Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi: "Küfürlerle Baş Etme Politikası Kabul Edilemez"

Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi:

Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi:... Ankaragücü, Beşiktaş maçındaki küfürlere PFDK'nın sessiz kalmasını sorguladı. Kulüp, 40.000 taraftarın çirkin tezahüratına sevk yapılmamasını eleştirdi ve TFF'ye çağrıda bulundu.

Ankaragücü Kulübü, Beşiktaş ile oynadığı maçta yaşanan küfürlere karşı çıkarak, Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) sert bir dille eleştirdi. Maçta 40.000 taraftarın çirkin tezahüratına sessiz kalınmasını skandal olarak değerlendiren Ankaragücü, PFDK'nın tutumunu sorguladı ve federasyona çağrıda bulundu. Kulüp, TFF'ye karşı net bir duruş sergileyerek, futbolun fair play prensipleriyle örtüşen bir yönetim talep etti.

Ankaragücü Kulübü, 7 Mayıs Salı akşamı oynanan ve Beşiktaş'ın 1-0 kazandığı Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final ikinci karşılaşmasının ardından Türkiye Futbol Federasyonu'nun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevklerine tepki gösteren bir açıklama yaptı.

Karşılaşmanın ev sahibi Beşiktaş'ın "saha olayları" sebebiyle PFDK'ya sevk edilmesine atıfta bulunan Ankaragücü Kulübü, "Peki ortalama 40.000 taraftarın dakikalarca gerçekleştirdiği küfürlü tezahürata ilişkin sevk yapılmamasının sebebi nedir?" diye sordu.

Futbol camiasında tartışmalara neden olan 18 Temmuz tarihindeki TFF Seçimli Mali Genel Kurulu'na da göndermede bulunan Ankaragücü Kulübü, "Elbet gerçekleşecek TFF Seçimli Mali Kurulu'nda günahlarınızın hesabını futbol kulüplerine vereceksiniz" ifadelerine yer verdi.

Ankaragücü'nün açıklaması şu şekilde:

"Hukuksuz, kuralsız ve taraflı yönetim anlayışını kendine ilke edinmiş mevcut Türkiye Futbol Federasyonu'nun skandal PFDK sevkine ilişkin değerlendirmelerimizi spor kamuoyu ile paylaşıyoruz.

BEŞİKTAŞ A.Ş. Kulübü'nün 07.05.2024 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş.-MKE ANKARAGÜCÜ Ziraat Türkiye Kupası müsabakasındaki "saha olayları" sebebiyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.

Beşiktaş ile oynadığımız Türkiye Kupası karşılaşmasında kulübümüze, camiamıza, teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'na ve takım kaptanlarımızdan Atakan Çankaya'ya 90 dakika küfür eden rakip takım taraftarlarının FDT'nin 53/3. maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahürattan sevk edilmemesini zavallı bir HELALLEŞME çabası olarak yorumluyoruz.

Aynı stadyumda kendisine edilen küfürlere parmak sallayıp, stadyumu terk ederek karşılık veren Mehmet Büyükekşi'nin, küfürler eşliğinde saha içi ve saha kenarında görevini yapmaya devam etmek zorunda olan kişilere karşı da TFF başkanı olarak sorumluluğu olduğunu hatırlatırız.

Bu karşılaşmada edilen küfürler Türkiye gündemine girmiş olup, ajans muhabirleri maç sonu basın toplantısında teknik direktörümüz Emre Belözoğlu'na, resmi yayıncı kuruluş spikeri de futbolcumuz Atakan Çankaya'ya bu mevzuda soru sorma gereği duymuştur.

Peki ortalama 40.000 taraftarın dakikalarca gerçekleştirdiği küfürlü tezahürata ilişkin sevk yapılmamasının sebebi nedir?

Kaldı ki bu federasyonun kurulu, 09.05.2024 günü açıklanan kararlarında Alanyaspor karşılaşmasında hemen her stadyumda gerçekleşebilecek tezahüratlarla ilgili kulübümüze 350.000TL para cezası ve 7 blok için bir sonraki karşılaşmada müsabakaya giriş cezası uygulamıştır.

