Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değerlendirdi: Herkes devletten alacaklı

Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değerlendirdi: Herkes devletten alacaklı

Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değ... Bakırköy’de 1’i çocuk 3 kişinin ölü bulunmasının ardından Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada “siyanür” bulgusuna rastlandığı açıklandı.

Bakırköy’de 1’i çocuk 3 kişinin ölü bulunmasının ardından Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada “siyanür” bulgusuna rastlandığı açıklandı. 3 haftada 3’üncü aile intiharı sonrası AKP’nin ekonomi politikası ve yükselen yoksulluğu yeniden gündeme geldi.

Artan intihar vakalarına ilişkin TELE1’e konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Doktor Ali Şeker, söz konusu intiharları “umutsuzluk intiharı” olarak yorumlarken, “Umudu tekrar var etmek, halka yönelik bir çözüm paketini acilen ortaya koymak gerekiyor” dedi.

Bakırköy’deki intihar vakasında da ilk bulguların, “Ben gidersem geride kalanlar perişan olur” şeklinde bir yönü olduğunu söyleyen Şeker, yurttaşların devlete güvenmediğini vurguladı.

MECLİS'TE 'ARAŞTIRILSIN' DENİLDİ

Şeker, intihar vakalarının daha önce de tek tek yaşandığını fakat giderek artan toplu intiharların çok ciddi bir durumun işareti olduğunu belirtirken, geçtiğimiz yıl Meclis’te intihar vakalarıyla ilgili bir araştırma önergesi verdiklerini ancak ciddiye alınmadığını söyledi.

Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında CHP’nin “aile sigortası” olarak önerdiği, “temel vatandaşlık geliri” olarak bir ailenin asgari geçimini sağlayacak ödemenin yapılmasını söylediklerini ifade eden Şeker, yurttaşların faturalarını dahi ödeyemeyecek duruma geldiğini hatırlattı.

YOLSUZLUĞUN ULAŞTIĞI BOYUT: YÜZ BİNLERCE İNSANIN ELEKTRİĞİ, SUYU KESİLİYOR

Şeker, “Yolsuzluğun ulaştığı boyutta bütçenin önemli bir kısmını faturalara veriyoruz. Elektriği, suyu kesiliyor yüz binlerce kişinin. Fatih’teki intihar vakasından sonra, ailenin intihar ettiğini bile bile Cengiz İnşaat’ın elemanları, “Bize talimat geldi” diyerek elektriği kesiyor. Bu aynı zamanda, insanlıktan çıktığımızın işaretidir” dedi.

'HERKES DEVLETTEN ALACAKLI'

“Devletin kaynakları Ağaoğlu’na, Cengiz İnşaat’a, müteahhitlere veriliyor. Oysa bu kaynakların esas pay sahibi işsizlerdir” diyen Şeker, şöyle konuştu:

“İşsizlik fonunda biriken paralar müteahhitlere akıyor. Deprem için toplanan paralar depreme harcanmıyor. Tarım için Gayrı Safii Milli Hasıla’dan (GSMH) çiftçilere aktarılması gereken paralar aktarılmıyor. Toplumun işçisi, çiftçisi, yoksulu herkes devletten alacaklı. Herkes bir umut arıyor, bu umudun tekrar var edilmesi birinci derece sorumluluktur.”

“İnsanların umutsuzluğu ortak, bu umutsuzluğu sonlandırmak için çözüm bulunmaması büyük bir sorun. Sosyal devletin bir an önce yoksulluğa yönelik eylem planı ortaya konup, çözüm üretilmesi gerekiyor.”

"Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değerlendirdi: Herkes devletten alacaklı" haberi, 15 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değerlendirdi: Herkes devletten alacaklı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ali Şeker, artan ölüm vakalarını TELE1'e değerlendirdi: Herkes devletten alacaklı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  2. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  3. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  4. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  5. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  6. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  7. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  8. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  9. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  10. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  11. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  12. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  13. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  14. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  15. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  16. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  17. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  18. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  19. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  20. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
Politika Haberleri