Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret

Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret

Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, erken saatlerde başlayan yoğun çalışma temposuyla belediyenin gücünü hissettirmeyi hedeflediklerini belirtti. Yeni projeler arasında Kent Marketler, Moto Kurye Parkı ve Uğur Mumcu Kültür Merkezi yer alıyor.

BAŞKAN EŞKİ: "BELEDİYENİN GÜCÜNÜ HİSSETTİRMEK AMACINDAYIZ"

Yoğun bir tempoyla çalıştıklarını vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Yoğun bir çalışma temposundayız. Temel gayemiz, belediyenin iş yapabilme gücünü vatandaşımıza hissettirmek. Güne çok erken saatlerde başlıyoruz. Sabah 5 gibi sahada oluyoruz. Hatta bir sabah da saat 6’da il başkanımızla sahaya çıktık. O da çalışma şeklimizi gördü. Saat 8’e kadar her gün bir mahallede eksikleri tespit edip, 8’den 5’e kadar da gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Bornova’nın kronikleşmiş problemleri var. Önemli kısmı da kamulaştırma kanalıyla çözülebilecek konular. Önümüzdeki süreçte hepsini çözeceğiz" dedi.

9 KENT MARKET’TEN 7’Sİ AÇILDI, İLK MOTO KURYE PARKI HİZMETE GİRDİ

Başkan Eşki, Bornova Belediyesi’nin hayata geçirdiği ve planladığı projeleri şöyle açıkladı: "9 Kent Market’ten yedisini açtık. Diğer ikisini de yakında açacağız. Esnafın olmadığı 3 bölgede Kent Lokantası açtık. Dördüncüsünü planlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin verdiği destekle 14 dönümlük araziye TIR Parkı yaptık. Türkiye’deki ilk Moto Kurye Parkı’nı Bornova’da açtık. Abide-i Hürriyet Parkı’nı, İtfayeci Parkı ve Pumptrack Parkı gibi Bornova’ya, İzmir’e değer katacak tematik park projelerimiz var. Çok geniş kapsamlı bir asfaltlama hamlesi yaptık. Önümüzdeki süreçte günde üç ayrı serim yaparak gene Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Böylece hızlı bir şekilde yol ve altyapı ile ilgili problemleri çözmüş olacağız."

UĞUR MUMCU İZMİR’İN PRESTİJ SAHNESİ OLACAK

Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi ile ilgili projelerinden de bahseden Başkan Eşki, "Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ni İzmir’in gereksinim duyduğu prestij sahneye dönüştüreceğiz. Bir tarafı 400-500 kişilik klasik tiyatro sahnesi, diğer tarafı 700-750 kişilik modern bir sahne olacak. Türkiye’nin ilk modern sanatlar müzesini Bornova’da kurmak istiyoruz. 3 kreş açmayı planlıyoruz. Dershanemizi dört kat büyütmeyi hedefliyoruz. Aşevi ile kimsesizlerin evlerine yemek dağıtmayı planlıyoruz" diye konuştu.

SORUMLULUK ALANIMIZ HARİCİNDE DE VARIZ

Bornova’da meydana gelen diğer sosyal hizmetler ve yatırımlar hakkında bilgi veren Eşki, "Sarnıç’ta Genel Başkanımız Özgür Özel ile birlikte bir caminin temelini attık. Pınarbaşı’nda gereksinim olduğu için belediyemize ait binayı karakol olarak kullanılmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne verdik. İki okulun yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 47 okulun boya-badana işlerini yapıyoruz. 3 yeni sağlık ocağı açılması için ilgili kurumlarla ortaklık yaptık. Yani mesuliyet alanımızda ve belediyenin işi olmamasına rağmen vatandaşın gereksinim duyduğu her yerdeyiz" dedi.

ALİ MAHİR BAŞARIR: "BELEDİYELERİMİZ ÖNEMLİ BİR SINAV VERİYOR"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bornova’da kısa sürede büyük işlerin yapıldığını belirterek, CHP’li belediyelerin merkezi hükümetin yapması gereken işleri üstlendiğine dikkat çekti: "Gerçekten Bornova’da kısa sürede büyük işlere imza atılmış. Aslında anlattığınız ve yaptığınız hizmetlerin çoğunu merkezi hükümetin yapması gerekiyor fakat öyle bir dönemde yaşıyoruz ki insanlar evine ekmek götüremiyor. Belediyeler olmasa bu aileler çok daha büyük sıkıntılar çekecek. İnsanlar kırtasiye gereksinimlerini karşılayamadığı için çocuklarını okula yollayamıyor, tenceresini kaynatamıyor. Bu noktada belediyelerimiz önemli bir sınav veriyor."

