Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 76 kişi korkudan ismini gizliyor

Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 76 kişi korkudan ismini gizliyor

Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 7... DEVA Partisi lideri Babacan, son açıklanan vergi rekortmenlerinin korktuğunu söyledi! 76 kişinin isimlerinin açıklanmamasını istemediğini dile getirdi. Babacan, "Vergi rekortmenleri açıklanıyor ama 76 kişi adını gizliyor". dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği toplantıda Türkiye'nin ekonomik ve siyasi durumuna dair önemli açıklamalarda bulunmuş oldu. Babacan, ekonomik gelişmelerin, reform süreçlerinden bağımsız olarak ele alınamayacağını altını çizdi. Gündemdeki konular arasında Anayasa Mahkemesi'nin uyulmayan kararları, artan enflasyon, vergi rekortmenleri listesi, yolsuzluk ve Avrupa Birliği gibi konular yer aldı.

BABACAN AÇIKLAMA YAPTI!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul'da finans gazetecileriyle yaptığı toplantıda Türkiye'deki ekonomik ve siyasi duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Babacan, ekonomik kalkınmanın reform süreçlerinden bağımsız sürdürülemeyeceğini vurguladı. Anayasa Mahkemesi ve AB kararlarına uyulmaması, enflasyondaki artış, vergi rekortmenleri listesi, yolsuzluk ve Avrupa Birliği gündemdeydi.

Babacan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılım sürecini ele alırken, 2004'teki Brüksel zirvesini hatırlatarak, Türkiye'nin Avrupa Birliği standartlarına ulaşmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca borçlanmanın devlet siyaseti üzerindeki etkisini ve ikili anlaşmaların risklerini de tartıştı.

YOKSULLUĞUN VE GELİR EŞİTSİZLİĞİ GİDEREK ARTIYOR

Babacan, Türkiye'de yoksulluğun ve gelir eşitsizliğinin giderek arttığına dikkat çekerek, maaşını Türk lirası üzerinden alan herkesin maddi kayıp yaşadığını savundu. İsminin vergi beyannamesi listesinde saklanmasının nedenlerini ve yolsuzlukla mücadeleyi tartıştı.

Ekonomik büyümeden payın sadece parası olanlara gittiğini, sabit gelirli insanların refah düzeyinin düştüğünü belirtti. Ayrıca merkez bankacılığının şeffaflığını ve kurumsal çöküşün ekonomi üzerindeki etkilerini de tartıştı.

Yerel yönetim seçimlerinin önemini ve genel seçimlerden farklılıklarının altını çizen merkez bankasının kayıplarının büyük olduğunu ve şeffaflık eksikliğinden dolayı durumun net olmadığını belirtti.

Babacan'ın açıklamalarının görünen başlıkları şöyle:

"AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA HERKES EVET TÜRK BAYRAĞINI TUTTU"


"Ve 17 Aralık 2004'teki o meşhur Brüksel zirvesinde Avrupa Parlamentosu ile birlikte havai fişekler atıldı. 2004 yılında Türkiye'nin meşhur zirvesi. Bu nedenle Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına diğer bölgelerin reform sürecinden bağımsız bakmak mümkün değildir.

"AVRUPA STANDARTLARININ HEDEFİ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR HEDEFTİR "
"Öyleyse biz de öyleydik Türkiye'de ve özellikle Avrupa Birliği sürecinde korkuluyor: "Acaba toplumda bir karşılığı olur mu, toplumda yanlış bir anlam taşır mı?" Ancak Türkiye'de Avrupa Birliği'ne destek yüzde 50'nin üzerine çıktı. O zamandan beri bu oranın %50'nin altına düştüğünü gösteren hiçbir çalışma görmedim. Dolayısıyla Avrupa Birliği standartlarının bu hedefi Türkiye için önemli bir hedeftir.

"BORÇLUYSANIZ İYİ OLMAYAN ZAMAN DAYANAMAYIZ"


"Biz bunu hiç yapmadık, yani 13 yıldır böyle bir şey yapmadık. Biz ikili anlaşmayla devletten borç almaya gitmedik. Çünkü ikili anlaşmalı borç verme, ülkeyi kelimenin tam anlamıyla "borçlunun emir alması" durumuna sokuyor. Tüm siyasi ilişkilerin seyri değişiyor. Borçlusunuz, bu ülkeyle ilişkiniz konusunda yapabileceğiniz pek bir şey yok. Yani ihtiyacın olduğunda dayanamazsın. Çünkü bu borcu ertelemeye devam etmek istiyorsun. Tekrar gelip borcu tekrar ödemesini istersiniz. Artık her şey risk."

