Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişe duyuyoruz"

Amerikalı senatörler:

Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgü... Amerikalı senatörler Jeanne Shaheen ve Chris Murphy Türkiye’de temaslarda bulunuyor. Murphy İstanbul'da Senatör Shaheen ile birlikte "Türkiye'de basın özgürlüğünden endişe duyan bir grup ifade özgürlüğü savunucusu ile bir araya geldim''

Dün Ankara'da gerçekleşen bir toplantıda, Senatörler AKPartili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Toplantıya, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake de katıldı. Senatörler Shaheen ve Murphy ise bugün İstanbul'da bir grup gazeteci ve sivil toplum örgütü temsilcisiyle bir araya geldi.

Erdoğan ile yapılan toplantının ardından, Connecticut Senatörü Chris Murphy sosyal medya platformundan bir paylaşım yaparak, Senatör Shaheen ile birlikte Erdoğan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve ABD-Türkiye ilişkilerindeki ivmeden nasıl faydalanabileceklerini konuştuklarını belirtti. Ukrayna, Suriye, Gazze, Balkanlar ve askeri ortaklık gibi geniş kapsamlı konuları ele aldıklarını ve yeni ortak zemin arayışına girdiklerini ifade etti.

TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDEN ENDİŞE DUYAN GRUPLA BİR ARAYA GELDİ

Murphy, bu sabah yaptığı başka bir paylaşımda ise İstanbul'da Senatör Shaheen ile birlikte Türkiye'de basın özgürlüğünden endişe duyan bir grup ifade özgürlüğü savunucusu ve gazeteciyle bir araya geldiklerini paylaştı. ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan bir sosyal medya paylaşımında ise, Başkonsolos Julie Eadeh'in senatörleri İstanbul'da ağırladığı belirtildi ve ziyaretin, Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ilişkilere dikkat çektiği vurgulandı.

Senatör Shaheen'in sitesinde yapılan bir açıklamada, Macaristan, Moldova ve Türkiye'ye gerçekleştirilen bu iki partili Kongre heyetinin liderliğini üstlendiği belirtildi. Shaheen, Rusya-Ukrayna savaşının ikinci yılına yaklaşılırken, bölgedeki müttefikler ve ortaklarla çalışmanın önemini vurgulayarak NATO'nun güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Senatör Thom Tillis ise, Macaristan temaslarına katıldı ve İsveç'in NATO'ya hızlı katılımının önemini vurgulayarak Macaristan'a İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması çağrısında bulundu. Senatör Chris Murphy ise, Türkiye, Macaristan ve Moldova ziyaretine katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, NATO müttefikleri olan Türkiye ve Macaristan ile işbirliğini güçlendirmeyi dört gözle beklediklerini ifade etti.

 
 

 

 

"Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişe duyuyoruz"" haberi, 21 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişe duyuyoruz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Amerikalı senatörler: "Türkiye'de basın özgürlüğüyle ilgili endişe duyuyoruz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  2. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  3. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
  4. 11:50 ABD üniversitelerinde Gazze halkına destek gösterileri: Apartheid yatırımlarına son verin
  5. 11:29 WhatsApp'a Instagram Devrimi: Yeni Özellik Kullanıcıları Heyecanlandırdı!
  6. 11:27 1 Mayıs Çarşamba Günü Okullar Tatil Olacak mı?
  7. 11:27 Dolar Kuru Çöküşte! Ünlü Ekonomist Tarih Verdi: 25 TL'ye Düşecek!
  8. 11:09 Diyabetliler Dikkat! Baklavaya Şekersiz Eşlikçi Bulundu! Karadeniz'lilerin Sırrı
  9. 04:08 O Afrika ülkesinden Avrupa'ya akıl almaz tehdit!
  10. 04:06 Tadic'in Beşiktaş maçı sonrası açıklamaları: 'Hain'
  11. 04:00 Tesla'ya otomatik pilot soruşturması gündemde
  12. 03:59 İsrail'de aşırı sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi
  13. 03:14 En tehlikeli 4 burç!
  14. 03:12 Trafik poliçe fiyatlarına asgari ücret ayarı!
  15. 03:00 Hırsızlar boş daireleri pes dedirten o yöntemle belirledi!
  16. 02:58 Yalnızca 1 damla sürün et benlerinden kurtulun!
  17. 02:56 Aldığınız çilek dolapta birkaç gün dayansın: İşte o yöntem!
  18. 02:54 Bu yöntemle kediniz koltuklarınızı tırmalamayacak!
  19. 02:52 50 senelik turşucuların yöntemi! Turşu bozulmadan çıtır çıtır kalıyor
  20. 02:50 Artık düğünlerde 'Kim, ne taktı?' derdi bitti: İşte yeni dönem!
Gündem Haberleri