AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: 'Devletin kaderi bu masada belirleniyor' dediği iddia edildi

AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: 'Devletin kaderi bu masada belirleniyor' dediği iddia edildi

AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: ... Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Genel Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AYM üyesi İrfan Fidan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, T24 YouTube kanalında yayımlanan Gökçer Tahincioğlu'nun sunduğu programda Gazeteci Şirin Payzın'ın sorularını yanıtladı.

''AYM VE AİHM İLE DALGA GEÇİLEBİLECEĞİNİN ÖRNEĞİ''

Mustafa Yeneroğlu, iki kez tahliye ve bir kez beraat etmesine rağmen hakkında yeni açılan 15 Temmuz davasında tutukluluk halinin devamına karar verilen Osman Kavala kararı için ise "Hukukun katledilebileceği, toplumla, AYM ile AİHM ile dalga geçilebileceğinin örneği" dedi. Savcının Kavala davasında kendi kanaatleriyle karar aldığını söyleyen Yeneroğlu, "Savcı kanaatler üzerine bir saptamada bulunamaz. Somut nesnel delileri, hatta sanığın lehine olguları da ortaya koymak zorunda. Ama savcılar militanca bir yaklaşım içinde" ifadelerini kullandı. 

''YARGIDA BİR GRUP VAR...''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tahliye ihtimaline ilişkin yaptığı açıklamaları hatırlatan Yeneroğlu, Onun bu tutumunun üzerine bir tahliye kararı olsaydı şaşırtıcı olurdu" dedi. "Yargıda talimat" tartışmalarına ilişkin bir soruya da yanıt veren Yeneroğlu, "Yargıda bir grup var, kendilerince devlet düşmanı, milli-yerli saçmalığının düşmanı olarak konumlandırdıkları insanları hedefe alarak yargıyı araçsallaştırıp bu insanlara hayatı cehennem ediyorlar" dedi.

"GEÇMİŞTE ZEKERİYE ÖZ'E KİM TALİMAT VERİYORSA BUGÜN DE SÜREÇ AYNI YÜRÜYOR"

İrfan Fidan'ın AYM'ye üye olarak olarak seçilmesine ilişkin değerlendirmesinde bu kararın Adalet Bakanlığını da aşan bir mesele olduğunu belirten Yeneroğlu, "Bakanlığın mekanizmasının dışında gelişen ilişkiler bunlar. Geçmişte Zekeriya Öz’e kim talimat veriyorsa bugün de süreç aynı şekilde yürüyor" dedi. Yeneroğlu, AYM'nin İrfan Fidan'ın seçilmesinden sonraki dönemi için ise "AYM şimdiye kadar en azından kendi içtihatlarına uygun daha makul ve özgürlükçü kararlar vermeye çalışıyordu. Ancak Bundan sonraki süreçte AYM’nin de operasyonel araç olarak kullanıldığı örneklerle çokça karşılaşacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"İRFAN FİDAN BANA 'DEVLETİN KADERİ BU MASADA BELİRLENİYOR' DEDİ"

2016 yılında İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı olarak Büyükada davasının duruşmasına gittiğini, savcı İrfan Fidan'ın daveti üzerine odasına gittiğini söyleyen Yeneroğlu, "Büyük bir masası vardı. Bu masasında bana 'devletin kaderi bu masada belirleniyor' dedi" diye konuştu. "Bu anlayış kendince olağanüstü bir misyon içerisinde kendisini konumlandırıp, devletin bekası için alternatifi olmayan bir mücadele verdiğini düşünen bir anlayış. Her şeyi mübah görüyor" diyen Yeneroğlu, Fidan'ın aynı gün Karar gazetesinden bahsettiğini, gazetede yazan birkaç gazetecinin ismini zikrettiğini ve kendisine "Bu gazetecilerin yazılarını okursanız önümüzdeki zamanda dış güçlerin neyi tertip ettiğini de anlarsınız" dediğini söyledi. Fidan'ın sözlerinin bir zihin dünyasını işaret ettiğini dile getiren Yeneroğlu, "Bu kişiler kullanışlı insanlardır. Ama kim kimi kullanıyor bunu bilemezsiniz. Bunu biz geçmişte de yaşadık" dedi. "Tamamen keyfi, irrasyonel, hukukun araçsallaştırıldığı bir dönem" yaşandığını ifade eden Yeneroğlu, muhalefetin tavrına ilişkin ise "Muhalefet üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Hayatım yurt dışında geçti. Dikkatimi çeken, Türkiye’de iktidarda da muhalefette de demokratların sayısı çok çok az. Türkiye’de siyaset kültürünün en önemli problemi otoriter bir düzeni savunan insanların, özgürlükçü bir demokrasiyi savunan insanlardan çok çok daha fazla olması" dedi.

"AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: 'Devletin kaderi bu masada belirleniyor' dediği iddia." haberi, 18 Aralık 2020 tarihinde yazılmıştır. 23 Aralık 2020 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: 'Devletin kaderi bu masada belirleniyor' dediği iddia.. haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AYM üyesi İrfan Fidan tartışmaları büyüyor: 'Devletin kaderi bu masada belirleniyor' dediği iddia.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:16 New York Borsası günü yükselişle tamamladı
  2. 00:09 Darphane 1 TL ve 50 kuruşların gramajını azaltacak
  3. 23:55 Arda Güler Real Madrid'te ilk golünü attı
  4. 23:43 Okan Buruk'dan efsane sözler; “Büyük rekorlara imza atıyoruz”
  5. 23:34 Fernando Muslera'nın rekoru! Çok konuşulacak rekor!
  6. 23:28 Yıldız Tilbe Yepyeni Görünümüyle Hayranlarını Şaşırttı: Tanıyamayacaksınız!
  7. 23:19 Okan Buruk'tan derbi açıklaması geldi!
  8. 23:04 Safiye Soyman-Faik Öztürk çiftinden kötü haber geldi! Faik Öztürk felç geçirdi!
  9. 22:09 Galatasaray, Adana'dan 3 puanla ayrılıyor!
  10. 22:02 Cinsel Organına Salatalık Sıkışan Kolombiyalı Pes Dedirtti!
  11. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  12. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  13. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  14. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  15. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  16. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  17. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  18. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  19. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  20. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
Politika Haberleri