Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar)

Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar)

Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan ka... 27 Eylül… Habertürk TV'ye konuşan Akşener, “Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday. Aklı başında, devlet deneyimi olan, bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek” dedi.

İki bilgi…

CHP'deki genel değerlendirme: “Bu saatten sonra Bay Kemal adaylıktan vazgeçmez. Vazgeçerse partisinden de vazgeçmiş olur.”

İYİ Parti'deki genel değerlendirme: “Sahada gördüğümüz, AKP-MHP ittifakından kopan ama kararsız olanların hatta Cumhur İttifakı'na destek verenlerin bile desteği Mansur Yavaş'a.”

20 gün önce 8 Eylül'de bu köşede okudunuz: “CHP'li etkili bir kurmaya göre süreç çoklu adaya doğru gidiyor.” O gün bir kronoloji yapmış ve Kılıçdaroğlu'nun adaylığına, İYİ Parti'nin neden ve nasıl karşı çıktığını yazmıştım.  Yazımdan bir gün sonra 9 Eylül'de, İYİ Parti'nin önemli bir isminden gelen telefonla netleşmeye başlamıştım! Çünkü… Telefondaki ses bana yaklaşık 13 dakika boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a olan ilgiyi anlatmıştı.

Önceki akşam, Habertürk'te İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamalarıyla daha da netleştim: Masanın ikinci büyük partisi Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı!

Akşener'in şu cümlesinin altını çizelim: “Masa noter değil. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı tarifi vardı. Ben ona hep katıldım. Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday. Aklı başında, devlet deneyimi olan, bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek.”

Meral Akşener, son bir ayda kaç kez “kazanacak adayla yola çıkmak gerekli” cümlesini kurdu?

Kaç kez “kazanacak aday” dedi?

6 Eylül… Yeniçağ TV'ye konuşan Akşener bir kez daha altını çizdi: “Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu masadan çıkacak adayın vasıflarına dair ilan ettiği vasıflar var, ben onların her fırsatta ‘doğru olduğunu' söyledim. Benim eklediğim şey, kazanacak bir adayla yola çıkmamız gerekli. Hala burada duruyoruz.”

13 Eylül… Fox TV'ye katılan Akşener'e, “Kriterlerinize göre Kılıçdaroğlu kazanacak bir aday mıdır?” sorusu yöneltildi. “Bu şimdi çok iyi bir soru olmadı” deyip güldü. Sonrasında konuşmasını sürdüren Akşener, “Kemal Bey ile ise Kemal Beyle, başka birisiyleyse başka biriyle olmak durumunda. Ama bu seçimi tehlikeye atamayız. 2018'deki heyecanı ve telaşı yapmamamız gerekiyor. Akıllı, mantıklı, sağduyulu ve sakin olmamız lazım” diye konuştu.

27 Eylül… Habertürk TV'ye konuşan Akşener, “Benim söylediğim bir şey daha var; kazanacak bir aday. Aklı başında, devlet deneyimi olan, bugünkü tuhaflıklara müsaade etmeyecek” dedi.

Ancak… Akşener'in kurduğu şu cümleler de önemli: “(Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş) Aday olmalarıyla ilgili de bir problemim yok. 1 yıl evvel önce bu iki arkadaşımızın ismi önde gidiyordu. İki arkadaşımızın seçmeninin taraftar haline dönmesi yarına yönelik problem yaratır dedim. İster Mansur Bey, ister Ekrem Bey aday gösterilecekse biz varız, itirazımız yok dedim. Aday olurlar, olmazlar, aslolan kazanmaktır.”

SONUÇ: Peki kim kim bu, aklı başında, devlet deneyimi olan kazanacak aday? Ekrem İmamoğlu mu? Mansur Yavaş mı? İki isim de belediye başkanlığı dışında devlette görev almadı. Peki kim? Süreç çoklu adaya giderse devlet tecrübesi olan isimlerden aklıma gelen isim Meral Akşener. Ya da Kılıçdaroğlu değilse devlet tecrübesi olan dışarıdan bir aday mı? Kim acaba? CHP liderinin İzmir açıklamaları, İYİ Parti liderinin Habertürk yayınında sonra, güç savaşının medya aracılığıyla devam ettiği görüldü. Masada konuşulmazsa bunların yaşanacağı da çok açıktı. Yani masaya balans ayarları devam edecekti ve etti!

BİR NOT DAHA: Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekim ayı içinde yapacağı planlanan ABD ziyaretinin ertelenebileceğine dair işaretler var. Yakında anlarız.

"Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar)" haberi, 29 Eylül 2022 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar) haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Devlet tecrübesi olan kazanacak aday(lar) 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  2. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  3. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  4. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  5. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  6. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  7. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  8. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  9. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  10. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  11. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  12. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  13. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  14. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  15. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  16. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  17. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  18. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  19. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  20. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
Gündem Haberleri