Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı

Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı

Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarl... “Parti üzerinde Erdoğan’ın elleri var” iması.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in ruh halini, 4 Nisan’da seçim muhasebesinin yapıldığı toplantıda anlatan cümlelerle başlayayım:

"Meral Hanım milletvekilleriyle buluşmasında çok sinirliydi ve sanki kontrolü kaybetmiş gibiydi. Her söz alandan sonra açıklama yaptı ve kızgınlığını ifade etti. Hatta ağır cümleler kurdu."

Evet... Dün de Akşener, 27 Nisan’da yapılacak olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıkladı ve başkan adayları sırayla açıklamalarını yaptı. Şu ana kadar Musavvat Dervişoğlu, Koray Aydın ve Tolga Akalın’ın adaylıklarını ilan ettiklerini biliyoruz. Üç isim de "hür ve müstakillik" konusunda Akşener’e destek veren isimlerdi. Partinin kurmaylarından bir isim 2018’e atıfta bulundu ve "Genel Başkan o dönem de aday olmayacağını açıklamış ancak evinin önüne yürüyüşler yapılmıştı. O da kongrede yeniden aday olmuştu. Ancak bugün bu desteği alamayacağını görüyor" değerlendirmesi yaptı.

O günü hatırlayın.

4 Aralık 2023.

Meral Akşener başkanlığında toplanan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısında, CHP’nin 2024 yerel seçimlerde işbirliği teklifi oyçokluğuyla reddedildi. GİK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve kurmaylarının geçen günlerde İYİ Parti Genel Merkezi’ne olan ziyaretlerinde 2024 Yerel Seçimleri için işbirliği yapma teklifi ilettiğini anımsattı. Zorlu, açıklamasında GİK kararına ilişkin şunları söyledi:

"Bu çerçevede Genel İdare Kurulumuz bugün toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai bir karara varmıştır. İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde, kendisine tek çıkış yolu aradığı bir zamanda Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere gelmiştir. Çok açık ki İYİ Parti’yi aziz Türk milleti kurmuştur. İYİ Parti; milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirmek siyasetini güdenlere karşı, tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken, bu sesi duymazdan gelenler bilsinler: İYİ Parti, Cumhuriyet’in yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla aydınlığı müjdeleyecektir. Mahalli idareler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi; İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. O rota milletimizin ta kendisidir."

"PARTI ÜZERINDE ERDOĞAN’IN ELLERI VAR" IMASI

"Müstakillik" üzerinden de seçim çalışmaları yapıldı. "Üçüncü yol" üzerinden bir siyasi hat kuruldu. Akşener’e yapılan eleştiriler de "muhalefete muhalefet ediyorsun" tespitinde yoğunlaştı ve "İktidara yakın bir dille CHP’ye yüklenmek yanlış" fikriyse o gürültü arasında duyulmadı. Bugün ortaya çıkan adayların "hür ve müstakile" destek veren isimler olması da ayrı bir tartışma konusu. Bu noktada genel başkan adaylarından Tolga Akalın’ın dün adaylığını ilan ettiği genel merkezdeki toplantıda kurduğu şu cümlenin altını çizmekte fayda var:

"Değerli dava arkadaşlarım biz bir partimizi (MHP’yi kastediyor A.E.) Erdoğan’a birlikte kaybettik. Ben aday olacağımı açıkladığım gün ikinci defa Erdoğan’a bir parti kaybetmemek üzere yola çıktım." Akalın’ın, "Çok uzun süre direnmemize rağmen o elin tekrar teşebbüse geçtiğini gördüm" demesi de manidar. Önümüzdeki günlerde bu konunun tekrar gündeme geleceği görülüyor.

"CIHAN ABI" FORMÜLÜ TARTIŞILIYOR

İYİ Parti kulislerinde üç isim daha dillendiriliyor. Bir formüle göre; "Geçiş sürecinin genel başkanı seçilsin ve partiyi toparlasın. Bir ya da iki yıl sonra da olağan kongreyle koltuğunu bıraksın" deniyor. Bu da parti teşkilatlarında yavaş yavaş konuşulmaya başlandı. Bu noktada Cihan Paçacı’nın ismi dile getiriliyor: "Cihan abi formülü partiden kopuşları engeller ve CHP’deki Altan Öymen ya da Hikmet Çetin gibi bir isim olur." Bir tarafta da eski genel sekreter ve Antalya Milletvekili Uğur Poyraz’ın ismi de kulislerde konuşulanlar arasında. Poyraz’ın genel sekreterlik döneminde partiyi kamuoyunda anlatma misyonunun da altı çiziliyor. "Cihan abi formülü" ya da Uğur Poyraz ismini gündeme getirenlerin ortak fikri de şu: "Diğer isimlerin kazanacağı bir kongreden sonra kopuşların yaşanma ihtimali çok yüksek."

"Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı" haberi, 09 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 09 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 20:37 Güçlükonak Festivalinde Yamaç Paraşütü Kazası: Paraşütçü R.U.A. Yaralandı
  2. 20:34 Kıvanç Tatlıtuğ'dan 'Çağatay Ulusoy' açıklaması geldi!
  3. 20:33 Toplu taşıma araçları 1 Mayıs'ta hizmet veriyor mu? İşte son durumlar
  4. 20:31 Trump, Konuşma Yasağını İhlal Ettiği İçin Cezalandırıldı: 9 Bin Dolar Para Cezası Aldı
  5. 20:26 Af Örgütü: İsrail'in Gazze'deki İhlallerine Karşı Biden'a Çağrı
  6. 20:21 Guterres nüfuzlu ülkelere çağrıda bulundu: "İsrail'in Refah'a saldırısını engelleyin"
  7. 20:20 Nijerya'da Yakıt Krizi: Benzin İstasyonlarının Kapanmasıyla Ulaşım Sorunu Büyüyor
  8. 20:17 SİBERGÖZ-36 Operasyonları: Bakan Yerlikaya Liderliğinde 23 İlde 109 Şüpheli Yakalandı
  9. 20:11 Patates Salatasında Yeni Lezzet: Haşlama Sırasında Eklenen Malzemeler İle Fark Yaratın!
  10. 20:02 Emekli Başvurularına Yüksek Promosyon Fırsatları: 18 Bin TL'ye Kadar Ödeme! İşte O 11 Banka!
  11. 20:01 CHP’nin kararı sonrası Erdoğan’dan 1 Mayıs açıklaması geldi: "Taksim miting yeri değil"
  12. 20:00 Avrupa şampiyonu Fenerbahçeli boksörler'den anlamlı ziyaret!
  13. 20:00 Tarihi Taş Köprü Definecilerin Hedefinde: Şemdinli'de Kültürel Mirasa Zarar Verildi
  14. 19:58 Kemikleri ve eşyaları bulunmuştu :Korhan Berzeg'e yönelik arama çalışmaları sona erdi
  15. 19:55 Erdoğan'dan Muhalefete 1 Mayıs Tepkisi: Taksim'deki Dayatmalar Masum Değil!
  16. 19:51 Kocasına Tasma Takıp Gezdirdi! Alışveriş Ortasında Skandal Görüntü!
  17. 19:50 Yarın Gelecek İlk Zam Belli Oldu: Doğalgaza Zam Yapılacak!
  18. 19:46 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Nisanda Düştü: Conference Board Verileri
  19. 19:45 İşte giyim devi Koton'un halka arz detayları!: Paylar ve halka arz detayları
  20. 19:43 Meteoroloji'den İzmir için açıklama!: 1 Mayıs 2024 İzmir hava durumu
Medya Haberleri