Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz

Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz

Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz Toyota, otomobilin merkezi kilit sisteminin ihlalini ve usulsüz bir motor çalıştırma girişimini tespit eden ve duruma göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden

Toyota, otomobilin merkezi kilit sisteminin ihlalini ve usulsüz bir motor çalıştırma girişimini tespit eden ve duruma göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden bir güvenlik sistemi geliştirdi. Bunun için ABD’de patent başvurusunda bulundu.

Sistem basit ve Toyota her şeyi düşündü. Patent başvurusu şu şekilde: Patente yer alan koku oluşturma sistemi aracın havalandırma kanallarından çeşitli kokuları kokpite pompalamak için tasarlanmış. Bu içinizi ferahlatan güzel parfüm kokuları ya da duruma göre gözyaşı; acı ve geçici körlüğe neden olan göz yaşartıcı gaz olabilir. Ancak aracın sahibiyseniz sorun yok. Koku seçimlerinizi en sevdiğiniz parfümden yana kullanabilirsiniz.

Sistem araca kimin girdiğini (birden fazla kullanıcı için) tespit etmek için akıllı telefon verilerini kullanıyor ve sisteme kayıtlı olmayan herkesi meşru olmayan kullanıcı olarak tanımlıyor.

Sistemin işleyişi oldukça anlaşılabilir. Mobil cihazların entegre edildiği bu sistem aracın sahibini ve diğer yasal kullanıcılarını kaydediyor. Araca girdiğinde ise otomatik olarak tespit ediyor. Daha sonra ise kullanıcıların zevkine göre sevdiği ve tercih ettiği kokuları hava menfezlerinden geçirerek kokpite yaymaya başlıyor. Aracınızı terk ettiğinizde ise koku giderici sistem kokpitteki tüm kokuyu gideriyor ve araca bir sonraki binen kullanıcı için kokpitin havası tamamen nötr hale geliyor.

göz yaşartıcı gaz

Diğer bir durumda, yani sistemin kullanıcıyı tanınmaması halinde kokpite yayılan parfüm değil göz yaşartıcı gaz oluyor. Aracın merkezi kilit sistemini ihlal ederek araca giren ve motoru anahtarsız çalıştırmaya kalkan bir hırsızın tespit edilmesi durumunda içeri göz yaşartıcı gaz salınıyor. Hissettiği acı ile göz yaşlarına boğulan ve gözlerini açamayan hırsızın bu koşullar altında arabanızı çalması neredeyse imkansız. Çaresizce aracı terk edecek ve oradan uzaklaşacaktır. Ancak yine de otomatik park kilidi ile hırsızın Toyota’nızla tamamen kör bir şekilde kaçmaya çalışmayacağından emin olmanız herkes için daha hayırlı olacaktır. Bir de umarız koku giderici göz yaşartıcı gazın etkisini giderecek kadar güçlüdür.

Teoride kusursuz ya pratikte?

Toyota’nın geliştirdiği bu sistem şimdilik teorik olarak kusursuz görünüyor. Ancak Toyota’nın olası bir sistem hatasından dolayı sistemin aracın asıl sahibini yanlışlıkla hırsız olarak tanımlamayacağından ve ona göz yaşartıcı gaz sıkmayacağından emin olması gerekiyor. Son olarak, Toyota patentli bu sistem ilk bakışta çok komplike gibi görünebilir. Ancak sistemin işleyiş mantığı oldukça basit. Tabii bir de pratikte yani işin insan faktörü girdiğinde bakmak gerek. Bu oldukça önemli bir değişken.

WhatsApp Web nasıl kullanılır?

"Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz" haberi, 16 Mart 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Araba hırsızlarına karşı göz yaşartıcı gaz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ecevit Bıktım Teknoloji Editörü

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Haberleri