Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek

Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek

Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Başkanlığı seçimi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Parti olarak sizin iç işiniz. Siz kimi derseniz biz onu..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Meclis Başkanlığı seçimi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Parti olarak sizin iç işiniz. Siz kimi derseniz biz onu destekleriz” demiş.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, "Meclis Başkanlığı düğümü nasıl çözüldü?" başlıklı yazısında AKP'nin Meclis başkan adayı olarak yeniden Mustafa Şentop'u belirlediği süreçte yaşananları aktardı.

Erdoğan'ın adaylık için ismi geçen Hayati Yazıcı ve Numan Kurtulmuş’un önünü nasıl kestiğini de anlatan Selvi'nin yazısı şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Haziran Pazartesi günkü MYK toplantısında Meclis Başkanlığı seçimi için “İki arkadaşımız talip, temayül yapalım” diyor.

AKP'de birikimleri ve tecrübeleri nedeniyle Hayati Yazıcı ve Numan Kurtulmuş’un ismi de geçiyordu. Ancak Erdoğan’ın “İki arkadaşımız talip” sözleriyle Meclis Başkanlığı için Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop kalıyor. Bunun öncesi de var tabii.

ÜÇ SAAT SÜREN YEMEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa bir süre önce Binali Bey’i yemeğe davet ediyor. Üç saat süren görüşmede daha çok eski hatıralar anlatılıyor. Keyifli bir yemek yeniyor. Binali Bey bir türlü konuyu açmayınca, Meclis Başkanlığı konusunu Cumhurbaşkanı açıyor. Erdoğan, Binali Bey’in istekli olduğunu fark edince “Temayül yoklaması yapalım” diyor. Ayrıca “Devlet Bey’le de görüşeceğim. Onun düşüncesini de alacağım” diyor.

BAHÇELİ’NİN ÖZENLİ DURUŞU

Erdoğan, 17 Haziran Çarşamba günü Bahçeli ile görüşmüştü. Bahçeli, görüşmede “Meclis Başkanlığı konusu sizin takdiriniz. Parti olarak sizin iç işiniz. Siz kimi derseniz biz onu destekleriz” demiş. Bahçeli, ‘cumhur ittifakı’nın ortağı olarak her zaman bu konularda özenli çizgisini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da her defasında Bahçeli’nin görüşünü almaya dikkat ediyor. Erdoğan, Bahçeli’den sonra da Meclis Başkanı Mustafa Şentop’u kabul etmişti. Erdoğan, Binali Bey’le devam edeceklerini söylese, Şentop şimdiye kadarki görevi süresince kendisine gösterdiği güven ve destek için teşekkür etmeye hazır olarak giriyor görüşmeye. Meclis Başkanlığı konusunu yine Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor. “Devlet Bey’le de görüştük” diyor. Olumlu bir görüşme gerçekleşiyor. Şentop’tan Devlet Bey’i ziyaret etmesini istiyor. Şentop ise 30 Haziran’da temayül yoklaması olduğunu, yanlış anlaşılabileceğini belirterek, temayül yoklamasından sonra ziyaret etmesinin daha uygun olacağını ifade ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu görüşe katılıyor.

BİNALİ YILDIRIM’IN AÇIKLAMASI

Siyasetin çarkları, sanki Demirel’in “Siyasette 24 saat bile çok uzun süredir” sözünü doğrularcasına dönüyor. Erdoğan-Bahçeli, Erdoğan-Şentop görüşmelerinin üzerinden 24 saat geçmeden Binali Yıldırım Meclis’e geliyor ve aday olmayacağını açıklıyor. Böylece 30 Haziran’da temayül yoklaması sırasında yaşanmasından endişe edilen hususlar da ortadan kalkıyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

"Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek" haberi, 22 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli’ den Erdoğan’a gözü kapalı destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  2. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  3. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  4. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  5. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  6. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
  7. 04:37 Pastacıların sırrı ifşa oldu! Kek kabartmak bu kadar kolay!
  8. 04:35 Microsoft Store yeni güncellemeyi kullanıcılarına sundu
  9. 04:31 Elon Musk duyurdu: X artık ücretli olacak!
  10. 04:29 Telegram kurucusundan açıklama: Bir yıl içinde bir milyar kullanıcıya ulaşacak!
  11. 04:27 WhatsApp'a eskiden kullandığımız MSN özelliği geliyor!
  12. 04:23 Akıllı telefonların ömrü kaç yıl?
  13. 04:20 Yenilenen EQA ve EQB Türkiye’de!
  14. 04:13 Mükemmeliyetçilik: Başarının düşmanı mıdır yoksa dostu mu?
  15. 04:10 Hıdırellez’de neden yere nar atılır?
  16. 04:07 21 Nisan 21° Boğa burcunda Jüpiter ve Uranüs kavuşumunda devrim yaşayacak burçlar!
  17. 04:01 Bu sarma sırrını neredeyse kimse bilmiyor: En lezzetli sarmaların sırrı bir yemek kaşığında gizli!
  18. 04:01 Epic Games, iki oyunu ücretsiz olarak sunuyor! Fırsatı kaçırmayın: Son gün 25 Nisan!
  19. 03:59 İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarında en az 8 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi
  20. 03:25 Sürücünün yükü artıyor: Kaza yapan da yapmayan da ödeyecek!
Haberleri