ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu

ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu

ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof.... ASELSAN'ın 10. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Prof. Dr. Ercümend Arvas, Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Arvas'ın akademik kariyeri ve uzmanlık alanı hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı...

ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu.

ASELSAN 10. Olağanüstü Genel Kurul toplantısında Ercümend Arvas, Bekir Bayrakdar, Yavuz Çelik, Alparslan Kavaklıoğlu, Mustafa Murat Şeker, Ahmet Yozgatlıgil bir sonraki olağan genel kurul toplantısına kadar 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

Salih Kul, Ebru Tümer ve İsmail Arı da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak göreve getirildi.

Yönetim Kurulu'nda yapılan görev dağılımında Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ercümend Arvas seçildi. Alpaslan Kavaklıoğlu Başkan Vekilliği, Yavuz Çelik ve Mustafa Murat Şeker de murahhas aza görevlerine getirildi.

Arvas'ın akademik kariyeri ve uzmanlık alanı

Ercümend Arvas, 1953 senesinde Van'da doğdu. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünde, doktora eğitimini ise ABD Syracuse University'de 1983 senesinde tamamladı. 1988 senesinde doçent, 1994 senesinde profesör oldu.

Elektromanyetik, mikrodalga ve anten teknolojileri, elektronik harp, devreler ve sistemler teorisi gibi alanlarda emekler yapan Arvas, yurt içinde ve haricinde alanına liderlik eden birçok kurum ve kuruluşa danışmanlık verdi.

İstanbul Medipol Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde profesör olarak çalışmalarını sürdüren Ercümend Arvas'ın çok sayıda ulusal ve uluslararası kongre, konferans, sempozyumda sunulmuş ve yayınlanmış makale/bildirisi, kitapları ve kitap bölümleri bulunuyor.

Haluk Görgün veda etti

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi sona eren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, 6,5 senedir parçası olmaktan onur duyduğu ASELSAN ailesindeki aktif görevinden ayrıldığını ifade etti.

"Hayatımın en güzel, en özel fakat bir o kadar zorlu yıllarını sizlerle birlikte geçirdim. ASELSAN'ı hak ettiği daha iyisi için değiştirip, dönüştürebilmek amacıyla birlikte çok çaba sarf ettik." diyen Görgün, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Söz verdik ve verdiğimiz sözü tutabilmek için çok çalıştık. ASELSANımız ile değiştik, geliştik ve tüm sektörü de değiştirdiğimizi fark ettik. Çok yol kat ettik, çok şeyi inşa ettik, çok şeyi başlattık ve her şeyi çalışanlarımızla birlikte onların sahiplenmesiyle gerçekleştirdik.

Her anlamda değer üretmeye ve örnek olmaya çalıştık. Projelerimizle, teknolojilerimizle, yenilikçi ürünlerimizle, kurumsallaşma çalışmalarımızla, sosyal projelerimizle, millileşme odağımızla, tedarik yapılanmamızla, ihracata yönelik hamlelerimizle, insan odaklı yaklaşımımızla tüm paydaşlarımıza katkı sağlamaya çalıştık. Bundan sonra da ASELSANımızın çok büyük başarılara imza atacağından ve hep birlikte emanete sahip çıkılacağından en ufak bir şüphem yok.

Bana inandığınız ve benimle birlikte mücadele ettiğiniz için tüm yönetici arkadaşlarıma ve yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal ediniz. Savunma sanayimiz için hep birlikte mücadeleye, çalışmaya devam edeceğiz."?

"ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu" haberi, 22 Eylül 2023 tarihinde yazılmıştır. 22 Eylül 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ASELSAN'ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ercümend Arvas oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 THY'nin 2033 Vizyonu: 813 Uçakla 171 Milyon Yolcu Hedefi!
  2. 16:27 Derbi günü: Galatasaray-Fenerbahçe maçında şampiyonluk yarışında olacak!
  3. 16:24 Dünya Arı Günü: Arılar ve Tozlayıcılar İçin Koruma Çağrısı
  4. 16:20 Buğday Üretiminde Artış: Türkiye'de Tarım Sektörüne Olumlu Yansımalar
  5. 16:17 Son dakika haberi! İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
  6. 16:14 Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
  7. 16:12 Ronaldo, 25 maçlık yenilmezlik serisini sürdüren Kürt boksörü tebrik etti
  8. 16:07 Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
  9. 16:00 Adana Merkezli Sahte Altın Operasyonunda 13 Şüpheliden 10'u Tutuklandı
  10. 15:57 Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi
  11. 15:54 Beşiktaş, Süper Lig'de Mourinho Bombasını Patlatıyor!
  12. 15:48 Antalya Finike'de Kreş Sahibinin Çocuklara Şiddet Uyguladığı Görüntüler Ortaya Çıktı
  13. 15:45 Batman'da İki Katlı Evden 20 Ton Çöp Çıkarıldı
  14. 15:24 İsrail, 3 bin yardım tırının Gazze'ye ulaşmasını engelledi
  15. 15:22 Kızılcık Şerbeti'nin bir oyuncusu daha skandalla gündeme geldi!
  16. 15:16 Blue Origins NS-25 uzay görevine hazırlanıyor: Uzaya çıkan en yaşlı isim olacak!
  17. 15:16 Kredi kartı kullanıcılarına kötü haber: Yeni düzenleme yolda!
  18. 15:16 Altın fiyatlarında düşüş mü yaşanıyor? 19 Mayıs altın tutarları
  19. 15:16 Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"
  20. 15:05 Altını çöpe atıyoruz! Evlerimizde var ama değerini anlamıyoruz
Ekonomi Haberleri