Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşınıyor

Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşınıyor

Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşın... 31 Mart seçimlerinde Ankara’da Seçim Güvenliği Merkezi kuran ve her okulda gönüllü avukatlarla sandık güvenliğini sağlayan Ankara Barosu 23 Haziran’da İstanbul’da olacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun İstanbul seçimlerine ilişkin iptal kararının ardından siyasi partilerin yanı sıra meslek örgütleri de harekete geçti. 31 Mart seçimlerinde Ankara’da Seçim Güvenliği Merkezi kuran ve her okulda gönüllü avukatlarla sandık güvenliğini sağlayan Ankara Barosu 23 Haziran’da İstanbul’da olacak.

Ankara Barosu Yönetim Kurulu tarafından alınan karara göre, 23 Haziran seçimleri için İstanbul Barosu tarafından kurulacak ‘Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Ankara Barosu’na bağlı gönüllü avukatlar da seçimin güvenli geçmesi adına çalışacak.

Ankara’daki avukatlara çağrı yapmaya hazırlandıklarını söyleyen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, “Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuka tamamen aykırı kararının ardından ortaya çıkan hassasiyet ve sandıklara sahip çıkma duygusu göz önünde bulundurulduğunda en az bin avukatla 23 Haziran’da İstanbul’da olmayı planlıyoruz” dedi.

‘HER SANDIKTA BİR AVUKAT’

Gazete Duvar'ın aktardığına göre, 31 Mart seçimlerinde Ankara özelinde “Her okula bir avukat” sloganıyla çalışma yaptıklarını ve seçimin güvenli geçmesi adına katkı sağladıklarını hatırlatan Sağkan, şöyle devam etti:

“İnsan hakları alanındaki sorumluğumuz, avukatlık kanunun 95’nci maddesi bu noktada barolara görev yüklüyor, aynı şekilde seçme ve seçilme hakkını da kapsadığı için İstanbul Barosu’na destek olmak gayesindeyiz. İstanbul’da her okulda değil artık her sandıkta bir avukat bulundurulması kampanyası çerçevesinde meslektaşlarımıza çağrıya çıkacağız. Buna başvuran çok sayıda meslektaşımızla birlikte 23 Haziran’da sandıklarda görev alacağız.”

TÜM TÜRKİYE’DEKİ AVUKATLARA ÇAĞRI

Ankara Barosu Başkanı Sağkan, İstanbul Barosu’na ait Seçim Koordinasyon Merkezi’nde bir kısım avukatın telefonla ulaşan ihbarları değerlendirerek gerekli başvuruları yapacağını, büyük bir avukat grubunun da sandık başlarında görev alacağını anlattı ve şöyle konuştu:

“Sandığa sahip çıkmak tüm vatandaşların hem borcu hem de görevi. Seçim günü yaşanacak olumsuzluklarda görev alma noktasında seçim mevzuatının varlığı çok daha anlamlı ve kıymetli oluyor. Genellikle hukuki tartışma çerçevesinde yürüyen itirazlar söz konusu oluyor. Herkesin de bu yasaları ayrıntılı olarak bilme imkanı olmadığından dolayı avukatların varlığının çok büyük anlamı var. Biz o sebeple tüm Türkiye’deki avukatlara çağrı yapıyoruz. İstanbul’daki seçimlerde tüm sandıklara sahip çıkılması ve görev alınması gerekiyor. Özelde Ankara Barosu başkanı olarak Ankaralı meslektaşlarıma bizlerle beraber 23 Haziran’da İstanbul’da görev alma çağrımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

"Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşınıyor" haberi, 14 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşınıyor haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Barosu 23 Haziran'da İstanbul’a taşınıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  2. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  3. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  4. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  5. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  7. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  8. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  9. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  10. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  11. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  12. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  13. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  14. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  15. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  16. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  17. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  18. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  19. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  20. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
Politika Haberleri