Haklarında yapılan her eleştiriye en hızlı şekilde resmi hesaplarından yanıt veren federasyon ve kurullarından, futbolumuzdaki güven erozyonunun daha da büyümemesi adına çabuk olarak bir
bekliyoruz.

Bu probleminin 3 cevabı var;

Sizce hangisi @TFF?

cevap

1- Karşılaşmanın temsilcileri Kerem Baykalmış, Turgay Aytepe ve Nazif Çıldır'ı işitme engelleri olmasına rağmen maçta görevlendirdiniz.

2- Stadyumlarda artık çirkin ve kötü tezahürat için sevk yapılmayacak. Uygulamaya bu karşı karşıya gelme ile başladınız.

3- Temsilcilerin raporlarında çirkin ve kötü tezahürat yer almasına rağmen, sevk etmeye cesaret edemediniz. Yönetim anlayışınızda kanun ve kural tanımıyorsunuz.

"Elbet gerçekleşecek TFF Seçimli Mali Kurulu'nda günahlarınızın hesabını futbol kulüplerine vereceksiniz."

Ankaragücü'nden TFF yönetimine yönelik, "Elbet gerçekleşecek TFF Seçimli Mali Kurulu'nda günahlarınızın hesabını futbol kulüplerine vereceksiniz" açıklaması yapıldı.

"Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi: "Küfürlerle Baş Etme Politikası Kabul Edilemez"" haberi, 10 Mayıs 2024 tarihinde yazılmıştır. 10 Mayıs 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi: "Küfürlerle Baş Etme Politikası Kabul Edilemez" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ankaragücü, TFF'yi Sert Bir Dille Eleştirdi: "Küfürlerle Baş Etme Politikası Kabul Edilemez" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 21 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:10 Emeklilere müjde: Yazın 1 ay ücretsiz! Cebinizden tek kuruş bile çıkmayacak
  2. 00:06 İsrail'de Hapis Yolu Göründü!
  3. 00:00 Hazine ve Maliye Bakanlığı rakamı açıkladı: Borç stoku 7 trilyon 492 milyar lirayı aştı!
  4. 00:00 Elektrikli araçlara alışamayanlar için işte en az yakıt tüketen otomatik vitesli araçlar!
  5. 00:00 Türkiye'nin en büyük teknoloji mağazasının iflas hikayesi: 200 mağaza kapandı!
  6. 23:05 Valve'ın bir sonraki oyunu olan Deadlock sızdırıldı: Half-Life 3'ü beklemeyin!
  7. 23:05 Google, Finlandiya'daki veri merkezini genişletmek için 1 milyar avro yatırım yapacak
  8. 22:44 Epic Games bu sefer oyun yerine Discord Nitro'u ücretsiz sunuyor!
  9. 22:44 Minecraft Dungeons, Microsoft Store'da büyük indirime girdi! Bu fırsatı kaçırmayın!
  10. 22:35 Netanyahu, kendisine yönelik tutuklama emri talebini "antisemitizm" olarak değerlendirdi
  11. 22:09 Selen Görgüzel'den Skandal Kalça Açıklaması Geldi!
  12. 21:53 Esra Dermancıoğlu’ndan Cannes tepkisi geldi! 'Yarı Çıplak!'
  13. 21:48 Şahan Gökbakar, Derbi Sonrası Konuştu!
  14. 21:32 İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin Reisi için yapılan saygı duruşuna tepki gösterdi
  15. 21:31 Fenerbahçe'den Dursun Özbek açıklaması!
  16. 21:27 Reisi'nin hayatını kaybetmesi ardından İsrail'den ilk açıklama geldi: "Bizim bir dahlimiz yok"
  17. 21:26 Bu araçlar artık satışa sunulmayacak! Son tarih 7 Temmuz
  18. 21:26 İşte Citroen Berlingo'nun yenilenen logosuyla birlikte sunulan özellikler ve fiyatları!
  19. 21:21 Uzman, altın sahiplerine yönelik tuzak hakkında bilgi verdi: "Bu hafta içinde gerçekleşecek"
  20. 21:19 Ankara’da korkunç kaza: Vinç halatı koptu, baba ve oğul hayatını kaybetti
Spor Haberleri