Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgınında başkent alarm veriyor!

Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgınında başkent alarm veriyor!

Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgının... Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Murat Emir Ankara'nın salgın durumunu meclise taşıdı. HDP'li Filiz Kerestecioğlu vaka artışlarını Bakan Koca'ya sorarken, CHP'li Murat Emir diş hekimlerinin filyasyon amacıyla sahada görevlendirildiğine dikkat çekti.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ve CHP Milletvekili Murat Emir, Ankara'daki vaka artışlarını Meclis gündemine taşıdı.

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Ankara’daki vaka yükselişini Meclis gündemine taşıdı. SES’in “Ankara’daki pozitif vaka sayısı yaklaşık 50 bin” açıklamasını hatırlatan Kerestecioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: SES Ankara Şubesi yaptığı açıklamada, Ankara’daki yoğun bakım ve normal servislerde boş yer kalmadığını ifade etmektedir. Sağlık emekçileri, bu nedenle mutlak yatış yapması gereken hastaların kliniklerde yer açılıncaya kadar acil servislerde bekletildiğini, tanı alan hastaların bulguları hafifse ilaçla tedavisi verilerek evlerine gönderildiklerini, zamanla tablosu ağırlaşan bazı hastaların ise, tekrar hastaneye müracaat etse de müdahalede geç kalınması nedeniyle hayatını kaybettiklerini belirtmektedir.

Kerestecioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması isemiyle Meclis’e şu soruları sundu:

Ankara başta olmak üzere, illere göre yenidoğan ve çocuk yatağı hariç Covid-19 tanısı alan hastaların yatırılabileceği kaç yoğun bakım yatağı bulunmaktadır. Bu yatakların kaçı boştur? Ankara’da son bir ayda kaç yurttaş Covid-19 şüphesiyle hastanelere başvurmuştur? Kaçına test, kaçına tomografi yapılmıştır? Kaç yurttaşa pozitif tanı konulmuştur? Pozitif tanı konan hastalardan kaçı hastanelerde tedavi edilmiş, kaçı evlerine gönderilmiştir? Ankara’da evlerine gönderildikten sonra durumu ağırlaşan ve tekrar hastaneye müracaat eden kaç hasta olmuştur? Bu hastalardan kaçı yaşamını kaybetmiştir? Özel hastanelerin pandemiyle mücadelede dışarıda tutulması nedeniyle, Ankara’da 450’si yoğun bakım yatağı olmak üzere 3200 civarı yatak kullanılamamaktadır. Yetersiz yatak sayıları nedeniyle özel hastanelerdeki yatakların da ücretsiz olarak kamunun ihtiyacı için kullanılması planlanmakta mıdır? Normalleşme süreciyle birlikte ertelenen sağlık hizmetlerine başlanması sonucu hasta yoğunluğunun artmasıyla, hem bedensel hem de psikolojik olarak yorulan sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin şartlarının iyileştirilmesi için bir çalışmanız var mıdır? Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin taleplerini ifade ettikleri basın açıklamaları ve kaybettikleri sağlık emekçisi arkadaşları için temsili katılımla düzenledikleri saygı duruşu ve anmalar neden yasaklanmaktadır? Şehir Hastaneleri gibi bulaş riskini arttıran ve kontrolü imkansız bırakan yapılar yerine, şehrin birçok noktasında zaten var olan ve hizmet veren hastaneler bugün neden kapalı tutulmakta ve hizmete açılmamaktadır? Nitelikli filasyon çalışmasının dahi yapılmaması nedeniyle, sağlık emekçilerinin salgının kontrolünün imkansız hale gelebileceği ve sonbahar dönemi ile birlikte sağlık sisteminde daha da ciddi sorunların ortaya çıkacağına ilişkin yaptıkları uyarılar Bakanlığınız tarafından dikkate alınmakta mıdır?

DİŞ HEKİMLERİ SAHAYA SÜRÜLDÜ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise Ankara’daki diş kliniklerindeki yoğunluğa dikkat çekti. “Vakalar patlayınca diş hekimleri sahaya sürüldü. Şimdi de diş klinikleri tıkandı” diye konuşan Emir, Ankara’daki en erken diş randevusunun 10 gün sonraya verildiğine dikkat çekti.

ALGORİTMA DEĞİŞMEDİ

Ankara’da COVID-19 vakalarındaki artışın devam etmesi ve hastanelerde boş yatak kalmaması üzerine temaslı hastaların takibinde algoritmayı değiştiren Sağlık Bakanlığı, sahaya sürdüğü diş hekimlerine, hastalara evde ilaç tedavisine başlama yetkisi tanımıştı. Filyasyon ekipleri, sayısı her geçen gün daha da artan temaslı hasta sayısına yetişemeyince Bakanlığın Ankara’da görev yapan diş hekimlerinin neredeyse tamamını sahaya sürme kararı aldığını belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: Türkiye genelinde vaka sayılarının şeffaf bir şekilde açıklanmadığını, Ankara’da boş yatak kalmadığını söylediğimizde bakan, gerçekle yüzleşmek yerine rakamlar üzerinde oynayarak açıklama yapmayı tercih etti. Vaka sayıları arttıkça, sahada canla başla mücadele eden filyasyon ekipleri temaslı hastaya yetişmekte zorlanıyor. Kontrolü yitiren bakanlık, bunun üzerine çözümü polikliniklerde birer ikişer doktor bırakarak tüm diş hekimlerini sahaya sürmekte buldu.

"Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgınında başkent alarm veriyor!" haberi, 12 Ağustos 2020 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgınında başkent alarm veriyor! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankara'da neler oluyor? Koronavirüs salgınında başkent alarm veriyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
  2. 03:22 Haftalık güzellik bakımı: Kına ve sirke
  3. 03:20 Meteorolojiden fırtına uyarısı: Bu gece başlıyor!
  4. 03:17 20 Nı̇san 2024 günlük burç yorumu
  5. 03:14 Aksaray ve Konya arası kaç kilometre?
  6. 03:11 Antalya ve Alanya arası kaç kilometre?
  7. 03:07 Bu burç 2024 yılında büyük finansal kazançlar elde edecek!
  8. 03:04 Akrep burcu erkeği özellikleri nelerdir?
  9. 02:23 Trump mahkemede uyuya kaldı: Bu durum ona zarar verebilir
  10. 02:02 Türkiye'nin önde gelen şirketlerinden biri iflasını açıkladı ve şirket hızla satışa çıkarıldı
  11. 01:57 IFacebook ve MSN'de bulunan nostaljik bir özellik Instagram'a geliyor!
  12. 01:51 Google haritalar, elektrikli araç sahiplerine güzel haber: Sürücüleri sevindirecek özellik geliyor
  13. 01:47 Jeep'in TOFAŞ hamlesi Türkleri heyecanlandırdı: Düşük fiyatlara hazır olun!
  14. 01:42 Dünya Bankası'ndan Türkiye'ye bir kredi daha geldi
  15. 01:40 CHP'li Durmaz'dan Tokat açıklaması: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  16. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  17. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  18. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  19. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  20. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
Sağlık Haberleri