BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için harika bir zaman

BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için harika bir zaman

BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için... TL'deki değer kaybı sonrası ilişkilerde yakınlaşmanın meydana geldiği BAE'nin Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, "Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman. Varlık Fonu'yla görüşüyoruz" açıklamasında bulundu.

İlişkilerin Türk Lirası'nın kasım ayında değer kaybında pik yapması sonrası yumuşadığı Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) "Zayıf TL büyük yatırım fırsatı" açıklaması geldi. BAE'nin devlet yatırım fonu olan Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin (ADQ) Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi, 'uzun vadeli düşünüldüğünde, TL'nin zayıf olması nedeniyle Türkiye'de alım yapmak için harika bir zaman olduğunu' söyledi.

"TÜRKİYE VARLIK FONU'NUN KENARDA KALMIŞ VARLIKLARI VAR"

Gazete Duvar'ın Financial Times gazetesinden aktardığına göre, Suwaidi, Türkiye'de finans, lojistik ve gıda alanında yatırımlarla ilgilendiklerini açıkladı. Suwaidi, Türkiye Varlık Fonu'yla -Fon'un kendi portföyünde bulunan bazı şirketler dahil- 'birkaç fırsat' üzerindeki görüşmelerin çoktan başladığını açıkladı. Suwaidi, "Sizi dahil edebilecekleri veya sizin onlar üzerinden bir platform geliştirebileceğiniz, bazı kenarda kalmış varlıkları var" dedi.

"TÜRKİYE, KRİZE RAĞMEN ÇEKİCİ YATIRIM OLASILIĞI SUNUYOR"

Financial Times'ın haberinde Türkiye'nin TL'deki değer kaybı ve yüksek enflasyon nedeniyle bir ekonomik kriz yaşadığına dikkat çekilirken, Suwaidi 'Türkiye'nin buna rağmen çekici bir yatırım olasılığı sunduğunu' söyledi. BAE'li yetkili, "Türkiye hakkında sevdiğim şey şu ki, konum olarak bir teslimat Almanya'ya 12 saatte ulaşıyor ve 84 milyonluk nüfusu var. Burası endüstri için büyük bir güç merkezi; çok büyük lojistik becerisi var. Dolayısıyla lojistikle kesinlikle ilgileniyoruz. Gıda açısından harika işler var, bununla da kesinlikle ilgileniyoruz" dedi. Suwaidi, Türkiye'de 'finansal hizmet sektörüne de büyük ilgi duyduklarını' söyledi.

Haberde ADQ'nun geçtiğimiz sene Getir ve Trendyol'a yatırım yaptığı, BAE'nin fiili yöneticisi olan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed'in geçen ayki Ankara ziyaretinde de ADQ ile Türkiye varlık Fonu arasında mutabakat imzalandığı hatırlatıldı. Financial Times, üç yıl önce kurulan ADQ'nun dünya çapındaki büyük yatırımlarını 'harcama çılgınlığı' olarak nitelerken, BAE'li yetkililerin bu duruma 'ekonomik diplomasi' dediğini yazdı.

ERDOĞAN ŞUBATTA BAE'YE GİDECEK

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, 24 Kasım 2021'de Ankara'yı ziyaret etmiş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından resmi törenle karşılanmıştı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Erdoğan’ın da Şubat ayında BAE’yi ziyaret edeceğini açıklamıştı.

KATAR DA 'FIRSATLARI' DEĞERLENDİRMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

6 Aralık 2021 tarihinde Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Katarlı mevkidaşı Şeyh Muhammed Abdulrahman El Sani ile bir araya gelmişti. Görüşmeye, Reuters ajansından gelen bir soru damga vurmuştu.

El Sani, "Türkiye'deki ekonomik duruma ilişkin endişeleriniz hakkında -eğer böyle bir endişe varsa- bize biraz bilgi verir misiniz? Katar Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kaosu aşmasına nasıl yardımcı olabilir? Acaba siz Katar'a ekonomik destek mi talep etmeye geldiniz?" sorularına yanıtında, Türkiye'deki ekonomik durumu yakından izlediklerini belirtmişti.

Şeyh Muhammed ise şunu demişti:

 "Türk kardeşlerimizin alacakları önlemler bu krizin aşılmasını sağlayacak. Bizim Türkiye'yle olan ilişkilerimiz çok güçlüdür. Desteğimiz devam ediyor. Katar'ın Türkiye'deki yatırımları büyük ve bu yatırımların sonuçları olumludur. Ve biliyorsunuz ki, Katar'ın Türkiye'deki yatırımları eskiye dayalı ve yeni değildir, çok sağlam temellere dayalı. Bu kriz geçici bir krizdir ve inşallah aşılacak, böyle meydan okumalardan daha güçlü çıkarız" 

Reuters'ın aktardığına göre Katarlı bakanın 'Türkiye'nin yaşadığı ekonomik zorluklardan ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek istediklerini' söylemesi dikkat çekmişti.

"BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için harika bir zaman" haberi, 12 Ocak 2022 tarihinde yazılmıştır. 12 Ocak 2022 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için harika bir zaman haberi 2022 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. BAE'den Türkiye açıklaması: Alım yapmak için harika bir zaman 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Serkut Bozkurt Genel Yayın Danışmanı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Dünya Haberleri