Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi aranıyor

Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi aranıyor

Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi ar... Arhavi ilçesinde 430 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katları balçığa gömüldü, onlarca araç hurdaya döndü.

Artvin’de dün saatte metrekareye düşen 170 kilogram yağışın ardından yeniden sel ve heyelanlar meydana geldi. Murgul ilçesinde sele kapılan 1 kişi kaybolurken, Arhavi ilçesinde kaya tahkimatının yıkılması sonucu Kapisre deresi ilçe merkezine taştı, cadde ve sokaklar nehre döndü. Boğaziçi ve Cumhuriyet Mahallelerinde mahsur kalanlar ekiplerce botlarla kurtarıldı, ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları suyla doldu, araçlar selde sürüklendi. İlçede alt ve üst yapıda ağır hasarlar oluştu, tarım arazileri ve karayolları çöktü, su, elektrik ve telefon hatları zarar gördü.

430 EV VE İŞ YERİNİ SU BASTI

Selin en çok etkilendiği Arhavi ilçesinde oluşan hasar gün ağarınca ortaya çıktı. Selin çekildiği ilçe balçığa gömüldü. Boğaziçi Mahallesinde 320, Cumhuriyet Mahallesi’nde ise 110 ev ve iş yerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede 50’den fazla araç hasar gördü, selin sürüklediği kamyonlar ters döndü. Trafo merkezinin yıkılması sonucu elektrik verilemeyen ilçede su şebekesi alt yapısı da ağır hasar gördü. Suların kesildiği Arhavi’ye tankerle su veriliyor. Artvin ve Rize’de hasar gören 56 trafo nedeniyle 3 bin 45 abone elektriksiz kaldı. Arhavi’de 3 karayolu, 30 köy ve 19 yayla yolu da sel ve heyelanlarda ulaşıma kapandı. Bölge illerden gelen takviye vidanjörler yardımıyla bodrum katlara dolan suyun çekilmesi için de çalışma yürütülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI: KAYA TAHKİMATINDA YIRTIKLAR VARDI, SÖYLEMİŞTİK

Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu, 4 vadiden aynı anda yağış almaları sonucu Kapisre deresinin kaya tahkimatlarını sökerek taştığını belirterek, “Sel tahkimatı aştı ve Boğaziçi mahallesinde 320, Cumhuriyet mahallemizde 110 konutun zemin ve bodrum katları su dolu. Hasarımız büyük. Belediye başkanlarımız ve merkezi hükümetle hep beraber yaraları sarmaya gayret ediyoruz” dedi. Kapisre deresindeki kaya tahkimatının önceden yapıldığını hatırlatan Kurdoğlu, “Ancak yer yer yırtıklar vardı. Bunları biz söyledik, yazılarımızı da yazdık. Böyle bir şey mi olması gerekirdi? Buradan ders çıkartmak gerekiyor. İnşallah gerekli çalışma yapılacak” ifadelerini kullandı.

BARINAĞI SU BASTI, 25 KÖPEK KURTARILDI

Arhavi ilçesinde belediyeye ait barınağı su bastı. Görevlilerin kapıları açarak köpekleri bırakmasına rağmen bazı köpekler sele kapıldı. Arhavi Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri koştuğu barınakta 25 köpeği kurtarmayı başardı. Dernek başkanı Nuray Güzel, “Belediyenin hayvan bakım evini su bastı. Kaybolan hayvanlarımız var. Biz yardıma koştuk. Görevliler kapıları açtı lakin su yeniden kapıları kapattı. 25 dolayında köpeği kurtardık. Ama kurtaramadıklarımızda var” dedi.

‘HİÇBİR ŞEYİMİZ KALMADI’

Evini sel basan Züleyha Meydan, “Sel geldi eve girdi. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Sel aniden geldi, üst katlara çıkarak kurtulduk” dedi. Otomobili selde sürüklenen Osman Şişman ise, “Otomobilim park halindeydi. 2 metrelik sel geldi. Aracım sürüklendi. Yapacak bir şeyim yoktu” ifadelerini kullandı. İş yerini su basan Tanju Pitoz da, “Bir anda oldu her şey. Arka derenin taşması ile etrafımız çevrildi. Derenin ortasında kaldık. Arabalar, iş yerleri gitti. Hasarımız çok büyük” diye konuştu.

"Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi aranıyor" haberi, 23 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 23 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi aranıyor haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Artvin'deki selde son durum! Kayıp 1 kişi aranıyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:27 TikTok kullanıcılarına kötü haber!
  2. 23:27 Putin Erdoğan'ın 'Faiz sebep enflasyon sonuç' politikasını eleştirdi
  3. 23:25 İyi bir mikro iklim için neden evde defne yaprağı yakılmalıdır?
  4. 23:25 Davutoğlu'ndan Erdoğan'a: 15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin
  5. 23:22 Depresyonun vücut ısıyla bağlantısı olduğu ortaya çıktı
  6. 23:17 BM'den Gazze uyarısı: "Hala kıtlığa doğru gidiyoruz"
  7. 23:14 Beyaz Saray'dan Erdoğan'ın ABD seyahatine dair açıklama geldi: Ziyarete ilişkin program yok
  8. 23:12 Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin biletleri artık satışta!
  9. 23:08 Eczacıbaşı'dan Büyük Haber! 546.000.000 TL'lik Dağıtım Tarihi Belli Oldu!
  10. 23:06 Rusya açıkladı: ABD'nin ünlü bankasının hesaplarına el koydu!
  11. 23:04 Zafer Partisi'nde iki istifa geldi
  12. 23:03 Zafer Partisi'nde İki İstifa Haberi!
  13. 23:00 Range Rover'a alternatif olarak şu Jeep modelini alın!
  14. 22:55 İBB Başkanı İmamoğlu'nun yargılandığı dava ertelendi
  15. 22:31 Beyaz Saray: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok"
  16. 22:24 Beyaz Saray, Erdoğan'ın ABD ziyaretinde Biden ile görüşme olmayacağını açıkladı!
  17. 22:17 Anlaşma açıklandı ve transfer kesinlik kazandı: O isim NOW TV'den Kanal D'ye geçti
  18. 22:17 AKP'den ayrılıp CHP'ye geçti! Özel, kendi rozetini taktı: "Doğru yolu seçtim"
  19. 20:14 Ahmet Davutoğlu: "15 Mayıs soykırıma karşı Gazze ile dayanışma günü ilan edilsin"
  20. 19:54 Emeklilere Müjde! 15 Bin TL'ye Kadar Nakit Promosyon Fırsatı Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor!
Yaşam Haberleri