Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ seviyenizi belirliyor

Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ seviyenizi belirliyor

Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ s... Japon bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, kan gruplarının insanların karakteristik özellikleri ve zeka seviyelerinde etkili olduğu belirlendi. IQ seviyelerine göre kan gruplarını sınıflandıran bu araştırmaya göre, en yüksek IQ'ya sahip olan insanlar hangi kan grubundan çıkıyor?

Yaralanmalar ve ameliyatlar sırasında konuşulan kan grupları, karakter ve zeka üzerinde etkiler taşıyor olabilir mi? Japonya'da görev yapan bilim insanları, kişilerin kan gruplarına bağlı olarak karakter özelliklerinde ve IQ seviyelerinde anlamlı farklılıklar olduğunu keşfettiler. Bu araştırmalar, bazı kan gruplarının belirli hastalıklara yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu gösterirken, bazı kan gruplarının da dışarıdan gelen virüslere karşı savunmasız olabileceğini ortaya koydu.

HER KAN GRUBUNUN OLUMLU VE OLUMSUZ ÖZELLİKLERİ VAR

 

Japonya'da ortaya atılan Ketsueki-gata teorisi, kan grubunun kişilik özelliklerini belirlediğini iddia etmektedir. Bu teori, her kan grubunun olumlu ve olumsuz özellikleri yansıttığını savunarak 1930'lardan bu yana bilim dünyasında tartışılmaktadır. Japon profesör Tokeji Furukawa'nın bu konuda yazdığı makalelerle kan gruplarının karakter özellikleri daha da popüler hale gelmiştir. Furukawa, bu kategorizasyonu Yunan filozofu Hipokrat'ın vücudun sıvılarıyla kişilik özellikleri arasında bağ kurmasına dayandırmıştır. Ona göre, her kan grubunun kişiliği üzerinde belirgin bir etkisi bulunmaktadır.

kan.png

A KAN GRUBU

A tipi kana sahip insanlar, genellikle yaratıcılık, zekilik ve işbirliği yapma gibi olumlu özelliklerle ilişkilendirilirken, inatçılık ve gerginlik gibi sözde olumsuz özelliklerle de bağdaştırılır. Japonya'da A tipi bireylerin, diğer kan gruplarına sahip insanlardan daha yaygın olduğu belirtilmektedir.

B KAN GRUBU

B tipi kana sahip bireyler genellikle güçlü, tutkulu, empatik ve kendine güvenen kişiler olarak görülür. Ancak, bencillik ve düzensiz davranışlar gibi olumsuz özelliklerle de ilişkilendirilebilirler. Bu kan grubuna sahip kişilerin, özellikle A kan grubuna sahip olanlarla çatıştığı ifade edilir.

kan-002.png

AB KAN GRUBU

AB tipi kana sahip insanların iddia edilen güçlü yönleri arasında mantıklılık ve uyum sağlama yeteneği bulunmaktadır. Ancak, zayıf yönleri olarak kararsızlık, eleştirellik ve unutkanlık özellikleri öne çıkmaktadır. Bu kan grubu, hem A tipi hem de B tipi bireylerin özelliklerini büyük ölçüde içermesiyle bilinir. Aynı zamanda nadir bir kan grubu olduğu için, Japonya'da bu kan grubuna sahip olan insanlar genellikle takdir edilmektedir.

0 KAN GRUBU

0 tipi kana sahip insanlar genellikle güven, kararlılık, dayanıklılık ve sezgi gibi olumlu özelliklerle ilişkilendirilmiştir. Ancak, aynı zamanda bencil ve dengesiz olabilecekleri varsayılmaktadır. Özellikle A tipi kana sahip bireylere karşı bencil göründükleri söylenir.

"Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ seviyenizi belirliyor" haberi, 02 Şubat 2024 tarihinde yazılmıştır. 02 Şubat 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ seviyenizi belirliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Araştırma: Kan grubunuz kişiliğinizi ve IQ seviyenizi belirliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 18 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:56 Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
  2. 14:54 Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
  3. 14:50 TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
  4. 14:44 Zeytinburnu Açıklarında Kaçak Sigara Operasyonu: 144,280 Paket Ele Geçirildi
  5. 14:40 Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
  6. 14:28 Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
  7. 14:22 Eyüpspor, Süper Lig'e Kalıcı Olmak İçin Transfer Çalışmalarına Başladı
  8. 14:19 Cannes'a gidemeyen ünlü isim kim? Güya Hande Erçel'i kıskanmış!
  9. 14:17 Ticaret Bakanı: Stokçuluk ve Fahiş Fiyatlara Sert Tedbirler Geliyor
  10. 14:11 Lionel Messi'nin Barcelona Transferini Belgeleyen Peçete, Rekor Fiyata Satıldı!
  11. 14:09 O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
  12. 13:44 Bir gramını bile satmayın! Altın çok değerlenecek, o tarihe kadar tutan kazançlı çıkacak!
  13. 13:43 Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!
  14. 13:39 Seda ve Ümit Erdim Çiftinden Ayrılık Haberi!
  15. 13:32 Sabancı Holding, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir proje başlatıyor!
  16. 13:32 11 yıl sonra bu kadar yüksek seviyelere çıktı! Onu tercih edenler kazandı
  17. 13:32 Özel’den Türkan Saylan paylaşımı geldi: "Hepimize yol gösterdi"
  18. 13:30 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 19 yeni il müdürü atanması gerçekleştirildi
  19. 13:29 Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
  20. 13:25 Gümüşhane'de Reklamcı, Tabela Ölçüsü Almak İsterken Çatıdan Düşerek Hayatını Kaybetti
Yaşam Haberleri