"YOKSULLUK TÜRLERİ ARTIYOR"


"Geldiğimiz aşamaya gelindi, yoksulluğun türleri arttı. Artık buna beslenme yoksulluğu diyoruz değil mi? Biz buna konut yoksulluğu diyoruz. Enerji yoksulluğu, öğrenci yoksulluğu, çocuk yoksulluğu... Yani ülkede yoksulluğun türevleri ve türleri arttı. Biliyorsunuz Dünya Bankası'nın sınıflandırmasında mutlak yoksulluk ve aşırı yoksulluk var, biz bunu bir kez iptal ettik, Türkiye'de de bir kez iptal etti. Orada değildi, yoktu, yani istatistiksel olarak çok kötüydü; şimdi tekrar çıkıyor. "Bakın ülkede yine çok yoksul bir sosyal sınıf ortaya çıktı."

"TÜM ÜCRETLER ŞU ANDA TÜRK LİRASI"


"Türk Lirası'nın göstergesi olan ekonomik büyüme olsa bile, ekonomik büyüme ve milli gelirden aldığı paya bakıldığında ekonomik büyüme olduğunu varsayıyoruz. paran var hisse al Çünkü ücret koruma mevduatlarını biriktirir ve hisse alır. Faiz karşılığında yatırır ve pay alır. Ancak sabit gelirli tüm insanların refahı düşecek. Yani maaşı Türk lirası olan herkes artık Türkiye'de kaybediyor. Çalışan, çalışan, çalışan veya çalışan olması fark etmez. "Yaşlılar, hepsi kaybediyor."


"YASA DIŞI FAALİYET"


"Vergi mükelleflerinin listesi yayımlandı. Yaklaşık 70 kişinin ismi gizli tutuluyor. 76 kişi mi? Muhtemelen bunun bir takım nedenleri vardır. Bu kadar çarpık bir gelir dağılımı varken param olduğu belli olunca para istiyorlar. Ondan korkmuş olabilirler. Veya çökmekten korkuyor olabilirler. Çünkü adım adım konuya bağlı. Talepler ilçe teşkilatından başlayıp bakanlıklara ve ötesine uzanıyor. Parası ve geliri varsa talep gelecektir. Ve sadece kibar istekler değil. “Arkadaş, biz bir gücüz. O parayı benim sayemde kazandın. Eğer 20 yıl iktidarda olmasaydım ve bu alanı size açmasaydım para kazanabilir miydiniz? Yani buna hakkım var. O halde birazını bana ver. "Harika, bu kırılmalar ve talepler öyle bir şekilde oluyor ki, kendi iç dünyasında içselleştiriliyor, meşrulaştırılıyor."

"Bugünün modası nefret, nefret"
"Bugünün modası nefret, nefret. En azından politikada modaya uygun bir şey söyleyeyim. Bu bizim işimiz değil, yapamayız. Ama bulunduğumuz konum ve çizginin doğruluğundan eminsek o zaman bu çizgiyi sonuna kadar savunuruz ve vatandaşlarla temasa geçerek konumumuzun doğruluğunu detaylı bir şekilde anlatırız. başka bir yön. Herhangi bir medya kısıtlaması var mı? Ama yüz yüze iletişimden daha önemli bir iletişim şekli yok."

"TANINMAYI KESİLECEK BİR ŞEY YOK, VERGİ ARTIŞINA DEVAM EDECEĞİZ"


"Şu ana kadar bütçe sıkılaştırmasında harcamaları azaltacak bir şey görmedik. tasarruf Çünkü harcamaları azaltmanın iki yolu var: vergileri artırmak ve harcamaları kısmak. Artık maliyetleri düşürecek hiçbir şey kalmadı. Sadece sürekli vergi artışları, her türlü vergi 7 ayda onlarca kez artırıldı.

