Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklentisi: On Binlerce İşçi Harekete Geçiyor!

Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklentisi: On Binlerce İşçi Harekete Geçiyor!

Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklent... Alman otomotiv devi Volkswagen ile ülkenin en büyük işçi sendikalarından IG Metall arasında Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri resmen başladı. Taraflar arasında yürütülen müzakereler, işçi hakları ve ücret artışları gibi önemli konuları kapsıyor.

Yaklaşık 130 bin Volkswagen çalışanını temsil eden IG Metall ile Volkswagen yönetimi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı. Bu süreçte IG Metall, Volkswagen'e grev tehdidinde bulunarak, işçileri işten çıkararak "tarihi bir hata" yapmamaları konusunda uyarıda bulundu.

VOLKSWAGEN ALMANYA'DA FABRİKALARI KAPATMA KARARI ALDI

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, bu ayın başlarında tasarruf ve maliyet azaltma önlemleri çerçevesinde Almanya'daki fabrikalarını kapatacağını ve 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını 5 yıl erken sona erdireceğini duyurdu. Şirket, Avrupa'daki yüksek enerji ve iş gücü maliyetlerinin rekabetçiliklerini olumsuz etkilediğini ve satışların düştüğünü gerekçe gösterdi.

30 YILLIK ANLAŞMAYI İHLAL ETTİLER

2020 yılında Türkiye'deki fabrika yatırımından vazgeçen Volkswagen’in, tasarruf ve maliyet azaltma amacıyla Almanya'daki fabrikalarını kapatma kararının yanı sıra, 30 yıllık istihdam koruma anlaşmasını erken sonlandırması, Alman otomotiv sektöründe önemli bir sarsıntıya yol açtı.

TOPLU İŞ GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Volkswagen ile IG Metall arasında fabrikaların kapatılması planı da dahil olmak üzere toplu iş görüşmeleri, Hannover’de bugün başladı. IG Metall, Volkswagen’in bu planlarına karşı çıkarak, 2030 sonrası iş güvencesi talep ediyor. Sendika, yönetime işçileri işten çıkararak "tarihi bir hata" yapmamaları gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

ÜCRET MÜZAKERELERİ

Ücret müzakerelerinde ise IG Metall, Volkswagen çalışanlarının maaşlarına yüzde 7 oranında zam talep ediyor.

SENDİKADAN SERT UYARI

Volkswagen işçi temsilcileri, otomobil üreticisindeki kötü gidişattan üst yönetimi ve hükümetin desteğini sorumlu tutarak, işten çıkarmalara karşı sert bir direniş sergileyeceklerini açıkladı. IG Metall’in baş müzakerecisi Thorsten Gröger, Hannover'de yaptığı açıklamada, "İyi bir çoban, koyunlarına bakar ve onları bir arada tutar. Ancak Volkswagen'in çobanı, onları derilerini yüzmekle ve sonra da bir kasırgada dışarı atmakla tehdit ediyor" dedi.

"ZOR ANLAR YAŞATACAĞIZ"

Gröger, gerekirse on binlerce Volkswagen çalışanının 1 Aralık'tan itibaren fabrika önlerinde ve sokaklarda olacağını belirterek, "Kış geliyor ve o zaman, gerekirse, yönetim kuruluna gerçekten zor anlar yaşatacağız!" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞE DİKKAT ÇEKİLDİ

Volkswagen çalışanlarını temsil eden Volkswagen İş Konseyi Başkanı Daniela Cavallo, şirketin yaklaşık 90 yıl önce sendika fonlarının kamulaştırılmasından yararlandığını vurgulayarak, "Nazilerin o dönemde işçi hareketinden çaldığı bu sermaye, ortalama bir faiz oranıyla on yıllar boyunca milyarlarca avroya ulaşabilirdi. Bu para, bizim paramız ve bugün Volkswagen Grubu'nda bulunuyor" dedi. Cavallo, Volkswagen yönetimiyle uzlaşmaya hazır olduklarını, ancak işçiler için bir çözüm bulmanın artık şirket yönetimine bağlı olduğunu ifade etti.

 

"Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklentisi: On Binlerce İşçi Harekete Geçiyor!" haberi, 25 Eylül 2024 tarihinde yazılmıştır. 25 Eylül 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklentisi: On Binlerce İşçi Harekete Geçiyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Alman Otomotiv Sektöründe Büyük Grev Beklentisi: On Binlerce İşçi Harekete Geçiyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 30 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:22 CHP'li Bulut'tan RTÜK Başkanına 'sansür' tepkisi!
  2. 18:16 Akbank'ta veri sızıntısına dair iddialar resmi olarak yalanlandı
  3. 18:13 Depremde 69 kişinin yaşamını yitirdiği Hacı Ömer Apartmanı'nın davası 2 Ekim'de görülecek!
  4. 18:05 İyi Parti lideri Dervişoğlu'ndan "merkez siyaset" çağrısı
  5. 17:34 AKP’li Galip Ensarioğlu’nun damadı dolandırıcılıktan tutuklandı, aynı gün serbest kaldı
  6. 17:30 Bülent Ersoy: "Hiç umursamıyorum, cenazeme kimsenin de gelmesini istemiyorum, kendi başıma giderim"
  7. 17:26 Pezeşkiyan: Haniye suikastına yanıt vermememiz halinde Gazze'de ateşkes sözü verilmişti
  8. 17:17 Burak Yılmaz: "Çok kırgınım, çok üzüntülüyüm"
  9. 17:13 Beyin göçü açıklanandan çok daha fazla!
  10. 17:09 İşçiye ek zam yerine pamuk şeker ve Osmanlı macunu indirimi
  11. 17:04 Emeklilik oranı tarihi zirvede
  12. 16:54 İsmail Saymaz: “Devlet okulları içinde özel okul kurulmuş”
  13. 16:33 ABD'ye dönen Büyükelçi Flake'den Demokrat Harris'e destek
  14. 16:28 Hatay'da Depremzede Öğrenciler Eşitsiz Koşullarda Eğitime Devam Ediyor
  15. 16:22 Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olan birçok milletvekili var
  16. 16:00 Kadınlar iş piyasasında "yaşlı", erkekler "deneyimli" olarak görülüyor
  17. 15:55 KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: İsrail'in Saldırıları Kıbrıs’ı Hedef Haline Getiriyor
  18. 15:54 Kar beklentilerini bir kez daha düşüren Volkswagen'de kayıplar önemli boyutlara ulaştı
  19. 15:50 İslam Memiş, gram altında 2025 sloganını duyurdu: "1-4 Ekim ise çok eleştiri!"
  20. 15:45 Açlık sınırı 20 bin liraya doğru ilerliyor!
Dünya Haberleri