Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “Yaralama kastı” var!

Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “Yaralama kastı” var!

Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “... Soru şu: Sizce Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “linç” edilmek istendi mi istenmedi mi? Akıl tutulması yaşanmıyorsa linç girişimi oldu!

Linç etmek…

Türk Dil Kurumu'na göre, adil yargılama olmadan insanları cezalandırma yöntemi…

Ya da yasadışı halk mahkemelerinin öncülü kabul edilen Amerikalı Yüzbaşı William Lynch'in adından gelen “yargısız infaz”…

Uzatmayalım.

Soru şu: Sizce Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “linç” edilmek istendi mi istenmedi mi? Akıl tutulması yaşanmıyorsa linç girişimi oldu!

Hatırlayın:

Tarih 21 Nisan 2019…

Hakkari Çukurca'da şehit düşen piyade er Yener Kırıcı'nın Ankara Çubuk'taki cenaze töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere “linç” girişiminde bulunuldu. Cenaze töreni boyunca slogan atan kalabalık, törenin ardından Kılıçdaroğlu'nun etrafını çevirdi ve tekmelerle-yumruklarla saldırıya başladı. Saldırı anında güvenlik güçleri Kılıçdaroğlu'nu “öfkeli kalabalığın” arasından güçlükle kurtardı. Güvenlik güçleri, Kılıçdaroğlu'nu yakınlarda ikamet etmekte olan bir vatandaşın evine götürdü fakat kalabalık bu kez Kılıçdaroğlu'nun da içinde bulunduğu vatandaşın evinin etrafını sardı.  CHP lideri zırhlı bir araçla vatandaşın evinden çıkarılabildi…

Nereye mi geliyorum?

Konuşması gereken polis şefi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın gerekçeli kararı yayımlandı. Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin açıkladığı 353 sayfalık gerekçeli kararda, “linç” yok!

Zaten 64 sayfalık iddianamede linç yerine, “izdiham”, “arbede” gibi tespitler yer alıyordu. Ki hukukçuların ortak görüşüne göre lincin bu olaydaki en belirgin hali “Ceza alan şahısların, Kılıçdaroğlu vatandaşın evine sığındığı zamanki sloganları ve eve girmeye diretmeleri”.

Avukat Ruşen Gültekin, “Ha keza bu sloganlarının içinde kasten öldürme unsuru bulunmaktadır (‘Yakın bu evi' sloganı gibi). Kasten öldürme unsuru bir izdihamın, linç girişiminin vazgeçilmez unsurudur” dedi. Not olarak eklemekte fayda var: Olayda “Yakın bu evi” diye bağıran Sevim Gölyeri'ne verilen cezanın “sanığın geleceği üzerine etkisi” göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim yapıldı.

Linç kelimesini kullananlar ise davada şikayetçi olan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, danışmanı Deniz Demir.

353 sayfa dedim ya!

Gerekçeli kararın 29 ve 30'uncu sayfalarında (Eylemlerin genel olarak hukuki nitelendirilmesi başlıklı bölüm) saldırganların sadece “yaralama kastıyla” hareket ettikleri belirtildi:

“… Olay sırasında atılan taşların çoğunlukla evin önüne yaklaşmaya çalışan araca zarar vermeye yönelik kullanıldığı… Cenaze merasimine iştirak etmek amacıyla toplandıkları, müşteki Kemal Kılıçdaroğlu'nun tören alanına gelmesiyle başlayan protestoların sonrasında suç oluşturan eylemlere dönüştüğü… Olayların gelişimi, şüphelilerin içerisinde bulundukları hal ve şartlar, suçta kullanılan vasıta ve yöntemler dikkate alındığında iddianamenin devamında ayrı ayrı eylemlerine yer verilen şüphelilerin ‘yaralama kastı' ile hareket ettiklerinin değerlendirildiği…”

SONUÇ: Dönemin Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya umarım bir gün konuşur ve “linci” anlatır! Çünkü… Çubuk'ta linç girişimine net tavır alan isim Uzunkaya'ydı.

"Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “Yaralama kastı” var!" haberi, 23 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “Yaralama kastı” var! haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: CHP liderine linç yok! “Yaralama kastı” var! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:13 Fatih Terim isyan etti: Böyle bir hakem masraf edip Fransa'dan mı getirilir
  2. 09:06 İstanbul boğazındaki ünlü mekanda tecavüz skandalı
  3. 09:00 Çorlu tren kazası davası bugün
  4. 08:50 AK Parti’den Bursa’da dev enkaz: Borç 20 milyar TL
  5. 08:45 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda seferler üç gün sonra normale döndü
  6. 08:40 Hyundai IONIQ 5, Türkiye'ye özel donanımıyla satışa sunuldu
  7. 08:35 Kiracısı Demet Akalın'ı çıldırttı: O evi almak için milletin ağız kokusunu çektim
  8. 08:31 Gönül Dağı dizisinin ekibinde yaşanan taciz davası sonuçlandı
  9. 08:27 CHP kurmayları anlattı: Yargı krizi konuşulacak
  10. 08:24 ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu hakkında son durum: Oğuz Murat Aci'nin avukatından açıklama
  11. 08:20 İsmailağa'da liderlik kavgası kızıştı: Cübbeli Ahmet'ten tehdit açıklaması
  12. 08:16 Diyanet Tasarruf Genelgesi’ni deldi: Audi A6 tahsis edildi
  13. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: Ziyaret iptal olabilir 2 gün içinde netleşecek
  14. 08:08 Fehmi Koru: Seçim yenilgisini yeni gündemlerle unutturma başarısı sebebiyle, AK Parti’ye tebrikler
  15. 08:04 Meteoroloji'den sağanak alarmı: Meteoroloji'den 44 il için sarı kodlu uyarı
  16. 05:03 25 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları
  17. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  18. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  19. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  20. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
Gündem Haberleri