Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopatra'nın Kayıp Mezarı Taposiris Magna'da mı?

Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopatra'nın Kayıp Mezarı Taposiris Magna'da mı?

Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopa... Kleopatra'nın efsanevi mezarının peşindeki heyecan verici kazılar, Santo Domingo Üniversitesi'nde devam ediyor. Kathleen Martinez liderliğindeki ekip, antik Taposiris Magna'da bulunan gizemli tünelin sırlarını çözmek için çalışıyor.

Santo Domingo Üniversitesi'nden Kathleen Martinez liderliğindeki heyecan verici kazılar, birkaç yıldır devam ediyor ve Kleopatra VII'nin kayıp mezarını bulma amaçlı bir arayışı yönlendiriyor. MÖ 280 civarında Kleopatra'nın selefi II. Ptolemy tarafından kurulan Taposiris Magna'nın, ünlü kraliçeyle yakından ilişkili olan Osiris ve İsis tanrılarına adandığı söyleniyor.

Antik becerilerin yankıları

13 metre derinlikte bulunan keşif, sağlam kumtaşına detaylı bir şekilde oyulmuş bir tüneli gösteriyor. Yunanistan'ın Samos Adası'ndaki M.Ö. 6. yüzyıldan kalma Eupalinus Tüneli'ne çarpıcı bir benzerlik taşıyan bu tünel, uzmanları şaşırtıyor.

Eupalinus Tüneli, eski bir mühendislik harikası olarak tanımlanırken, onu inşa edenlerin becerisi ve yaratıcılığının bir kanıtıydı. Benzer şekilde, Taposiris Magna'daki tünel, Yunan eşdeğerinin aynısı olmasa da, antik uygarlıkların ileri teknik yeteneklerinin bir göstergesidir.

Gizemli amaç

Taposiris Magna tünelinin en ilginç yanlarından biri ise gizemli amacıdır. Tünelin bazı bölümlerinin su altında olması, ona gizemli bir hava katıyor. Kathleen Martinez ve ekibi, bu keşfin Kleopatra'nın son istirahat yerini bulma arayışında önemli bir ipucu olabileceğine inanıyor.

Tapınak kompleksi, Kleopatra ve Büyük İskender'in resimlerinin yanı sıra tanrıça İsis'e adanmış madeni paralar da dahil olmak üzere önemli ipuçları ortaya çıkardı. Ayrıca tapınak alanında Greko-Romen mezarların bulunduğu mezar şaftları keşfedildi. Bulgular, Kleopatra ve kocası Mark Antony'nin benzer mezarlara gömülmüş olabileceği ihtimalini artırıyor.

Keşiflerin bir sonraki aşaması yakındaki Akdeniz'e kadar uzanacak. Yüzyıllar boyunca yaşanan depremler ve doğal afetler, tapınağın bazı bölümlerinin sular altında kalmasına neden oldu ve arama çalışmalarını daha karmaşık hale getirdi. Kazılar ayrıca Mariout Gölü'nden Akdeniz'e uzanan bir tünel ağı da ortaya çıkardı ve bu da kayıp şehrin çevresindeki entrikayı artırdı.

Kleopatra ve Mark Antony'nin mezarlarının Taposiris Magna'da sonunda bulunup bulunmayacağına bakılmaksızın, kapsamlı kazılar esrarengiz antik kentin daha fazla sırrını ortaya çıkarmayı vaat ediyor. Tünelde çömlek ve dikdörtgen kireç taşı blokları gibi değerli eserler zaten bulunmuş durumda

"Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopatra'nın Kayıp Mezarı Taposiris Magna'da mı?" haberi, 02 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopatra'nın Kayıp Mezarı Taposiris Magna'da mı? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Antik Mısır'ın Sırları Açığa Çıkıyor: Kleopatra'nın Kayıp Mezarı Taposiris Magna'da mı? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  2. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  3. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  4. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  5. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  6. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  7. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  8. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  9. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  10. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  11. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  12. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  13. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  14. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  15. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  16. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  17. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  18. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  19. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  20. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
Yaşam Haberleri