Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşmeyin

Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşmeyin

Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakı... Deva Partisi Lideri Ali Babacan, Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin 'ülke güvenliği ve çıkarları için tavizsiz bir şekilde uygulanması' gerektiğini belirtti.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; "Hükümeti uyarmak istiyorum. Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşüp, bölgenin jeopolitik dengelerini bozmayın diyorum" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, Ankara’daki ikinci ilçe kongresinin adresi Çankaya oldu. Burada açıklama yapan Babacan, Kanal İstanbul projesi için, "Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti hazinesine ve bütçesine bir ipotek koyma projesidir. Adını açık koymak lazım" dedi. Babacan, öğrenci yurtlarında kalacak öğrenciler için "Cumhurbaşkanına hakaret suçundan mahkum olmamak" şartının getirilmesine tepki gösterdi, "Erdoğan, o yurtlar sizin şahsınızın değil. O yurtlar tüm milletin. Tabi ki muhalif görüşlü gençler de o yurtlarda kalacak. Ve siz de buna tahammül etmekle mükellefsiniz" ifadesini kullandı.

"SEÇİM SONRASI İTTİFAKIN HUKUKİ KIYMETİ YOK"

Babacan şu mesajları verdi: "Şu anda bırakın koalisyonu, önce ittifak kurulup sonra seçime girmek bu sistemin artık ürettiği bir mekanizma haline geldi. İttifak, seçim öncesinde seçim ittifakı. Seçim bittikten sonra, mevcut yasal düzenlemede ittifakın hiçbir hukuki kıymeti yok. Seçim sonrası devam eden bir gönüllü birlikteliktir o kadar. Peki şimdi siz bu milletin gözünün içine bakarak defalarca koalisyonlar bitecek deyip bu sistem için oy isteyip o oyu alıp da cebinize koyduktan sonra bu kurduğunuz nedir? Bu ortaklık nedir? Bunu bir açıklayın. Hepsi kayıtlarda unutturmaya çalışmasınlar."

"KANAL İSTANBUL HAZİNE VE BÜTÇEYE İPOTEK KOYMA PROJESİ"

"Hükümet bu projenin maliyeti ile ilgili henüz sağlıklı bir projeyi de paylaşmış değil. Ama bakıyoruz, sağda solda yapılan konuşmalardan, açıklanan raporlardan, fizibilitelerden şuradan buradan tahminler en az 20 milyar dolardan başlayıp belki de 60 milyar dolara kadar çıkacak bir maliyeti gösteriyor bize. Hangi rakam esas alınırsa alınsın, halkımızın altında yıllarca ezileceği ağır bir borç yükü geliyor. Bu proje, Türkiye Cumhuriyeti hazinesine ve bütçesine bir ipotek koyma projesidir. Adını açık koymak lazım."

"HÜKÜMETİ UYARIYORUM, SAKIN OLA..."

"Karadeniz, bugün eğer bir barış denizi ise bunda Montrö’nün rolü büyüktür. Ben buradan hükümete bir kez daha seslenmek ve uyarmak istiyorum. Bugünlerde gittikçe artan Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim dikkate alındığında Karadeniz’deki dengeleri ve ülkemizin uzun vadeli güvenliğini ve çıkarlarını korumak için Montrö Anlaşması’nın tavizsiz bir şekilde uygulanması gerekmekte. Ben buradan Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Hükümeti uyarmak istiyorum. Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşüp, bölgenin jeopolitik dengelerini bozmayın diyorum"

"O YURTLAR MİLLETİN"

"Burada 18- 22 yaş arası üniversite öğrencilerinden bahsediyoruz. Hakaret dediklerinin çoğu da böyle ufak tefek eleştiriler. Gençlerimiz elbette Cumhurbaşkanına muhalif olabilir? Ne var bunda? Herkes, bütün gençler sizi destekleyecek böyle bir şey yok. Üniversite kazanmış okul okuyacak ve bu yurtlar vergilerini ödeyen her bir vatandaşın parası ile yapılıyor. 'Bu vergilerle yapılan yurtlara giremezsin' diyor. Gençleri baskı ile ayrımcılıkla karşı karşıya bırakıyor. Kamu hizmetlerinden faydalanmasını engelliyor. Çünkü zihniyet şu, 'Bu yurtlar benim yurtlarım.' Sayın Erdoğan, o yurtlar sizin şahsınızın değil. O yurtlar tüm milletin. Size oy veren veya vermeyen tüm milletin vergileriyle yapılmış yurtlar o yurtlar. Tabi ki muhalif görüşlü gençler de o yurtlarda kalacak. Ve siz de buna tahammül etmekle mükellefsiniz."  

"Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşmeyin" haberi, 12 Nisan 2021 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2021 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşmeyin haberi 2021 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Babacan’dan Erdoğan’a ‘Montrö’ uyarısı: Sakın ola kısa vadeli hevesler peşine düşmeyin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  2. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  3. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  4. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  5. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  6. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  7. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  8. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  9. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  10. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  11. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  12. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  13. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  14. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  15. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  16. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  17. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  18. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  19. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  20. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
Politika Haberleri