Almanya’dan Jet Fadıl’a dava

Almanya’dan Jet Fadıl’a dava

Almanya’dan Jet Fadıl’a dava Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün avukatları, anılan davada yaptıkları savunmalarda özetle “Kimsenin kandırılması durumu söz konusu değil. Ortada herhangi bir usulsüz işlem yok” dedi.

Siirt’te kuracağı otomobil fabrikası için 350 milyon Euro para toplayan ve kâr payı vaat eden Akgündüz aleyhine Almanya’da yaşayan gurbetçi bir vatandaş dava açtı. Dava sonunda Fadıl Akgündüz’ün ödeme yapmasına karar verildi. Kararı Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi de tanıdı.

Almanya’da yaşanan olayda bir miktar birikimi bulunan Ramazan Çelik isimli kişi, tanıtımlarından etkilendiği JETPA Holding’in Almanya’daki şirketinin kapısını çaldı.

Şirket çalışanı A. A., Çelik’e Türkiye’de kurulacak İmza markalı otomobil projesini anlatarak Çelik’i ikna etti.  A.A isimli kişi, “Banka kadar sağlamız” diyerek Çelik’ten ödeme aldı ve kâr payı ile iade alacağını söyledi.

Çelik, biriktirdiği parayı şirketin hesabına aktardı. Çelik’in 3 Mart 1999’da yaptığı bu para yatırma işleminin üzerinden bir yıl geçmeden JETPA açısından işler kötüye gitmeye başladı. 2001’de Çelik’in para yatırdığı şirket kapandı.

Hürriyet’te yer alan habere göre Çelik, alacağının tahsili için Frankfurt Main Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Çelik’in açtığı davada, davalı konumda JETPA Holding’in yanı sıra, Fadıl Akgündüz, eşi Birsen Akgündüz ile, Akgündüz’ün ortağı Sacit Duran da yer aldı. Yapılan yargılama sonrası mahkeme, Çelik’i haklı buldu. Mahkeme, Çelik’in hileli bir biçimde kaldırıldığına hükmetti ve ödediği 35 bin euro’nun faizi ile ödenmesine karar verdi.

“KİMSE KANDIRILMADI”

Çelik, Almanya mahkemesinin verdiği kararın Türkiye’de işleme konulabilmesi için yeni bir dava açtı. Bu kez, Bakırköy 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde geçen yıl, ‘tanıma ve tenfiz’ davası açıldı.

Kamuoyunda ‘Jet Fadıl’ olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün avukatları, anılan davada yaptıkları savunmalarda özetle “Kimsenin kandırılması durumu söz konusu değil. Ortada herhangi bir usulsüz işlem yok” dedi.

Davalı konumda bulunan Sacit Duran adına yapılan savunmada ise, “Davacı Ramazan Çelik’in para yatırdığı şirket ile müvekkilin ilgisi yok. Duran, JETPA Holding AŞ’deki hisselerini de yıllar sonra mahkeme yolu ile alabildi” denildi.

Yapılan yargılama sonrası Çelik’in davasını kabul eden mahkeme, Almanya mahkemesinin verdiği kararının tanınması önünde yasal bir engel bulunmadığını kaydetti. Mahkeme, Çelik’e yapılacak ödemede, Sacit Duran dışındaki kişiler ile Jetpa Holding AŞ’nin sorumlu olduğuna hükmetti. Mahkeme, Çelik’e 35 bin Euro’luk ödemenin son 12 yıllık faizi ile yapılması gerektiğine karar verdi. Bu kararla, Çelik, alacağının tahsili için işlem gerçekleşebilecek.

"Almanya’dan Jet Fadıl’a dava" haberi, 18 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 18 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Almanya’dan Jet Fadıl’a dava haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Almanya’dan Jet Fadıl’a dava 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:38 Maya yok, beklemeye gerek yok! Herkes hazır aldınız zannedecek! 5 dakikalık simit poğaça tarifi
  2. 03:36 Pırlanta gibi eşlerinize zengin tarif! İşte elmas kurabiye tarifi
  3. 03:33 Çağlayı tuzlayıp yemeyi unutacaksınız! Mardin’in meşhur lezzeti Firkiye tarifi
  4. 03:31 PUBG oyununda Erangel haritası değişiyor! Yeni güncelleme yolda
  5. 03:27 Türk Hava Yolları, 2023'te tüm zamanların rekorunu kırdı
  6. 03:24 Mehmet Şimşek açıkladı: Türkiye sahalara döndü; sıkıntılar geride kaldı
  7. 03:21 KKM'de hesabı olanlar dikkat! Faiz oranları değişti!
  8. 03:18 Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak! İşte puf poğaça tarifi
  9. 03:16 Pastörize sütte kuş gribi virüsü bulundu!
  10. 03:13 Cam bezlerini çöpe atın, daha iyisini bulduk!
  11. 03:11 Ütü derdine son: Bu tarifi uygulayan ütüden kurtulur!
  12. 03:08 Galatasaray, Portekiz'in kariyerinde 129 gol ve 96 asist bulunan süper yıldızıyla anlaşıyor!
  13. 01:32 Ülkemizde de popüler olan ünlü tencere firması iflas etti: İşsizlik kapıda
  14. 01:28 Uzun yıllar boyunca tatlı anılar bırakan bir marka, resmi olarak iflas ettiğini duyurdu
  15. 01:24 Fernando Muslera'dan Beklenmedik Bir Karar: Emeklilik! Şaşırtıcı Açıklama Geldi!
  16. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  17. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  18. 00:54 Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci ve İsmail Yüksek'in transferi gündemde!
  19. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  20. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
Gündem Haberleri