Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya barışına en büyük dördüncü tehdit

Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya barışına en büyük dördüncü tehdit

Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya ... Almanya’da yapılan bir ankette dünya barışına en büyük tehdidi oluşturan ülkeler arasında Türkiye dördüncü sırada gösterildi. İlk üçte İran, ABD ve Kuzey Kore yer aldı.Almanya’da vatandaşların güvenlik konusundaki...

Almanya’da yapılan bir ankette dünya barışına en büyük tehdidi oluşturan ülkeler arasında Türkiye dördüncü sırada gösterildi. İlk üçte İran, ABD ve Kuzey Kore yer aldı.

Almanya’da vatandaşların güvenlik konusundaki endişeleriyle ilgili Strateji ve Yüksek Liderlik Merkezi tarafından yaptırılan bir anket, Almanların Türkiye'yi dünya barışının önündeki en büyük tehditlerden biri olarak gördüğünü ortaya koydu.

DW'nin haberine göre, birden fazla yanıtın işaretlenebildiği soruya yüzde 66 İran, yüzde 61 ABD, yüzde 55 Kuzey Kore yanıtını verdi. Türkiye'yi dünya barışının önündeki en büyük tehdit olarak görenlerin oranı ise yüzde 51 oldu. Beşinci ve altıncı sırada ise yüzde 36 ile Rusya ve Suriye var.

Ankette katılımcılara "Dünya üzerindeki krizler arasında hangisinin Almanya'nın güvenliği açısından tehdit oluşturduğunu düşünüyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 46'sı soruya "Avrupa Birliği ile Türkiye arasında sığınmacı anlaşmazlığı" yanıtını verdi. Soruya "ABD ile İran arasındaki ihtilaf" yanıtını verenlerin oranı yüzde 61, "terör örgütü IŞİD" diyenlerin oranı yüzde 59, "ABD ile Rusya arasındaki silahlanma yarışı" diyenlerin oranı yüzde 49 oldu. "ABD ile Çin arasındaki gerilimi" Almanya'nın güvenliğine tehdit olarak görenlerin oranı ise yüzde 35 olarak kaydedildi. Yüzde 24'lük bir kesim ise "Türkiye ile Suriye sınırındaki krizin" Almanya'nın güvenliğine tehdit oluşturduğunu ifade etti.

ALMANYA'NIN ASKERİ BİR ÇATIŞMA İÇİNE GİREBİLECEĞİNİ DÜŞÜNENLER ARTTI

Almanya'nın askeri bir çatışmanın içine girebileceğini düşünenlerin sayısı da arttı. Her dört vatandaştan biri Almanya'nın dünyada askeri bir çatışmanın içine girebileceğine inanıyor. Bu rakam 2016 yılında yüzde 24, 2018 yılında yüzde 18, 2019 yılında ise yüzde 15 olarak kaydedilmişti.

Vatandaşlara iç ve dış güvenlik ile toplumsal birliktelik açısından endişe yaratan konular da soruldu. Yüzde 67 şiddet ve suç olaylarındaki artışın, yüzde 66 zengin ile yoksul arasındaki farkın artmasının, yüzde 65 Almanya'da aşırılık yanlısı ideolojilerin güçlenmesinin, yüzde 62 uygun fiyatlı daire sayısının azalmasının, yüzde 61 iklim değişikliğinin, yüzde 59 kiraların sabit olmayışının, yüzde 58 Avrupa ve dünyada durumun gittikçe daha belirsiz hale gelmesinin, yüzde 56 İslam'ın Almanya’da nüfuz kazanmasının endişe verici olduğunu ifade etti.

Almanya'da devletin hukuku ve düzeni işler kılamadığı bölgeler olduğuna inananların oranı yüzde 70 oldu. Katılımcılara tren istasyonları, havalimanları gibi kamusal alanlarda yüz tanıma sistemine sahip video kameralarının yerleştirilmesine karşı olup olmadıkları da soruldu. Yüzde 78'lik bir kesim kameraların leyhinde yüzde 12 ise aleyhte görüş bildirdi.

Anket 9 ile 22 Ocak tarihleri arasında 16 yaş üstü bin 273 kişi ile sözlü mülakat yapılarak hazırlandı.

"Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya barışına en büyük dördüncü tehdit" haberi, 12 Şubat 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya barışına en büyük dördüncü tehdit haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Anket sonuçları ortaya koydu: Türkiye dünya barışına en büyük dördüncü tehdit 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  2. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  3. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  4. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  5. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  6. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  7. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  8. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  9. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  10. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  11. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  12. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  13. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  14. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  15. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  16. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  17. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  18. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  19. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
  20. 00:01 İbrahim Tatlıses ve Oğlu Ahmet Tatlıses Arasındaki Mahkeme Süreci Sürüyor: İddialar ve Açıklamalar
Politika Haberleri