Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komployu kim kurdu?

Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komployu kim kurdu?

Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komp... Yine “Masa” kitabımdan o döneme ışık tutacak bir anektodu daha paylaşayım.

Gözlerden kaçtı veya tartışılmadı.

Hatta yalanlanmadı da.

22 Haziran’da gazeteci Fatih Altaylı, CHP lideri Özgür Özel’le yaptığı görüşmeyi köşesinden aktardı:

"Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı adayı olmak gibi bir derdi yok. Parti içinde de bu konunun konuşulmasını istemiyor. Geçen seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da çok yanlış bulmuş ve bunu kendisi ile de paylaşmış. ‘Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı şu anda Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu’ diyecek kadar net. İmamoğlu ve Yavaş’ın son anda Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesini ise bu iki isme yönelik bir komplo olarak değerlendiriyor, ‘Onların siyasi geleceğini de bitirme operasyonuydu ama tutmadı’ diyor."

Bu açıklamaya o dönemin tanıklarından siyasetçi Aytun Çıray tepki gösterdi ve dedi ki:

... Bir kaç gün önce Sayın Fatih Altaylı, Sayın Özgür Özel’in, "Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı şu anda Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu" dediğini açıkladı. Öyleyse... Bu kulis bilgilerine göre Özgür Bey, hem Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı... Hem de, onun aday yapılması için gayret göstererek çözümler bulan "tutarsız" bir kimlik olmuş olmuyor mu? Üstelik bendeki bilgiye göre Meral Hanım’ın tutumundan kuşkulanan CHP, belediye başkanlarını başkan yardımcısı yaparak Meral Hanım’ı yatıştırma formülünü önceden hazırlayıp, yedeklemiş...

O döneme dönelim.

Geçen yıl yayımlanan "Masa" kitabımda yazmıştım.

Ocak 2023...

2 Mart-6 Mart arasındaki ‘masadan kalkma’ krizinden iki ay önce bir "mutfak" anketi yaptırıldı. Anketin yapılmasını bizzat dönemin CHP lideri Kılıçdaroğlu istedi. Anket firmasının adı AREA. Şirketten araştırılması, sorulması istenen soru şuydu: ‘İki belediye başkanı, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olarak ilan edilirse Kemal Kılıçdaroğlu ne kadar oy alır?’ AREA’nın daha önce yaptırdığı anketlerde Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na 40’a 37 önde çıkmıştı. İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcılığıyla ilgili soru yöneltilince durum bu kez Erdoğan 40, Kılıçdaroğlu 39 olarak tespit edildi. İşte bu anket Kılıçdaroğlu’nun önüne konuldu. Şimdi akla şu gelmez mi: CHP lideri, Meral Akşener’in masaya ‘iki belediye başkanından biri cumhurbaşkanı adayı olsun’la geleceğini biliyor ve önlem alıyor. Bunun için de anket yaptırıyor. Yani... Gelecek olan kriz için CHP "formülünü" zaten hazırlamış. Konuyu AREA’ya da CHP’ye de sordum ve iki taraf da "özel" bir anket olduğu için konuşmaktan kaçındı. Şunu ekleyebilirim: Bu bilgi CHP tarafından tekzip edilemez!

Yine "Masa" kitabımdan o döneme ışık tutacak bir anektodu daha paylaşayım. Kitapta ayrıntısı var. Şu kadarını anlatayım: CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’yı aradı. İki ismin yıllar öncesine dayalı dostluğu vardı ve bu dostluk hiç bozulmamıştı. Kuşoğlu dedi ki: "Acaba iki belediye başkanını da bu sürecin içerisine dahil etsek hanımefendi buna olumlu bakar mı?" Paçacı düşündü ve ilk önce soğuk baktı; çünkü sonucun değişmeyeceğini düşünüyordu. Kuşoğlu’na "Sonucu etkilemez ama yine de bakalım" diye yanıt verdi. Cihan Paçacı akşam saatlerinde Meral Akşener’i aradı: "Meral Hanım, Bülent Kuşoğlu bugün aradı ve iki belediye başkanını da sürece dahil edersek... teklifini yaptı. Bilmiyorum, ne dersiniz?" Akşener’in yanıtı Paçacı’nın düşündüğü gibi olmamıştı: "Olabilir." Ancak bazı şartları vardı İYİ Parti liderinin. O şartlardan biri "İki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, icracı pozisyonda cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. Bunu da masada bulunan diğer parti liderlerine Kemal Bey anlatacak. Bir şekilde bunlar yazılı kayıt altına alınacak."

