Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı bir proje daha: 'MOR Haritam'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı bir proje daha: 'MOR Haritam'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı b... Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), İsveç Büyükelçiliği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) iş birliğiyle başlatılan proje MOR Haritam hayata geçirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kadın merkezlerini, sosyal yardımlarını, gündüz bakımevleri gibi toplumsal cinsiyete duyarlı hizmetlerini de gösteren ‘MOR Haritam’ uygulaması hayata geçti. Uygulama ile Ankara’nın özellikle kadınlar için daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı daha çok kadına ulaşabilmek için muhtarlarla da iş birliği yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), İsveç Büyükelçiliği ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) iş birliğiyle başlattılan uygulamaya http://morharitam.ankara.bel.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek. Uygulama ile vatandaşlar yaşadıkları bölgede güvenli hissetmedikleri yerleri ve sorunları anında belediyeye bildirebilecek.

ihs-5821-1200x798.jpg

Türkiye'de ilk kez yapılıyor!

İsveç Büyükelçiliği tarafından İsveç Uluslararası Kalkınma İş birliği Ajansı (SIDA) aracılığıyla fonlanan ve BM Kadın Birimi’nin katkılarıyla ‘Türkiye’de Siyasi Liderlikte ve Siyasi Katılımda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi’ kapsamında başlatılan ‘MOR Haritam Projesi’ Türkiye’de ilk kez Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Projeyi daha çok kadına duyurmak için öncelikle muhtarlarla iş birliği sürecini başlatan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, muhtarlıkları ziyaret ederek hem bilgilendirme yapıyor hem de farkındalık afişleri yerleştiriyor. Kadın Danışma Merkezi çalışanlarından Seren Zeynep Öztepe, uygulamayı muhtarlara da anlatarak, şu bilgileri verdi:

“MOR Haritam uygulaması Türkiye’de bir ilk olmakla birlikte 27 Ocak’ta hizmete başladı. Haritaya girildiğinde hangi semtte hangi kreş var, şiddet önleme ve izleme merkezi nerede, en yakın meslek edinme kursu nerede, en yakın Kadın Danışma Merkezi nerede bunları görebiliyorsunuz. Tüm muhtarlıkların telefon numarası ve adreslerine de tek tek ulaşılabiliyor. Bizim için en önemlisi de kadınların kendilerini güvenli hissetmedikleri yerleri o haritada işaretleyebilmeleri ve riskli bölgeyi bildir butonundan bizlere bildirebilmeleri. Daha çok kadına bu hizmeti duyurabilmek için merkez muhtarlıkları ziyaret ederek uygulama hakkında bilgi veriyoruz. Geri bildirimler bizim için çok önemli.”

6b2814d8-2cd5-410e-bd1c-157027e046e7.jpg

Bölgesel analizler yapacak!

Ankara’da yaşayan kadınlar için başvuru ve bilgi merkezi olmayı hedefleyen ve kadın temelli verilerin alınacağı ‘MOR Haritam’ uygulaması sayesinde kentte kadınlara verilecek hizmetlerin bölgesel analizleri de yapılabilecek. Kadınlar kadar erkek vatandaşların da güvenliğini sağlamaya yönelik tasarlanan yaş, eğitim durumu, medeni durum gibi kent demografisinin görüntülendiği haritada ayrıca kadın merkezleri, sosyal yardımlar, gündüz bakımevleri, afet toplanma yerleri gibi hizmetlerin nerelerde olduğu rahatlıkla görülebilecek.

 

"Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı bir proje daha: 'MOR Haritam'" haberi, 09 Şubat 2021 tarihinde yazılmıştır. 09 Şubat 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı bir proje daha: 'MOR Haritam' haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden başarılı bir proje daha: 'MOR Haritam' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  2. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  3. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  4. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
  5. 17:34 Atv'nin veda edeceği dizi belli oldu: İzleyicilerin beğeniyle takip ettiği o dizi final yapıyor
  6. 17:32 Beşiktaş üç futbolcusunun sözleşme sürelerini uzatma kararı aldı!
  7. 17:24 Milli Sporcu Ferhat Satar, Ağaca Asılı Halde Ölü Bulundu!
  8. 16:49 Beşiktaş'ta Transfer Hareketi! 3 Oyuncuyla Sözleşme Uzadı
  9. 16:48 Kral Charles'ın Sağlık Durumu Kritik: Cenaze Hazırlıkları Başladı!
  10. 16:48 Gerçek Gamer'lar İçin Uygun Fiyatlı Güç: Ardor Gaming Guardian Klavye
  11. 16:47 Sevgili Cinayetine Kurban Giden Kadın Bakın Kimmiş! Yalın'ın Kuzeni Çıktı!
  12. 16:42 Yeşilçam'ın Güzel Oyuncusu Ahu Tuğba Yoğun Bakımda! Son Dakika!
  13. 16:39 Alman Kadınlarının Güzellik Sırrı O Marka Bundan Sonra Türkiye'de!
  14. 16:26 Fitch Ratings: Türkiye'nin Enflasyonla Mücadele Kararlılığı Yeni Ekonomi Politikasıyla Sürdürülecek
  15. 16:18 Kremlin Sözcüsü Peskov: Avrupa'nın Seçim Kararı Rusya İlişkilerini Yeniden Şekillendirecek
  16. 16:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçim sürecinde büyük bir haksızlığa maruz kaldık"
  17. 16:08 Çin ABD'ye zeytin dalı uzattı: "Rakip değil ortağız"
  18. 16:03 Sillyon Antik Kenti'nde Roma Dönemine Ait Stadyumun Kazı Çalışmaları Hızla İlerliyor
  19. 15:53 Uyumadan Önce Yoğurda Ekleyin, Mucizevi Sonuçlara Hayran Kalın!
  20. 15:40 ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!
Yerel Gündem Haberleri