Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen kararnamesinde!

Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen kararnamesinde!

Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen k... Almanya'nın Bavyera eyaletinde yaşayan Türkler, Türk göçünün 60'ıncı yılında kefenleriyle tabutsuz defnedilme kararnamesinin yürürlüğe girmesini bekliyor.

SDP Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, eyalet sağlık bakanı tarafından kendisine gönderilen mektupta meclisin aldığı tabutsuz kefenle defin uygulamasının 1 Nisan'da başlayacağını belirtti. Taşdelen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün kefenle defnedilme yani tabutsuz defnedilme konusunda başarılı olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Bavyera Eyalet Meclisi'nde ilk Türk kökenli ve tek yapancı milletvekili olan Arif Taşdelen, 2019 yılında mecliste sadece kefenle defin uygulamasının yasalaştığını, kararın uygulaması için eski eyalet sağlık bakanıyla sürekli görüştüğünü ve salgının araya girdiğini belirtti. Taşdelen, mücadelesinin sonunda meyve verdiğini ve yeni eyalet Sağlık Bakanı Klaus Holetschek'ten mektup aldığını, uygulamanın en erken 1 Nisan'da başlayacağını ifade etti.

"TABUTSUZ DEFİN KONUSUNDA MÜJDEYİ VERMEK İSTİYORUM"

Yaptığı açıklamada, "Parlamentoya seçildiğimden beri, yani 8 yıldır çoğu konuların yanı sıra okullarımızda Türkçe anadil dersi ile sadece kefenle defnedilme konusuna ağırlık verdim. Türkçe anadil dersi konusunda daha başarılı olamadım ama kefen ile defnedilme yani tabutsuz defnedilme konusunda başarılı olabildiğimin mutluluğunu yaşıyorum bugün. Ve bütün Bavyera'daki Müslümanlara bu müjdeyi vermek istiyorum. 1 Nisan'dan itibaren vefat eden akrabalarımızı burada sadece kefenle defnedebiliriz" dedi.

"KARARIN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ İÇİN SAMİMİ BİR TAVIR"

Öte yandan, Almanya Hessen Eyaleti CDU Milletvekili İsmail Tipi, Bavyera Sağlık Bakanı Klaus Holetschek'ten Arif Taşdelen'e gelen mektubu değerlendirerek, "Bakan burada eyalet meclisinde onaylanan kararın hükümet nezdinde ivedilikle ele alındığını ve Müslümanların defin ile ilgili taleplerine büyük saygı ve ilgi gösterildiğine değiniyor. Sayın Bakan, gerekli çalışmaların hızla yürütüldüğünü ancak bir final kararname çıkması için zamana ihtiyaç olduğunu ve olası bir kararnamenin de en erken şartlarda muhtemelen 1 Nisan'da başlayabileceğine işaret ediyor. Tabii ki bu çok iyi bir niyet ve uygulamanın bir an önce yürürlüğe girmesi için samimi bir tavır. Bavyera Eyalet Hükümeti, muhtemelen bu konuda bir karar alacak ve bunu yakında uygulamaya koyacaktır. Zaten meclis kararı ve hükümet görüşü bu yönde" diye konuştu.

TABUTUN KAPAĞI AÇIK GÖMÜLÜYORLAR

Milletvekili Tipi, uzun yıllardır vefat eden Türklerin tabutun kapağı açık şekilde kefen üzerine toprak atılarak gömüldüğünü ifade etti. Almanya'da yaşayan Türklerin yüzde 70'nin, bu sebeple vefat eden yakınlarını Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) aracılığıyla Türkiye'deki memleketlerine götürdüğünü ve burada defnettiklerini belirtti.

Milletvekili Taşdelen, "İnsanlarımız 40-50 yıldır istedikleri gibi yaşayamadı. Bavyera'da en azından son ebedi yolculuğa gittiklerinde istedikleri şekilde gidebilecekleri için çok mutluyum. Bavyera'da bunu başarabildiğimiz için çok mutluyum. Nürnberg'te 2008 yılında itibaren mezarlıkta Müslümanlar için bir yer tahsis edildi. Burada yüzlerce Müslüman huzur içinde yatmakta ve artık örf, adet ve dinlerine uygun şekilde sadece kefenle de defnedebilecekler" dedi.

"Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen kararnamesinde!" haberi, 25 Mart 2021 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen kararnamesinde! haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’daki Türklerin gözü tabutsuz kefen kararnamesinde! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 A101 şimdi Samsung Galaxy S24'ü müşterilere sunuyor! Ürünün fiyatı ne kadar?
  7. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  8. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  9. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  10. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  11. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  12. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  13. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  14. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  15. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  16. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  17. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  18. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  19. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  20. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
Dünya Haberleri