Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ülkede vizyona giriyor!

Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ülkede vizyona giriyor!

Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ... Türkiye'de ve 30 ülkede de vizyona girecek olan Atatürk filminin ikinci serisi geldi! Atatürk çekimi 4 ay sürdü.. Birinci film halen gösterimde kaldığı için büyük avantaj! Sinemaseverler her ikisini de seyretme fırsatı bulacak! Tüylerimizi diken diken edecek Atatürk serisi devam ediyor işte tarihi

1915-1919 yılları arasında Çanakkale Savaşı'nı konu alan bir diğer film olan Atatürk 1881-1919 ise 5 Ocak'ta sinemalarda.

ATATÜRK'ÜN DEVAMI GELİYOR!

Film, Ocak ayında Türkiye'den sonra 30'a yakın ülkede gösterime girecek. Filmin yapımcıları, Atatürk'ün ilk filminin de aynı anda gösterileceğini, sinemaseverlerin her iki filmi de izleme imkanına sahip olacağını söyledi. Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in üstlendiği filmin başrollerinde Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım rolünde Songül Öden, Enver Paşa rolünde Sarp Akkaya ve Madame Corinnea rolünde Esra Bilgiç yer alıyor.

Filmin yapımcılarından Hakan Karamahmutoğlu,
Paribu Cineverse Kanyon Sinemaları'nda düzenlediği basın toplantısında, hazırlık sürecinin bir buçuk yıl sürdüğünü, çekimlerin ise ortalama 4 ay sürdüğünü belirterek, şunları söyledi: Süreç sonunda. Gece gündüz düşünüp çalıştığımız iki muhteşem filmle karşınıza çıktık. İlk filmimizle başladığımız bu heyecanlı süreç ikinci filmimizde de devam ediyor. Kitaplara, filmlere sığmayan Kurtuluş Savaşımızı anlatmak kolay olmadı.

BİRÇOK ÜLKEDE ATATÜRK'ÜN FİLMLERİ GÖSTERİLİYOR

Dünya çapında gösterime girdi
Yapımcı Saner Ayar, ilk Atatürk filminin Avrupa'daki galası için birçok salon kiraladığını belirterek, lobicilik karşıtlığı ve baskılar nedeniyle galanın yapılamayacağını duyurdu. Terör örgütleri ve ödenen para onlara iade edildi: "Ama durmadık. Filmimiz, İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda dahil olmak üzere beş kıtada 30'dan fazla ülkede , Avustralya, Azerbaycan, Kosova ve Orta Doğu bölgesi...

AVRUPA'DA BÜYÜK BİR REKLAM KAMPANYASI YAPTIK

İzleyicilerimiz de durmadı: "ATATÜRK 1881-1919" 1. Film vizyona girdiği ülkelerde "rekor" elde etti." Ayar, bu dönemde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kendilerine olağanüstü destek verdiğini ancak pek çok sorun yaşamalarına ve linç edilmelerine rağmen, şunları kaydetti: "Vazgeçmedik, Avrupa'da büyük bir reklam kampanyası yaptık." Pandemiden bu yana Avrupa'daki en büyük ekran açılışıydı. Yani Avrupa'da tüm vatandaşlarımız atalarına sahip çıktı. Avustralya'da, Azerbaycan'da ve Orta Doğu'da serbest bırakıldık. "Atatürk'ü bütün o ülkelerdeki sinemalarda sansürsüz olarak gösterdik, şimdi de birçok ülkede Atatürk'ün filmleri gösteriliyor."

ATALARIMIZA LAYIK OLMAK İÇİN ÇOK ÇALIŞTIK"

2. Filmin dünya çapında gösterileceğine dikkat çekerek şöyle dedi: "Türkiye'nin ekonomik koşullarının çok zor olduğu ve büyük ekran biletlerinin aile bütçesini boşalttığı sırada, Türk halkı buradaki gişede 1 milyon 700 bin'e ulaşacak İlk 70 dakikası Fox On TV'de gösterilmesine rağmen "Öyle olduğunu gösterdi" dedi.

