AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ demesini eleştiri saydı!

AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ demesini eleştiri saydı!

AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ ... Katıldığı bir programın ardından Müjdat Gezen'e hakaretler yağdıran Yeni Akit hakkında Anayasa Mahkemesi kararı belli oldu. AYM, Yeni Akit'in Müjdat Gezen

Katıldığı bir programın ardından Müjdat Gezen'e hakaretler yağdıran Yeni Akit hakkında Anayasa Mahkemesi kararı belli oldu. AYM, Yeni Akit'in Müjdat Gezen hakkında "Pezevenk" demesini "eleştiri" saydı.

AYM tarafından alınan kararda, Halk TV’de Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında konuk olan sanatçı Müjdat Gezen'e "Pezevenk" diyen Yeni Akit’e verilen 3 kuruşluk para cezasını kaldırdığı bildirildi.

2015 yılında yayınlanan programa tiyatro ve sinema sanatçısı Müjdat Gezen’in yanı sıra ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk konuk olmuştu. Programda Gezen, hakkında ileri sürülen ‘ezana saygısızlık yapıyor’ iddiası hakkında konuşmuştu. Söz konusu programa ilişkin Yeni Akit ertesi gün, "pezevenk" Müjdat ve 'Küfürbaz' Yaşar’a tepki yağıyor" başlıklı imzasız bir haber yayımlamıştı.

Haberde, "Halk TV’de ‘Sol kırması’ Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası adlı program rezilliklerine bir yenisini daha ekledi. Programın bu haftaki bölümüne katılan ‘Pezevenk’ Müjdat Gezen ve ‘Küfürbaz’ Yaşar Nuri Öztürk, canlı yayında küfürler yağdırırken, vatandaşlar bu edepsizliğe büyük tepki gösterdi" ifadeleri kullanılmıştı.

MÜJDAT GEZEN 3 KURUŞLUK DAVA AÇMIŞTI

Müjdat Gezen, yayımlanan haberin kişilik haklarını zedelediği gerekçesiyle Bakırköy 2. Asliye Hukuk Mahkemesi ‘ne başvurmuş ve Yeni Akit’e 3 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştı. Mahkeme, Yeni Akit’i tazminata mahkum etmişti.

'GAZETECİLİK TEKNİĞİ' DEDİ

Mahkeme, Yeni Akit’i tazminata mahkum etmişti.Kararı AYM’ye taşıyan Yeni Akit başvurusunda, ‘p...k’ sözcüğünü tırnak içerisinde vererek gazetecilik tekniği olarak kullandığını ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini savundu.

AYM, Anayasa'nın ifade ve basın özgürlüğünü düzenleyen 26. ve 28. maddesine atıfta bulunarak söz konusu manevi tazminat davasının basına müdahale olarak gördü.

AYM tarafından yapılan değerlendirmede söz konusu küfürlerin eleştiri amacıyla kullanıldığını ve "İlk derece mahkemesi haberi yayımlandığı bağlamdan ve haber içerisinde geçen bir kelimeyi bütünselliğinden ayrı değerlendirdiğini" vurguladı.

Anayasa Mahkemesi aynı zamanda, Gezen’in kullandığı ifadelerin, "Kendisine yönelik olarak kullanılmasının şeref ve itibarını hedef aldığı açıktır" dedi. Haberin izleyicinin tepkisini dile getirmek amacıyla yayınlandığını belirten AYM, “Haberin bütünlüğüne bakıldığında Yeni Akit’in doğrudan ve keyfi biçimde hedef aldığı söylenemez” dedi. Kararda, "Söz konusu sert söylemin bir ölçüde Gezen’in davranışından kaynaklandığı kabul edilmelidir" ifadelerine yer verdi.

"AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ demesini eleştiri saydı!" haberi, 12 Mart 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ demesini eleştiri saydı! haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AYM, Yeni Akit’in Müjdat Gezen’e ‘pezevenk’ demesini eleştiri saydı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:29 Hırvatistan'da genel seçimleri Hırvat Demokrat Birliği'nin (HDZ) kazandığı bildirildi
  2. 03:27 CHP, 20-21 Nisan tarihlerinde bir "Yerel Yönetimler Çalıştayı" düzenliyor
  3. 03:23 Avrupa Birliği, İran'a yaptırımların genişletilmesi kararı aldı
  4. 03:03 Google'dan daha fazla çalışanı işten çıkarma kararı geldi
  5. 02:42 Bu testi 45 saniyeden kısa sürede çözen %10'luk kişiden biri misiniz?
  6. 02:39 Faydalarıyla sosyal medyayı sallayan biberiye suyu nasıl yapılır?
  7. 02:37 Bu 8 burca asla sırrınızı vermeyin!
  8. 02:34 Tokat'ta 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  9. 02:23 İliç'teki maden kazası için oluşturulan komisyonun üyeleri belirlendi
  10. 01:59 Kredi kartı sıkılaşması risk doğuruyor
  11. 00:58 AB zirvesinin Türkiye'ye ilişkin sonuç bildirisinde, Kıbrıs konusuna vurgu yapıldı
  12. 00:51 Ukrayna yetkilileri, Çernigiv'e yönelik saldırıda 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi
  13. 00:48 Fahrettin Altun açıkladı: "200'ü aşkın İsrail kaynaklı dezenformasyonu ifşa ettik"
  14. 00:20 Hollanda milletvekilleri, Kavala ve Demirtaş hakkındaki yönergeyi kabul etti
  15. 00:20 Seçimin acısı çıkmaya başladı: Ücretsizdi ama artık yüzde 25 zamlı!
  16. 00:19 AB, İsrail'e Gazze'ye insani yardım girişlerine izin verme çağrısı yapıyor
  17. 00:16 İsrailli Bakan Ben-Gvir'in tartışmalı önerisi: "Filistinlilere Ölüm Cezası Verilsin”
  18. 00:14 Fenerbahçe, Olympiakos'u Ağırlıyor: UEFA Avrupa Konferans Ligi Çeyrek Final Rövanşı
  19. 00:10 Muğla'nın Menteşe İlçesinde 3.9 Büyüklüğünde Deprem
  20. 00:06 New York Borsası'nın düşüşü sürüyor
Haberleri