinde istemese de Alman golcüye veda edilecek.

3) MIHA ZAJC

Ücret: 1.1 milyon Euro Maç: Dakika: 85

3.5 milyon Euro ve Salih Uçan karşılığında transfer edilen Sloven oyuncu bu sezon istenen performansı gösteremiyor. Yönetim, İtalya'dan oyuncu için teklifler alırken milli takım forması da giyen ve Serie A'da piyasası olan 25 yaşındaki orta saha ayrılığın kıyısında.

4) ALPER POTUK

Ücret: 1.2 milyon Euro Maç: 5 Dakika: 106

Yıllık 2 milyon Euro olan ücretini 1.2 milyon Euro'ya düşürse de Alper Potuk beklenenin çok uzağında. Yönetimin veda etmek istediği oyuncuların başında geliyor.

5) TOLGAY ARSLAN

Ücret: 2.4 milyon Euro Maç: Dakika: 31

Beşiktaş'tan transfer edilen Tolgay Arslan, teknik heyetin gözüne giremezken sadece 31 dakika ligde şans buldu. Yıllık 2.4 milyon Euro kazanan oyuncu yönetimin göndermek istediği isimlerin de başında geliyor.

6) VICTOR MOSES

Ücret: 2.7 milyon Euro Maç: 6 Dakika: 492 Gol: 1 Asist: 1

Ayrılığı neredeyse kesinleşen Moses, İtalyan ekibi Inter'den gelen teklifin ardından ayrılık ateşini de yaktı. Takımın en çok kazanan isimlerinden biri olan Nijeryalı oyuncunun önümüzdeki hafta kiralık sözleşmesinin feshedilmesi bekleniyor.

"Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası giden isimler…" haberi, 20 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. Spor kategorisi altında bulunan Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası giden isimler… haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Koç duyurmuştu! Harcama limiti sonrası giden isimler… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

  • YORUM YAZ

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON HABERLER
    1. 11:46 İflas haberleri ardı ardına gelmeye devam ediyor: Türkiye'nin iki dev şirketi iflas bayrağını çekti
    2. 11:40 DEM Parti: Kayyımlar sandığa gömüldü
    3. 11:39 Altınok'un Belediye Soygunu: 1.7 Milyar Borç ve Boşaltılan Kasa!
    4. 11:32 Mehmet Aslantuğ ve Arzum Onan'ın Müstakbel Gelini Can Aslantuğ Aşkına Paylaşım Yağmuru!!
    5. 11:31 Fatih Altaylı: Merak ettiğim husus bu zatın İlahiyat Fakültesi diploması olup olmadığı
    6. 11:27 Doktorlar Uyardı: Kulak Memenizdeki Bu İz Tehlikeli Bir Hastalığa Haberci Olabilir!
    7. 11:24 Arka Sokaklar’ın Mesut’u geri mi dönüyor?
    8. 11:22 Meteoroloji Alarm Verdi: Şiddetli Fırtına Kapıda!
    9. 11:21 Alperen Şengün'den önemli başarı: NBA'de en çok gelişim gösteren 3. oyuncu oldu
    10. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
    11. 11:14 Asgari Ücret Zammı Bekleniyor: Temmuz'da Milyonlarca Kişiyi Etkileyecek Zam Yolda mı?
    12. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
    13. 10:57 Gazeteci Uğur Dündar uyardı! Yarın gündem bambaşka olacak! Bu konu futbol değil!
    14. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
    15. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
    16. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
    17. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
    18. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
    19. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
    20. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
    Spor Haberleri