Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrıntılar

Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrıntılar

Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrı... Bilindiği üzere Apple önümüzdeki Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil iPhone modellerini ( iPhone 11 ) tanıtacak. Cupertino merkezli şirketin

Bilindiği üzere Apple önümüzdeki Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikte yeni nesil iPhone modellerini ( iPhone 11 ) tanıtacak. Cupertino merkezli şirketin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da 3 yeni iPhone modeli ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor.

Muhtemelen bu sene satılacak olan modeller iPhone 11 , 11 Max ve 11R olarak isimlendirilebilir. Elbette henüz bu kesinleşmiş değil.

Yeni nesil iPhone modellerinin tanıtılmasına hayli uzun bir süre olmasına karşın düzenli aralıklarla bazı sızıntılarla karşılaşıyoruz. Bu sızıntılar sayesinde iPhone 11 özellikleri hakkında fikir sahibi oluyoruz. Elbette bu sızıntıların ne kadarı doğru, ne kadar yanlış bilinmez. Fakat Steve Jobs öldükten sonra, pek çok iPhone modelinin özellikleri birebir olarak haftalar, hatta aylar öncesinden sızdırılmıştı.

Dolayısıyla iPhone 11 özellikleri ile ilgili sızdırılan bilgilerin de doğruluk payı hayli yüksek. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizlere bu sızıntılar ile ilgili bilgi verelim.

iphone 11

Tasarım da önemli bir değişim yok

İlk olarak tasarımla ilgili söylentilerden bahsedelim. Malum Apple 2017’den bu yana çentikli tasarım çizgisi üzerine yoğunlaştı. Çok büyük bir ihtimalle bu durum 2019’da da değişmeyecek.

Yalnızca Apple’ın çentik boyutunu biraz daha küçülteceğine dair bazı söylentiler mevcut. Açık konuşmak gerekirse FaceID sensorlerinden ötürü iPhone çentiğinin çok fazla küçülebileceğini düşünmüyoruz. Dolayısıyla tasarım kısmında çok büyük bir değişikliğin olması muhtemel görünmüyor.

iPhone 11’in ön kısmı aynı kalsa da arka kısmında önemli bir değişiklik olacak. Malum telefonun 3 ana kameraya sahip olacağına dair kuvvetli söylentiler mevcut. Bu söylentilere bakacak olursak, iPhone 11’in arka kısmında kare biçiminde konumlandırılmış 3 kamera yer alacak.

Performans artışı muhtemel görünüyor

Gelelim iPhone 11’in teknik özellikleri ile ilgili söylentilere. Bilindiği üzere Apple her yeni iPhone’u için yeni bir yonga seti üretiyor. Dolayısıyla bu yıl çıkacak olan yeni modeller de muhtemelen A13 yonga setiyle gelecektir.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan iPad Pro modellerinde kullanılan A12X yonga seti bile muazzam bir güce sahipti. Dolayısıyla A13’ün A12’ye kıyasla çok daha hızlı olacağını söyleyebiliriz. Yani iPhone 11 teknik özellikler bakımından A12 taşıyan iPhone modellerinden hayli üstün olacaktır.

Tabi ki bu durum iPhone 11’i rakipsiz yapmıyor. Sonuç olarak A12’de güçlü bir yonga seti. Yani bu yonga setinin önümüzdeki 3 – 4 yıl boyunca açmadığı bir uygulama ya da oyun olmayacaktır.

En büyük değişiklik kamerada

iPhone 11 özellikleri ile ilgili en önemli sızıntılardan birisi de kamera ile ilgili iddialar. Eğer iddialar doğruysa Apple 2019’la birlikte ilk 3 ana kameraya sahip iPhone modelini de satışa sunmuş olacak.

Söylentilere göre, Apple yeni nesil iPhone modelinde 3 ana kamerayı kare olarak konumlandıracak. Yani şu an dikey olarak konumlanmış olan çift ana kameranın yerini kare olarak konumlandırılmış 3 ana kamera alacak.

Açık konuşmak gerekirse, 5 ana kameralı modellerin satışa sunulduğu günümüzde, Apple’ın bu hamlesi pek de yenilikçi sayılmaz.

Bu arada dip not olarak şunu da belirtelim. Yeni nesil iPhone modellerinin ters şarj özelliğine sahip olacağı belirtiliyor. Yani bu telefonlarla kablosuz şarj özelliğine sahip herhangi bir cihazı şarj etmeniz mümkün olacak. Tabi ki şarj sıkıntısıyla meşhur bir markanın, ters şarj özelliğinin ne derece kullanılabilir olacağı da ayrı bir soru işareti.

"Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrıntılar" haberi, 27 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Teknoloji kategorisi altında bulunan Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrıntılar haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Apple’ın iPhone 11 özellikleri ve diğer ayrıntılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  2. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  3. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  4. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  5. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  6. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  7. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  8. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  9. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  10. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  11. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  12. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  13. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  14. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  15. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  16. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  17. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  18. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  19. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  20. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
Teknoloji Haberleri