"Atalarımıza layık olmak için çok çalıştık"
Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandıran Aras Bulut İynemli Filmde, 14 yıllık oyunculuk kariyerini geride bırakmış olmasına rağmen, Atatürk rolünü oynamaya başladığı günkü kadar heyecanlı olduğunu belirten Aras Bulut İynemli, bu projeye bu projeye başlayacağını bilerek başladığını söyledi. Filmin bitiminden sonra %100 kritik olacağını belirterek, duygularını ve çekim sürecini şu sözlerle anlatıyor: "Atatürk'ün büyüklüğünü hepimiz biliyoruz. Çok uzun ve büyük bir çalışmadan bahsediyorum. Atatürk'ün bütün büyüklüğünü, dehasını ve fikirlerini alıp bir filme ya da hikâyeye sığdırmak başlı başına zor bir iştir. Hayranlığımız o kadar büyük ki nefesinizi kesiyor. Bu süreç benim için biraz korkutucuydu. Bunu ifade etmek isterim. Çünkü onun altında korkmamak, ezilmemek mümkün değildi. Ancak bu korkuya teslim olmak doğru olmaz. Bunu Ata'nın bir sözünden alıntı yaparak söylüyorum. "Ülkesini en iyi seven, görevini en iyi yapar." Bu ilkelere göre ne yaptıysam ya da yapmadıysam, çabaya değer olduğumu umarak yaptım. Kişisel olarak elimden geleni yaptığımı söylemek isterim. "Beğenin ya da beğenmeyin, elbette eleştiriye sonuna kadar açığım."

Filmin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, konuşmasında, filmin hazırlık aşamasında hem Türk sineması hem de Çanakkale ve Çanakkale savaşlarını konu alan Hollywood filmlerini incelediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu eserlerin hemen hemen hepsini izledim. Bu yapımları analiz ederek bir yol buldum. "Bu filmi, film bittiğinde bana kızacaklar mı, yoksa kötü hissedecek miyim gibi endişeler taşımadan çekmeye çalıştım" dedi..

"Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ülkede vizyona giriyor!" haberi, 06 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ülkede vizyona giriyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Atatürk filminin 2. bölümü Türkiye'de ve 30 ülkede vizyona giriyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 18 Ekim 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:56 TFF'den istifa eden isim için skandal iddia!
  2. 02:51 KKTC ve GKRY liderleri New York'ta görüştü
  3. 02:49 Sahte otomobil ilanıyla 5 milyon liralık vurgun: 3 gözaltı
  4. 02:46 Dalaman'da orman yangını: İki hanede 11 kişi tahliye edildi!
  5. 02:44 Dünyaca ünlü dev şirket 1.200 mağazasını kapatıyor
  6. 02:38 AKP’li eski başkan yüz kızartıcı suçtan özel odaya alındı, bakanlık 'Cezalandırılsın' dedi!
  7. 02:32 Temel Karamollaoğlu'ndan Yahya Sinvar için başsağlığı mesajı
  8. 02:28 Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2025 yılı için yüzde 38 arttı!
  9. 02:24 Sarunas Jasikevicius: "Savunmada inanılmazdık"
  10. 02:20 Halka ücretsiz plaj sunan Muratpaşa Belediyesi'ne bakanlıktan suç duyurusu!
  11. 02:16 Bursalı şirket Alman devini satın aldı!
  12. 02:13 CHP'li Başarır: 'Laiklik bu ülkede özgürlüğün teminatıdır'
  13. 02:09 Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis ligde kalmanın formülünü açıkladı
  14. 02:05 Asya'da yeni salgın: 19 bin hayvan tek seferde telef edilecek!
  15. 01:58 Barınakta ölü hayvanların görüntüleri çıkmıştı: AKP’li başkan vatandaşları suçladı
  16. 01:55 Bakanlık “uygun olmayan plakaları geçerli sayın” dedi: TÜRSAB ise 81 ilde denetimi durdurdu!
  17. 01:52 ABD'de Gazze politikası nedeniyle istifa eden çalışanlar siyasi eylem komitesi kurdu!
  18. 01:44 Milyonlarca kişinin dikkatine: Yeni düzenleme zorunlu hale geldi!
  19. 01:43 Sergen Yalçın'dan eski hocasına olay sözler!
  20. 01:41 Belediye başkanı dahil 9 kişiye soruşturma izni: Depremde 56 kişiye mezar olmuştu!
Kültür Sanat Haberleri