Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş “aydın”

Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş “aydın”

Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş... “Erol Manisalı'yla kimse helalleşmedi”

Mahir Ünal'ın AKP Grup Başkanvekilliği'nden istifasının ardından her dönemin “aydını” harekete geçti.

Nasıl mı? Ünal'ı istifaya zorlayan anlayışın “Atatürk ittifakı” olduğunu yazdılar, çizdiler! Gerçek böyle mi? Her dönem -bugün de dahil- iktidarda “Atatürk” mü var? “Aydın”ın misyonu, bir yalanı ne kadar iyi pazarladığıyla da ilgili diyelim ve yalana karşı hakikate devam edelim.

Dün…

“Erol Manisalı'yla kimse helalleşmedi” başlıklı yazımda Amerika'nın 2000'lerde Ankara Siyasi Ateşesi görevini yürüten John Kunstadter'in Manisalı'yı üniversitede ziyaretinden bahsettim. Bu ziyarette, “Türkiye'de demokrasinin önündeki en büyük engel Türk ordusudur” cümlesini Prof. Manisalı'nın yüzüne karşı kurduğunu aktardım. Sonrasında da dün toprağa verdiğimiz hocamızın Ergenekon kumpasından tutuklandığını anlattım.

“Atatürk hep iktidarda” diyenlerin Silivri'ye gönderdiği akademisyenlerdendi Erol Manisalı ve bugün “aydınım” diye ekrana çıkanların, yazanların özür dilemediği, helalleşmediği isimdi! Çünkü… Onlar, ABD'den gelen sözde demokrasiye kayıtsız şartsız iman etmişlerdi ve ediyorlar!

Örneğin…

“Kim bu John Kunstadter? 1 Mart Tezkeresi öncesi neden tezkere karşıtlarını ikna etmeye çalıştı? Sonrasında neden TSK aleyhine raporlar verdi? Bağımsızlık diyenlere neden parmak salladı?” sorularına bir yanıtları var mı?

Kafayı “Atatürk'le bozmuş” “cici aydın”… Kim Atatürk'le uğraşmış ve hâlâ uğraşıyor, farkında mısın?

Kardan Adam'ı unutmayan büyükelçi

Emin Şirin… 2002 yılında AKP'den İstanbul Milletvekili oldu. Sonrasında istifa etti. Ona kurulan Ergenekon kumpasını ‘Kardan Adam/Kırmızı Kedi Yayınevi' kitabımda ayrıntılarıyla yazdım.

Yıl 2003…

Şirin, Meclis'te 1 Mart Tezkeresi'nin geçmemesi için çok uğraşır. ABD'nin o dönemki Siyasi Müsteşarı/Ataşesi John Kunstadter, Emin Şirin'le görüşmeler yapar ama ikna edemez. Kunstadter, Şirin'in kendileriyle dalga geçtiğini söyler! Ancak… Şirin'in yıllar sonra yaşayacakları belki de bu cümlede gizlidir: “We will not forget you and we will not forgive you… Biz sizi unutmayacağız ve affetmeyeceğiz…”

Anlatalım:

21 Eylül 2000'de Türkiye'ye, ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak atanan Robert Pearson, Temmuz 2003'te ülkemizden ayrılırken veda resepsiyonları verir. Bu resepsiyonlardan birisine Şirin de katılır. TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi Emin Şirin, büyükelçilikteki davetin sonlarına doğru elini uzattığı Pearson'a “Sizi unutmayacağız” der. Pearson'ın yanıtı ilginç olur: “Biz de sizi unutmayacağız ve affetmeyeceğiz…”

Pearson, AKP'li vekili neden unutmayacaktı ve affetmeyecekti?

Wikileaks belgeleri iyi ki yayımlandı

Bunun da yanıtı 1 Mart Tezkeresi oylamasının ardından ABD'ye geçtiği kriptoda gizlidir. Doğrudan Robert Pearson'ın kaleme aldığı telgrafa bakın:

“…Türkiye'nin kudretli generalleri son günlerde, AK Parti hükümetinin oylamayı ‘aceleye getirmesinin' kendilerinde ‘endişe' yarattığı izleniminin yaygınlaşmasına izin verdiler; bu konuda bir yalanlama yayınladılarsa da… Bu, AK Parti'nin Genelkurmay'ın harekete geçmesi için gerekli siyasi kararı almakta ayak sürüdüğü yönünde aylardır devam eden askeri eleştirilerin hemen sonrasında gerçekleşti.”

Bitmedi…

Emin Şirin'le ilgili Wikileaks'te (Sızıntı) bir belge vardı… Bu belge aslında Pearson'un “Sizi affetmeyeceğiz” cümlesinin diplomatik bir dille dışavurumuydu. Ankara Büyükelçiliği'ndeki Siyasi Müsteşar Robert Deutsch imzası ile 5 Mart 2003 tarihinde yani tezkereden 4 gün sonra Washington'a gönderilen belgede Şirin şöyle tanımlanmıştı: “Emin Sirin, Deputy Chairman of the Parliament's Foreign Affairs Committee (and a notorious “no” voter on March 1)…” AKP'li eski vekil için (1 Mart'ın kötü şöhretli hayır'cısı) deniyor. “Adı çıkmış/dile düşmüş” diye de tercüme edebileceğimiz ‘Notorius' kelimesinin olumsuz anlamı bu sızıntıyı daha da anlamlı hale getiriyor. Yani Şirin, ABD Büyükelçiliği gözünde  1 Mart'a ‘hayır' oyu verdiği için Washington'a ulaştırılan kriptoda ‘kötü' biri… Sonra ne mi oldu? O da Manisalı gibi Ergenekon'dan gözaltına alındı, 12 yıl hapis cezası aldı vs… Zaten 1 Mart'a kim destek vermemişse, kim “yeni bir dünya alternatifi var” demişse, ya cezaevine gönderildi ya da öldürüldü!

SORU ŞU: “Kafayı Atatürk'le bozmuş aydın” bunları bilmez mi? Atatürk iktidarda olmadı! Kamuculuk, Altı Ok diyenler hapislere atıldı! Siz önce gidin Erol Manisalı'nın mezarını ziyaret edin ve “Kim bu John Kunstadter?” sorusuna yanıt verin. Sahi… “Cici aydın” kaç siyasi ataşe ve müsteşarla görüştün, ne talimatlar aldın, onu da anlatsana.

"Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş “aydın”" haberi, 02 Kasım 2022 tarihinde yazılmıştır. 02 Kasım 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş “aydın” haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Kafayı Atatürk’le bozmuş “aydın” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri