Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi

Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye'nin savunma sanayisinin çok hızlı geliştiğini ifade ederek, "Kardeş Türkiye'nin imkanlarını değerlendirip ortak üretim gerçekleştireceğiz" açıklamalarında bulunmuş oldu..

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Azerbaycan Ordusu'nun kuruluşunun 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla resmi haber ajansına verdiği röportajda Türkiye ile askeri ilişkilere değindi.

Hasanov, Türkiye'nin savunma sanayisindeki tecrübesinden Azerbaycan'ın da yararlanacağını kaydetti: "Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız İlham Aliyev'in talimatı doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri ile yakın işbirliği içindeyiz. NATO'nun önde gelen orduları, özellikle kardeşimiz Türkiye'nin savunma sanayisi çok hızlı gelişiyor. Sadece "Bayraktar" ve "Akıncı"dan bahsetmiyoruz, diğer konularda da önemli gelişmeler yaşanıyor. "Türkiye'nin savunma sanayii özellikle son yıllarda büyük ilerleme kaydetti" dedi.

"İşbirliği her alanda uygulanıyor" Hasanov, "Şuşa Deklarasyonu'na göre biz müttefikiz. Ülkelerin entegrasyonu sadece tatbikatlarda ve tatbikatlarda değil, her alanda mevcut. Birlikte hareket ediyoruz ve birlikte hareket ediyoruz." işbirliği yapın. Cumhurbaşkanımızın çok meşhur bir sözü var: "İki ülke, tek halk". Bugünlerde çok güzel şeyler yapılıyor. Kendimize yeni füzeler ve roketler teslim etme görevini zaten belirledik. Bu yönde güzel çalışmalar yapılıyor. Azerbaycan'ın önünde hoş sonuçlar var. İnşallah en modern silah, teçhizat ve mühimmatlara kavuşacağız. "Türk kardeşimizin imkanlarını değerlendirip ortak üretim yapacağız" dedi.

"Bağımsızlıktan bu yana çifte standartla karşı karşıyayız. Hasanov, Azerbaycan'ın çifte standartla karşı karşıya olduğunu söyledi." "30 yıl boyunca topraklarımız işgal edildi. Topraklarımızın yüzde 20'si işgal edildi, bir milyondan fazla Azerbaycan vatandaşı yerleştirildi. Kimse bundan bahsetmiyor. Buraya yerleşen Ermenilere fırsatlar verdik. Kimse onları dışarı atmadı ama gazetecilerle buluşmaya gittiklerinde gördünüz, kimsenin bizi dışarı atmadığını, buradan sağ salim ayrılacağımızı söylediler. Onlara yakıt ve yiyecek bile verdik. Hasanov, "İki Birleşmiş Milletler (BM) ekibi buraya geldi ve bunu gördüler" diyerek, bazı büyük güçlerin Kafkasya'da kendi çıkarları doğrultusunda gerginlik yaratma çabalarını kınadı. Burada yeniden gerginlik yaratmalarına izin vermeyelim. İnsanlar burada gerginlik yaşıyor. "Kafkasya'nın tüm halklarının barış ve refah içinde yaşaması için çalışmak gerekiyor" dedi..

"Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi" haberi, 26 Haziran 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Haziran 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Azerbaycan'dan Türkiye açıklaması geldi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Eylül 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:45 Kerem Aktürkoğlu Şov: Benfica, Gil Vicente'yi 5-1’le Geçti!
  2. 01:38 Netanyahu: “Bize Saldıran Herkesi Hedef Alırız
  3. 01:30 Emekliye neden zam yapılmıyor ortaya çıktı: Şeref Oğuz isyan etti
  4. 01:20 Uçakta Cinsel İlişki Şoku! Çift Gözaltına Alındı
  5. 00:36 Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Güney Kıbrıs hakkında tepki yağdı!
  6. 00:34 İşte 29 Eylül Resmi Gazete kararları!
  7. 00:14 Hatipoğlu'ndan hakem tepkisi geldi: "Skora göre penaltılar kolay veriliyor"
  8. 00:12 Helene kasırgası vuran ABD'de 52 kişi öldü hasar ise 26 milyar dolar!
  9. 00:02 3600 Ek Gösterge ile Emekli Maaşlarına 6.000 TL Artış! SSK ve BAĞ-KUR’da Dönüşüm Başlıyor!
  10. 00:01 Osimhen'den sakatlık açıklaması geldi
  11. 00:00 Ünlü Havayolu Şirketi İflas Etti: Tüm Uçuşlar İptal!
  12. 23:59 İşte en sağlam SUV modelleri!
  13. 22:40 Ahmet Çakar'ın kehaneti gerçekleşti: Herkes bunu konuşuyor!
  14. 22:40 CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün istifası kabul edildi
  15. 22:40 Okan Buruk'tan maç sonrası flaş itiraf: 'En büyük korkumuz sakatlıktı'
  16. 22:35 Özdağ: "13 milyon sığınmacı ve kaçağın yaşadığı bir ülke kalkınamaz"
  17. 22:23 Okan Buruk'un hakeme yönelik tehdidi canlı yayın sırasında duyuldu
  18. 22:23 Rusya Dışişleri Bakanı: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi durdurulmalıdır"
  19. 22:23 Gelecek Partisinden AKP'ye canlı yayında ittifak için yeşil ışık geldi!
  20. 22:09 Bakan Yerlikaya duyurdu: "Serhat Akın'a saldıran şüpheliler yakalandı"
Dünya Haberleri