"KURUMSAL YAPI EKONOMİDE DE SORUNLARA YOL AÇIYOR"


"Anayasanın bir maddesinin yerine getirilmemesi ya da anayasanın tamamının yerine getirilmemesinin pek bir önemi yok. Çünkü bunlardan birine uymadığını, diğerinin özelliği olan, diğerinin üstünlüğü olduğunu söylüyor, bunların hepsi anayasanın maddeleridir. Yani: "Bu nokta daha zayıf, onu uygulamamalıyız, diğeri daha önemli, onu uygulamalıyız." Böyle bir mantık yok. Yani bütün bu sürece baktığımızda ne yazık ki bu kurumsal çöküş ekonomi açısından da sorun yaratıyor."

"MERKEZ BANKASI'NIN ŞEFFAFLIĞI BÜYÜK BİR EKSİKLİKTİR"


"Merkez Bankası'nın şeffaf olmaması ve Merkez bankasının döviz satışıyla ilgili bilgiyi açıkça açıklamaması da ciddi bir eksiklik, büyük bir hata, görüyorsunuz, benim hükümette olduğum dönemde merkez bankasının 13 yılda doğrudan piyasaya müdahalesi toplam 8,5 milyar dolar. .13 yılda toplam 8,5 milyar dolar. Doğrudan satış kanalı aracılığıyla yoktur. Ve her şey şeffaf. Bunların tamamı merkez bankasının bugün açık olan internet sitesinde açıklanıyor. Ama 2018'den sonra herhangi bir müdahale ortaya çıkmadı."

"YEREL SEÇİMLERİN 50+1 YÜKÜMLÜLÜĞÜ YOK"
"Milletvekili seçimleri sonrasında söylediğim gibi artık hiçbir parti kendi özgün kimliğini vurgulamamalı, parti ismini vermeyeceğim ama birçok parti var" siyasi partilerde var Böyle bir grup mevcut. Bu çabayı şu şekilde gerekçelendirebiliriz: Yerel seçimlerde 50+1 zorunluluğu yoktur. Yani yerel seçimlerde birinci olursanız seçimi kazanırsınız. Bu nedenle yerel yönetim seçimlerinde işbirliği ihtiyacı parlamento seçimlerine göre daha azdır. Ve adaylar çok önemli. "Doğru adaylara sahipseniz ve doğru yerde iyi bir iş çıkarırsanız belediye meclisini tek başınıza kazanabilirsiniz."

"Merkez bankası işlemleri 2023 yılının son altı ayında 800 milyar"
"Merkez bankası teminatlı mevduat için ne kadar para bastı, bunlara ne kadar ödendi..

"Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 76 kişi korkudan ismini gizliyor" haberi, 06 Ocak 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ocak 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 76 kişi korkudan ismini gizliyor haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babacan : İsmini saklayan vergi rekortmeni 76 kişi korkudan ismini gizliyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!
  2. 15:05 Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
  3. 15:01 SGK'nın 2023 Raporu: Boşananların Maaşları Kesildi!
  4. 14:54 İsmail Yüksek'in Sakatlığı: Sezonu Kapattı!
  5. 14:50 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filistin Konusunu Görüşmek Üzere Yurtdışına Çıkıyor
  6. 14:45 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu: Samet Aybaba!
  7. 14:35 Hükümetten Fiyat Artışlarına Karşı Güçlü Hamle: Piyasalara Müdahaleyi Kolaylaştıran Yasa Teklifi
  8. 14:27 Kirli Sepeti Final Yapıyor: Karakterlerin Sonu Ne Olacak?
  9. 14:04 Bursaspor Divan Kurulu Toplantısı 8 Mayıs’ta!
  10. 13:52 Galatasaray'ın bel kemiği o isimler! Galatasaray 3 yıldızla devleşti!
  11. 13:43 AK Partili Külünk'ten Şok İddia: Erdoğan'a Düzmece Anketler Sunuldu!
  12. 13:43 Sosyal Medyada Diyanet'e Ezan Tartışması: Ezanı Selahattin Paşalı Okusun!
  13. 13:16 İkinci El Araçlarda Patlama! Bu Marka ve Modeller Peynir Ekmek Gibi Satılıyor!
  14. 13:16 AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
  15. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  16. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  17. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  18. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  19. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  20. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
Gündem Haberleri