Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belçika'da en az 20 can kaybı

Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belçika'da en az 20 can kaybı

Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belç... Almanya’nın batısında şiddetli yağış sebebiyle meydana gelen sel ve toprak kayması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 133'e yükseldi, halen kayıp onlarca kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Yağışların ve selin vurduğu Almanya’da hayatını kaybedenlerin sayısı 106’ya, Belçika’da 23’e çıktı. Almanya’da yaklaşık 1300, Belçika’da da 20 kişiden haber alınamıyor. Her iki ülkede can kayıplarının daha da artmasından endişe ediliyor.

Belçika’da sel felaketinde hayatını kaybedenler için 20 Temmuz’da ulusal yas ilan edildi. Hollanda’da da ise, nehirlerdeki su seviyesinin yükselmesi üzerine, ülkenin güneyindeki kent ve kasabalarında on binlerce ev boşaltıldı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Almanya’da felaketin en fazla etkilediği yerler, Rheinland-Pfalz eyaletindeki Ahrweiler ve Kuzey Ren-Vestfalya’daki Rhein-Erft bölgeleri.

Rheinland – Pfalz’da 63, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde de 43 kişinin öldüğü belirlendi. Toplam can kaybının 106’ya yükseldiği Almanya’da, yaklaşık 1300 kişiden de haber alınamıyor.

BAKIM EVİNDEKİ 12 ENGELLİ SEL SULARINDA BOĞULDU

Koblenz polisinden yapılan açıklamada, “ölü sayısının daha da artmasının beklendiği” belirtildi. Almanya medyasına göre, Ahrweiler ilçesine bağlı Sinzig köyündeki bir özel bakım merkezinde kalan 12 engelli, sel sularında boğularak öldü.

Bakım evi yöneticisi Stefan Möller, aniden bastıran sağanak ve seller nedeniyle, itfaiyenin binanın boşatılmasını istediğini ancak yan binada bulunan gece bekçisi engellilerin bulunduğu bölüme gidene kadar, suyun giriş çıkışları çoktan kapattığını söyledi.

Alman yönetici, yaşananları “korkunç” diye tanımladı ve çalışanlarının yaşadıkları travmaya rağmen diğer sakinleri güvenli hale getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Köln’ün güneybatısındaki Erfstad kentinde meydana gelen torak kaymasında çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, birçok ev de çöktü. Erft nehrinden taşan suların bir çakıl ocağına dolmasıyla başlayan heyelan, giderek genişleyerek, çok sayıda evin yıkılmasına neden oldu.

Felaketin en yoğun hissedildiği ve yaklaşık 1300 kişinin kayıp olduğu Ahrweiler bölgesinde, doğalgaz dağıtımı yapılamıyor. Yerel makamlar, felaketin büyüklüğü nedeniyle doğalgaz arzının aylarca aksayabileceğini belirtiyor.

Almanya’da 100 binden fazla kişi de hala elektriksiz. Felaket bölgelerinde içme suyu sorunu da yaşanıyor. Almanya, Belçika ve Hollanda’da sel felaketinin yaşandığı bölgelerde toplu taşıma ve tren seferleri de yapılamıyor.

Almanya’da Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yer alan tarihi Bad Muenstereifel şehrinde bir cadde

YAĞMACILAR GÖZALTINA ALINDI

Almanya’daki bir polis sözcüsüne göre, Kuzey Ren-Vestfalya’da selin en fazla etkilediği Eschweiler ve Stolberg şehirlerinde dükkanları yağmalama girişiminde bulunan 5 kişi gözaltına alındı.

Yüzlerce polis Perşembe günü terk edilmiş evleri ve işyerlerini yağmadan korumak için görev başındaydı. Sağanak yağışların devam etmesi nedeniyle Belçika ve Almanya’da barajlar ile çok sayıda evin çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Sağanak yağışın en fazla etkili olduğu Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya ve Rheinland-Pfalz eyaletleri ile Belçika’nın doğusu ve Hollanda’nın güneyi afet bölgesi ilan edildi.

Öte yandan Almanya ve Belçika’da arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, şiddetli sağanak yağış nedeniyle tehlikenin henüz geçmediği bildiriliyor. Özellikle barajlardaki su yoğunluğu, yetkilileri korkutuyor.

"Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belçika'da en az 20 can kaybı" haberi, 17 Temmuz 2021 tarihinde yazılmıştır. 17 Temmuz 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belçika'da en az 20 can kaybı haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Avrupa'da sel felaketi: Almanya'da 133; Belçika'da en az 20 can kaybı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:39 Sosyal medyadan duyurdu: İYİ Parti'de üst düzey istifa
  2. 10:32 Mehmet Yakup Yılmaz: Erdoğan'ın MHP'yi yok sayabileceğini düşünmüyorum
  3. 10:25 Barış Terkoğlu yazdı: Uğur Dündar’ın babalık davası
  4. 10:22 İsmail Kartal: 5'te 5 yapabilirsek, hedefimize ulaşma şansımız olabilir
  5. 10:18 Hatay'da afetzedelerin sorunları büyüyor: Hava tozlu, konteynerler böcekli
  6. 09:51 ‘Yakışıklılığınızın dezavantajını Gupse Özay görüyordur’ sorusuna Barış Arduç'tan jet yanıt
  7. 09:47 11 Hükümet Konağı ihalesi yapıldı: Toplam bedeli 1 milyar 189 milyon
  8. 09:40 Karar yazarı Mustafa Karaalioğlu: Yeni anayasa bir vizyon ister fakat ortada bundan eser yok
  9. 09:34 ATV'nin sevilen dizisi için apar topar final kararı
  10. 09:30 Alman basını: Nico Hulkenberg Audi ile anlaştı, resmi açıklama yakın
  11. 09:24 Yeni anayasa için havuz kurulacak: Süreci Numan Kurtulmuş yönetecek
  12. 09:16 Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
  13. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  14. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  15. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  16. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  17. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  18. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  19. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  20. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
Dünya Haberleri