Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi” 

Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi” 

Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden ses... Ayasofya tartışması giderek büyüyor. “ Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi”  İşte siyasal İslamcıların rüyasında açılan gedik...

Ayasofya'nın statüsünün cami olarak değiştirilmesi, islamcı çevrelerde '' Hani resim (fresk ve ikonalar) olan yere melek girmezdi?'' tepkisiyle karşılaştı.

AKP siyasal islamın 86 yıllık “rüya”sını gerçeğe dönüştürdü ve Ayasofya’nın Atatürk’ün imzasıyla yürürlüğe girmiş müzelik statüsünü iptal etti. 1500 yıllık yapı yarın itibariyle “şaşaa”lı bir açılışla yeniden Osmanlı’daki işlevine dönecek ancak karar ülkenin gerici dönüşümündeki tarihsel yerinin yanı sıra, islamcılar içinde de dini açıdan bir tartışmaya yol açtı. O tartışmaya neden olan ise yapının içindeki fresk ve ikonalar dururken İslam dinine göre ibadet edilip edilemeyeceği konusu oldu.

Bilindiği üzere, Ayasofya’nın giriş katından görünen 6.5 metrelik Theotokos ve 7.5 metrelik Gabriel mozaikleri ile Seraphime melekleri fresklerinin sadece namaz vakitlerinde 1 dakikada açılıp 1 dakikada kapananan elektronik raylı sistem perde ile kapatılmasında karar kılınmıştı. İşte bu kararla yetinmeyen bir kesim islamcı çevre, sessiz kalan cemaatlere tepki gösterdi. Konuyla ilgili olarak WordPress platformunda yazılmış bir yazı, Dini Haber isimli site tarafından “ Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi”  başlığıyla yayınlandı.

Yazının öncesinde sitenin konuyla ilgili yaklaşımı şu ifadelerle ortaya konuldu: “Kendisini hadis diye yırtan hurafeciler Ayasofya’nın mozaiklerinin açıkta bırakılacağının açıklanmasına rağmen tek kelime ile dahi yapılan açıklamaya tepki vermediler. Ayasofya mozaiklerinin bu şekliyle kalmasının kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait. Erdoğan devletin başı, gücü elinde bulunduran erk. Durum bu olunca tasavvuf ehlini bir sezsizliktir aldı. Biliyoruz ki tasavvuf gücün olduğu yerde dinini imanını bırakır geçer kenara ortamı seyreder. Şaşırmadık doğrusu…”  
Yazının başlığına “ilham” veren kısmı ise şöyle oldu: “İster lazerle gizlensin isterse otomatik perde sistemiyle namazlar esnasında üzeri örtülsün, İslam tarihinde içinde Hıristiyan remizlerinin bulunduğu bir mekanda Müslümanların cemaatle ibadet ettiği vaki midir bilmiyorum. Melekler girmez diye milletin evine çocuklarının fotoğraflarını dahi astırmayan hoca efendilerin, perde ardından kendilerini izleyen İsa, Meryem, Vaftizci Yahya mozaikleri altında derin bir huşu içinde namaz kılacaklarından ise şüphem yok. Vaftizci Yahya da aslında Abdestçi Yahya idi zaten…”

"Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi” " haberi, 24 Temmuz 2020 tarihinde yazılmıştır. 24 Temmuz 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi”  haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ayasofya tartışması: “Ehli sünnet neden sessiz?! Hani resim olan yere melek girmezdi”  2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:39 Kuyumculardan altın alacaklara hızlı davranmaları yönünde bir uyarı yapıldı!
  2. 17:36 Microsoft'tan BAE merkezli yapay zeka firmasına dev yatırım yapıldı
  3. 17:25 Selektörle radar uyarısına kesilen cezalar sonrasında iptal edildi
  4. 17:08 Belediye başkanı seçilen 4 CHP’li ismin milletvekilliğinin sona verildiği açıklandı
  5. 17:04 ABD, İran'a yeni yaptırım hazırlığında! Kapsamı neler olacak?
  6. 17:04 Güney Koreli K-Pop Yıldızı Park Bo Ram Aniden Yaşamını Yitirdi
  7. 17:00 Galatasaray, Siltaş Yapı Pendikspor Maçı İçin Florya'da Hazırlıklara Başladı
  8. 16:59 AK Parti İl Başkanı Ali Çetin açıkladı: "Teleferik kazası adli bir olaydır"
  9. 16:56 ‘Erdoğan ile arasında kriz var’ iddialarına Şimşek’ten yalanlama geldi
  10. 16:52 Trump’ın tarihi 'sus payı' ödemesine ilişkin açılan dava başladı
  11. 16:50 Tacikistan'dan Türkiye'ye vize zorunluluğu getirildi
  12. 16:45 Rus Büyükelçi'den şaşırtan açıklama: 'ABD, Türk Şirketlerini Terörize Ediyor'
  13. 16:42 John Kirby açıklamada bulundu: İran İsrail saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi verdi mi?
  14. 16:39 Yerel seçimin ardından ankette şaşırtan sonuç: CHP farkı açıyor
  15. 16:37 Fenerbahçe'nin efsane kaptanı siyasete adını yazdırdı!!
  16. 16:33 Migros’tan Nisan fırsatı! 30-40-50 TL’lik fırsatlar başladı: Bu ürünler stok yapılıyor
  17. 16:30 En düşük emekli maaşı o rakama çıkabilir! Rakam vererek açıkladı
  18. 16:25 Vergi yükü düşük olan gaza bastı: Düşük olanlar yaşadı
  19. 16:18 Paris Hilton, Taylor Swift İçin VIP alandan çıkarıldı
  20. 16:17 Fenerbahçe'ye Yıldız İsimden Müjdeli Haber Var!
Yaşam Haberleri