CHP’Lİ BELEDİYELERE BÜYÜK BASKI VAR

Başarır, CHP’li belediyelere uygulanan baskılara dikkat çekerek, "Belediyelerimize büyük baskı var. İktidara mensup belediyelerin borçları kapatılıyor. Bizim belediyelere anında işlem yapılıyor. Bu çok yanlış bir yaklaşım. Ancak bugünler geçecek. Tüm belediyelere daha adil, eşit davranan bir yönetim gelecek" diye konuştu.

İZMİR’E YAKIŞAN BİR BAŞARI

Başarır, İzmir’de CHP’nin başarılı sonuçlarına da vurgu yaparak; "Ben İzmir’le gurur duyuyorum. 2 ilçe haricinde hepsinde kazandık. Ben bu anlamda örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Belediye başkanlarının yaş ortalaması en düşük olan il, aynı şekilde kadın belediye başkanı sayısının en fazla olduğu il. Bu da İzmir’e yakışan bir durum. İzmir’i hiçbir zaman bırakmayacağız. Bornova, İzmir, Türkiye güzel günleri görecek" ifadelerini kullandı.

"Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret" haberi, 19 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Mahir Başarır’dan Başkan Eşki’ye ziyaret 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:47 Burak Yılmaz: "Hakemin canı sağ olsun. Bugün bize hata yaptı ama yarın başkasına yapmasın"
  2. 23:43 Adli Tıp Kurumu raporu tamamlandı! İşte Narin Güran'ın ölüm nedeni
  3. 23:15 Eskişehir'de Yemek Borusu Genişleyen Yavru Kediden Tavuk Sesi Çıkıyor
  4. 23:10 Almanya'daki yangında hayatını kaybeden Emine ve Umut Can Çoban'ın cenaze namazı kılındı
  5. 23:07 Bahçeli'den gazeteci'nin narin sorusuna sert tepki: ''Sapık ve yanlış sorular''
  6. 23:04 Şenol Güneş'ten öz eleştiri geldi: "Bu sonuçlar ne bana ne de takıma yakışmaz"
  7. 23:03 Türkiye’de Teröre Ağır Darbe! Bakan Yerlikaya Rakamları Tek Tek Açıkladı
  8. 23:01 Evde leziz tepsi mantısı yapmanın sırrı: Tepsi mantısı tarifi ve püf noktaları!
  9. 22:59 Büyük MEB skandalı! Mülakat sonuçları yayınlandıktan sonra birden kaldırdılar!
  10. 22:54 Rus basınından flaş iddia: ''Türk bankaları çekiliyor''
  11. 22:52 İzmirliler yazdan kalma bir günün keyfini çıkaracak! 20 Eylül 2024 İzmir hava tahminleri
  12. 22:52 İstanbul 20 Eylül Cuma günü hava durumu: Gök gürültülü sağanak yağışlar olacak!
  13. 22:52 Ankara’da sonbahar rüzgarları: Yarın hava nasıl? İşte 20 Eylül 2024 Ankara hava tahminleri
  14. 22:48 Bölgedeki Tansiyon Artıyor: İsrail, Hizbullah Mevzilerini Yerle Bir Etti!
  15. 22:48 CHP'den adaylık açıklaması: "Cumhurbaşkanı Adayımız Zamanla Belirlenecek"
  16. 22:47 TFF Galatasaray'a onay çıkarttı!
  17. 22:47 Ole Saeter'den İsrail'e flaş transfer reddi: "Kanlı parayı asla kabul etmem"
  18. 22:47 Trabzonspor-Kayserispor maçı ardından ortalık çok karıştı: Burak Yılmaz taraftarın üzerine yürüdü!
  19. 22:41 Narin'in nasıl öldüğü belli oldu! Canlı yayında açıklandı
  20. 22:39 Ancelotti'nin yeni planı: Real Madrid'de sistem değişecek!
Gündem Haberleri