SORU ŞU: Bence CHP lideri Özgür Özel parti arşivine dönüp bakmalı. Neden mi? CHP Genel Merkezi’nin ocak ayında "özel mutfak çalışması" adı altında yaptırdığı ankette İmamoğlu-Yavaş detayı neydi? İki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olma formülü aylar öncesinden mi oluşturulmuştu? Bir soru daha var: Özgür Özel, "Kılıçdaroğlu’nun adaylığının yanlış olduğunu kendisine söyledim" cümlesini kurdu mu? 

BİR NOT DAHA: Yazımı kaleme alırken bir bilgiye daha ulaştım: Meral Akşener masadan kalktıktan sonra yapılan görüşmelerin ardından 6 Mart 2023 tarihinde Marriot Otel’de kritik bir toplantı yapıldı. Kılıçdaroğlu ile Akşener görüştü ve orada son "imza" atıldı. Peki Kılıçdaroğlu’nu sabah evinden alan ve o otele götüren isim kimdi?  

"Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komployu kim kurdu?" haberi, 28 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komployu kim kurdu? haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu ve Yavaş’a komployu kim kurdu? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 30 Haziran 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:26 Bursa'da anız yangını çıktı!: Yangın Uludağ Üniversite'si kampüsüne de sıçradı!
  2. 18:19 Suudi Arabistan, Lübnan’daki Gerginlikler Sebebiyle Vatandaşlarını Uyardı
  3. 18:13 SGK, 2023'te 88.455 Düzmece Sigortalılığa Son Verdi
  4. 18:04 İsviçre'de Sel ve Heyelan Meydana Geldi
  5. 18:03 Antalya’da Sıcak Havadan Kurtulmanın Yolu Denize Girmek Oldu
  6. 17:40 Beşiktaş’ın Giovanni van Bronckhorst Dönemi Başladı!
  7. 17:33 Bandırmaspor'dan Transfer Atağı: Dört Yeni İsim Kadroya Katıldı
  8. 17:27 Google, I/O 2024'te Yapay Zeka Destekli Gemini Yan Panelini Tanıttı
  9. 17:09 Kırklareli Pınarhisar'da Buğday Tarlasında Yangın: Kamyon Kullanılamaz Hale Geldi
  10. 17:07 Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'de Kaldı: 9 Milyon Euro + Bonuslar Karşılığında Anlaşma Sağlandı
  11. 15:43 Bursa’daki yangın ormana sıçramış oldu
  12. 15:39 Ankaragücü vefat eden İskoç taraftarı Chalmers için anı defteri yaptı
  13. 15:34 Süper Lig'e çıkamayınca takımın yarısını gönderdildi
  14. 15:08 Aydın’da 7 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş oldu
  15. 15:00 Dünyaca Ünlü Yıldız Bodrum'u Sallayamaya Geliyor
  16. 14:30 Galatasaray yıldız getiriyor!
  17. 14:25 Kuyumcular artık kesme altın satın almayacak!
  18. 14:22 SGK sigortaları iptal ediyor!: İşte o detaylar
  19. 13:52 Mersin’de orman yangını, büyümeden söndürülmüş oldu
  20. 13:50 Profesörden 4 gündür haber alınamıyor!
Medya Haberleri