Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ süreç

Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ süreç

Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ ... Çok konuşulmuyor ama bu konuda önemli teknik detay var.

Ankara ve İstanbul siyasetinde üç açıklama… CHP lideri Özgür Özel konuştu: “Meral Akşener'le henüz randevulaşmadık. Biz kimseye kapıyı kapatmadık.”

Dün…

İYİ Parti lideri Akşener dedi ki: “…Ve bu düzeni de; iki yumruğun, birinden yana değil; hür ve müstakil durarak…”

Sonra da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ama ben iddiayla, ısrarla diyorum ki; geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki son ana kadar ittifak hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim.”

İki CHP'liye göre ittifak kurulabilir.

Akşener'in açıklamalarına bakılırsa bu iş o kadar kolay olmayacak.
Dün bir İYİ Partili kurmayla konuştuğumda onun da sözlerinden bunu anlamak mümkün:

“Son iki grup konuşmamızda verilen mesajlara dikkat etmekte fayda var. Birincisi; CHP'de değişen ne var? Örneğin, Özgür Özel de Demirtaş'a selam yolladı. Bizim HEDEP konusunda tavrımız net ve bu noktada değişen bir durum olmadı. İkincisi de; 2-6 Mart arasında masadan ayrılma olayı. Bu noktada CHP kurultayında da gördük ki, anketler konusunda Meral Akşener haklı çıktı. Ancak bu konuda CHP yönetiminin gerçekçi bir yüzleşmeye girme niyeti şüpheli.”

Bu arada iki lider pazar günü bir telefon görüşmesi yaptılar. Zira Akşener tebrik için Özel'i aradı. Hatta çarşamba günü görüşebilecekleri iddiası gündeme düşmüştü ama bunun doğru olmadığı ortaya çıktı. Ancak görünen o ki iki lider yakın zamanda bir araya gelecekler. İşte orada Özel'in bir teklifle gidip gitmeyeceği ya da İYİ Parti'nin kaygılarını dikkate alıp almayacağı hususu önemli…

Çok konuşulmuyor ama bu konuda önemli teknik detay var.

Akşener, 81 ilde müstakil aday kararını Genel İdare Kurulu (GİK) kararıyla aldı. Yeni bir süreç başlayacaksa bu da yine GİK süreciyle olabilir gözüküyor. Acaba İYİ Parti'nin bu kararlı tutumuna rağmen aradaki buzlar eriyebilecek mi? Sanırım yakında hep birlikte göreceğiz.

“SARAÇHANE'DE DURDUĞUM NOKTADAYIM”

Bir başka kurmay da Akşener'in dün grupta kurduğu “Siyasetimizi de yankı odalarından çıkamayanlarla değil; millete tepeden bakanlarla değil; bizim sırtımızdan, meşruiyet devşirmeye kalkanlarla değil; milletimizle omuz omuza yürüyen; hakkı, hakikati dava bilen; vatan sevdalılarıyla yapıyoruz” cümlelerine atıfta bulunarak yaptı ve dedi ki: “Bugün de görüyoruz; masadan kalkmak zorunda kaldığımız günlerde nasıl linç yapılmışsa bugün de ittifakın içinde olmazsak yüzde 5'lere düşeceğimiz, istifaların arkasında yine ittifaka bakış açımız yazılıyor, söyleniyor. Daha yeni yapılmış iki ankette bile yüzde 9 ve üstüyüz. Yankı odasından çıkmak ve güdümlü medya aparatlarının tarifleriyle yürümemek önemli.”
Bu noktada Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarını da masaya yatırmakta fayda var.

İmamoğlu dedi ki:
“Ama ben iddiayla, ısrarla diyorum ki; geçmiş dönem ittifakımız olan ve hâlâ aslında o ittifakın bir belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum ki son ana kadar ittifak hem siyasi olarak ama aynı zamanda toplumun tabanında ittifakı kurma konusunda çok iddialı birisiyim.”

Bu tespitlerin en dikkat çekici bölümü “Hâlâ aslında o ittifakın belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu olarak söylüyorum” değerlendirmesi. Bu noktada İmamoğlu “Ben Saraçhane'de durduğum noktadayım” mesajı verdi Akşener'e ve ekledi:

“Ama bir tarafı eksik kalırsa da benim en önemsediğim şey milletin gönlünde kuracağımız büyük ittifaktır. Ben ona talibim. Ve bu ittifakın içerisinde sadece birkaç siyasi parti yok. Hangi siyasi görüşte olursa olsun benim gönlümdeki ittifakın tarifini söylüyorum; İstanbul'da yaşayan 16 milyon insanımızın başta çocuklarının, evlatlarının, gençlerimizin bir Ekrem ağabeyi, bir Ekrem Başkanı ya da onların tabiriyle Eko başkanı olmaya talibim.”
SONUÇ: Benim özellikle İYİ Parti cenahından edindiğim izlenim; yeni bir GİK kararının gündeme gelmesi için “değişen” CHP'nin değiştiğini Akşener'e ve İYİ Parti tabanına iyi anlatması. Ancak… Ekrem İmamoğlu ve ekibiyse “16 milyonun ittifakını kurarız eksik de olsak” çizgisinde.

"Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ süreç" haberi, 16 Kasım 2023 tarihinde yazılmıştır. 16 Kasım 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ süreç haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aytunç Erkin yazdı: Özel’i bekleyen ‘zorlu’ süreç 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 04 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Sozcu

SON HABERLER
  1. 09:53 Sigara cep yakacak: Bir zam daha geldi
  2. 09:48 Ekrem İmamoğlu: Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
  3. 09:43 Miras paylaşımında yeni süreç: Her evlat kendi payı için bunu yapmak zorunda
  4. 09:36 Seren Serengil'in 'hasta yemeği' gündem oldu: Sushi ile iyileşmeye çalıştı
  5. 09:32 Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
  6. 09:25 "Daltonlar" suç örgütüne operasyon: 14 kişi gözaltında
  7. 09:20 Yerli diziler ekranında yaprak dökümü
  8. 09:18 İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
  9. 08:54 SBK'den "tezgah kuruldu" iddiası: Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
  10. 08:50 Hastanelerde randevu sorunu
  11. 08:46 Diyanetten beş yıldızlı otelde müzikli eğlenceli toplantı: “Fotoğraf paylaşmayın”
  12. 08:38 Yaşar Alptekin'den giyimini eleştirenlere cevap: Peygamber Efendimiz yaşasaydı böyle giyinirdi
  13. 08:35 Mahmut Tuncer estetik yaptırdı
  14. 08:28 İstanbul'da ekmeğe zam yolda
  15. 08:24 Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım
  16. 08:21 Yıldırım isabet eden asker hayatını kaybetti
  17. 08:17 Kastamonu Belediye Meclisi’nde TÜGVA tartışması: Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz
  18. 08:12 Murat Ağırel yazdı: Kadir Mısıroğlu ölmedi yaşıyor
  19. 08:08 İki liderin görüşmesi sonrasında ortalığa yayılan beklentiler bana neden tuhaf geliyor olabilir
  20. 08:05 Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Medya Haberleri