Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında artışa neden oldu

Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında artışa neden oldu

Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında art... Almanya’nın Hamm kentinde bir anda patlayan korona vakalarının büyük kısmının, Türklerin düzenlediği düğün ve kına gecelerinden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Koronavirüse karşı sıkı önlemler alarak Avrupa'da Kovid-19'la mücadelede bir başarı öyküsü yaratan Almanya'da Türkiye kökenlilerin de yoğun yaşadığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Hamm kenti şu günlerde ülke gündeminde.  

180 bin nüfuslu Hamm kentinde, son günlerde vakalarda ciddi bir artış yaşanırken, yapılan incelemeler sonucunda bunun arkasında Türklerin düzenlediği iki kına gecesi ve iki düğün olduğu ortaya çıktı. Hamm belediyesinin açıklamasına göre kentte son veriler ışığında 196 koronavirüs vakası bulunuyor . Bölgede 2 bin 573 kişi de karantina altında. Son bir haftada tespit edilen yeni vaka sayısı da 171. Yeni vakalardan 150’sinin ay başında kentte yapılan kına gecesi ve akabindeki büyük düğün ile bağlantılı olduğu açıklandı.

Düğünle bağlantılı olarak 300 kişinin de karantina altında olduğu bildirildi. Kentte 4 Eylül’de bir kına gecesi düzenlenmiş, akabinde de Dortmund’da büyük bir salonda düğün yapılmıştı. Ertesi hafta ise 15 kilometre uzaklıktaki Werl kentinde yine bir kına gecesi ve büyük bir düğün yapıldığı, oraya da Hamm ve Dortmund’daki kına ve düğüne katılanlardan bazılarının davetli olduğu aktarıldı. Düğüne katılanlarda ilk vakaların Eylül ayı ortasında görüldüğü açıklandı. Hamm belediyesi basın sözcülüğü DW Türkçe’ye verdiği bilgide, eyalette o dönem geçerli olan tedbirler ile kutlamaların 150 kişiyle sınırlı olması kuralının ihlal edilip edilmediğinin kendilerince denetlendiğini ve bunun diğer kentler tarafından yapılması gerektiğini de belirtti.

"TÜRK DÜĞÜNÜ BAŞLIĞI ELEŞTİRİLDİ"

Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger-Petermann, düzenlediği basın toplantısında düğün sahiplerini ve yapılan salonu da bildiklerini, ancak bütün detayları netliğe kavuşturamadıklarını söyledi.

Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) üyesi Belediye Başkanı, kutlamalara katılan 309 kişinin kimliğinin tespit edildiğini duyurdu. Hamm Belediyesi Uyum Meclisi Başkanı Sosyal Demokrat Parti (SPD) üyesi İsmail Erkul ise DW Türkçe’ye verdiği demeçte hataların yapılmış olabileceğini, bunların araştırılması gerektiğini söyledi, diğer yandan ise medyada veya kamuoyunda korona vakalarındaki artışın “Türk düğünü” başlığıyla tartışılmasını eleştirdi. Erkul, konunun Kovid-19 ve tedbirlerin ihmali olmaktan çıkıp ırkçı bir hal aldığını, Hamm’da önümüzdeki Pazar günü düzenlenecek belediye başkanlığı seçimi ikinci turu öncesinde siyasete malzeme edildiğini söyledi. Erkul tartışmanın tarzını da eleştirdi.

TELE1 Almanya temsilcisi Mehmet Tanlı da aynı konuya dikkat çekti. DW Türkçe’ye kentteki havayı değerlendiren Tanlı, “Bir grup Türkiye kökenlinin yaptığı hatanın genelleştirilerek, faturanın bütün Türklere veya göçmenlere kesilmesi herkesi üzdü ve öfkelendirdi” diye konuştu. Oluşan ortamın aşırı sağcıların ve ırkçıların ekmeğine yağ sürdüğünü de belirten Tanlı, oluşan nefretin başka şekillerde de ortaya çıktığını, örneğin yakın beldelere tatile giden Hamm plakalı araçların önünün kesildiği, kimi bölgelere girmelerine izin verilemediğini duyduklarını söyledi.

ARTIŞLA BERABER KISITLAMALAR SIKILAŞTIRILDI

Hamm’daki rekor yeni vaka sayısı üzerine önlemler sıkılaştırıldı. Buna göre kentte en fazla beş kişi veya iki ailenin mensupları kamuya açık alanlarda biraraya gelebilecek. Buna restoran ve gastronomi işletmelerinin, mağazaların, kültür ve boş zaman uğraşılarının da dahil olduğu duyuruldu.

İlkokullar hariç tutulmak üzere 1,5 metre mesafenin korunamayacağı her yerde, okullarda ders dahil, maske zorunluluğu getirildi. Rekor vaka sayısının sebebi olarak nitelenen kutlamalara ilişkin de tedbirlerin sıkılaştırıldığı duyuruldu. 25 kişiden daha kalabalık kutlamaların belediyeye bildirilmesi şartı getirildi. 50-150 kişi arası kutlamaların yapılmasının da tamamen belediyenin iznine bağlanması kararlaştırıldı. Ayrıca davetli kişilerin isim ve bağlantı bilgileri dışında hijyen ve enfeksiyondan korunma planı sunulması da şart koşuluyor. Okul ve yuvalar için de özel bir test merkezi kurulduğu duyuruldu. Hamm’daki kutlamalarla artan vaka sayıları üzerine kentin bulunduğu Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde de tedbirler sıkılaştırıldı. Eyalet Sağlık Bakanı Karl- Josef Laumann, eğlence ve kutlamalardan iki hafta önce belediyeye bildirimde bulunulmasını corona virüsü tedbirleri genelgesine ekleyeceklerini, zabıtaların böylesi kutlamaları denetlemesinin de mümkün olabileceğini açıkladı. Bakan, Hamm’daki kutlamanın 150 davetli sınırını aştığını, davetli listesinin düzensiz olduğunu, aslında kutlamanın bu şekilde yapılmaması gerektiğini kaydetti. (DW Türkçe)

"Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında artışa neden oldu" haberi, 27 Eylül 2020 tarihinde yazılmıştır. 27 Eylül 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında artışa neden oldu haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’da Türk düğünleri vaka sayısında artışa neden oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  2. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  3. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  4. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  5. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  6. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  7. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  8. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  9. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  10. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  11. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  12. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  13. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  14. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  15. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  16. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  17. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  18. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  19. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  20. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
Dünya Haberleri