Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Levent'i hedef gösterdi

Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Levent'i hedef gösterdi

Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Leve... Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "Devletin yetişemediği ne vardır da Ahbapçılar ve Babablacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Bu sahtekarlar televizyonlarda yer almamalı" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

MUTLAKA İYİLEŞECEĞİZ: 

Yara bere içindeyiz ama mutlaka iyileşeceğiz. Kırık dökük haldeyiz ama mutlaka düzeleceğiz. Manevi bir imtihandayız ama alnımızın akıyla bu imtihandan da çıkacağız. Derdi veren Allah'ın dermanı da vereceğini biliyoruz. Hayır ve şerrin Allah'tan geldiğine iman ediyoruz. Devletin iradesiyle ve milletin irfanıyla içinde bulunduğumuz zor günleri aşacağız, daha doğrusu aşmak zorundayız. Sarsıldık fakat düşmeyeceğiz. Binalar üzerimize çöktü fakat Türkiye'nin tökezlemediğini göstereceğiz.

ÇALIŞMALARI MEŞGUL ETMEMEK İÇİN ANKARA'DAN TAKİP ETTİM: 

Devletimiz ve hükümetimiz en aşağılık karalama kampanyalarına aldırış etmeden tarihi görevini yaptı. Titiz ve hassa kurtarma çalışmalarını meşgul etmemek için gelişmeleri Ankara'dan takip ettim. Başkaları gibi şov peşinde, istismar peşinde değiliz. Milletimizin yaşadığı her acı bizim acımızdır. Karnımızdan konuşmayız. Nifak tohumları ekmek için faal olan siyasi kokuşmuşlara, felaketi siyasileştirmek için ortalıkta gezen tabansızlara asla benzemeyiz. Depremden zarar gören illerimizi ve vatandaşlarımızı bir program dahilinde ziyaret etmek için makul bir zaman kollamıştım. O zaman gelmiştir, şimdi yollara düşme zamanıdır. Milletimle tek yürek olacağım, tek ses olacağım. Mağdur vatandaşlarımın hepsini birden çalışmaların aksamasına izin vermeden tek tek ziyaret edeceğim.

DEVLET HER YERDE: 

'MHP nerede' diye soranları ciddiye alıp cevap verecek değilim. Biz her yerdeyiz. Beton blokların arasında can arayan, yetim yavruların başını okşayan, tabutlara omuz veren, milletin derdiyle dertlenen yürekleriz. 'Deprem bölgesinde her şey var, sadece devlet yok' diyen kanı bozuklara söylüyorum, devlet baktığınız her yerde tüm heybetiyle hakimdir. Kimse kusura bakmasın, 'devlet yok' diyen karakter yoksulları, iç işgal cephesinde konuşlanmış işbirlikçi sefillerdir. Bunlar baksa da göremez, görse de itiraf edemez.

'O YETİŞEMEDİ, BEN YETİŞTİM' TARTIŞMASI DEPREM KADAR YIKICI: 

Sosyal medya gösterişi yapan haşaratlar, acımızı malzeme yapan reklam meraklıları, tribüne oynayan asalaklar ortalığa üşüştü. Dünyanın neresinde olursa olsun bu çaptaki afetle başa çıkmak kolay değildir. Devletin ve hükümetin hakkını teslim etmek lazımdır. 'O yetişemedi ben yetiştim' tartışması deprem kadar yıkıcıdır. Ön yargılı tavırlardan bıktık. Fırsat düşkünü alçaklardan tiksindik. Gerçekleri çarpıtan, çalışmaları sulandıran sahtekarları biliyor, görüyoruz. Sürüde koyunu olmayan çobanla uğraşır.

AHBAPÇILAR VE BABALACILAR KANAT ÇIRPIYOR: 

Devleti bir kenara itip, ahbap çavuş ilişkileriyle yardım toplanması, bu kapsamda paralel bir hat kurulması devletin inandırıcılığını bir nevi gölgelemektir, bizim nazarımızda da itibar edilmemesi gereken bir yanlıştır. Hatay’ın Antakya ilçesinde baraj patladığını iddia edip kurgulanmış yalanı sosyal medyadan servis ederek korkuya, paniğe ve can kayıplarına neden olanlar afet bölgesinde neyin peşindedir? Devletin yapamadığı, yatıştıramadığı ve yetişemediği ne vardır da ahbapçılar va babalacılar akbaba gibi kanat çırpmaktadır? Devleti acz içinde gösterircesine sosyal medyaya üşüşenler bindikleri dalı kestiklerini ne zaman anlayacaklardır? Böylesi bir muhterislik kimin harcı, kimin haddidir? Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, her müşkülatın, her mihnetin, her mikrobun üstesinden gelmesi mümkün ve mukadderdir. Yardım ve desteklerin AFAD aracılığıyla yapılması en doğru, en sağlıklı yoldur, kaldı ki beklentimiz ve çağrımız da budur.

TBMM'DEN YAKA PAÇA ATMAK ŞEREF KONUSUDUR: 

Türkiye İşçi Partisinin PKK kontenjanlı sözde bir milletvekili, “böyle bir devletin düşmanı olmak meşrudur.” açıklamasıyla halk ve devlet düşmanlığında yeni bir sayfa açmıştır. Geldiğimiz bu aşamada, bu gedikli düşmanı TBMM’den yaka paça atmak devletin ve hukukun şeref ve güvenlik konusudur. Bu alçakla birlikte, yağma ve talan yapan namussuzların vatandaşlıktan çıkartılması, şayet yağmacılar sığınmacıysa hemen ülkeden gönderilmeleri ayrıca değerlendirilmelidir. Dışarıdan yemlenenler, emir alanlar, provokasyon düğmesine adice basanlar devletin demir yumruğu altında ezilmelidir. Milletimiz olan biten tüm rezillikleri görmektedir. Kötü emel sahiplerini bilmektedir. Böylesi bir zamanda, siyasi sorumluluk taşımalarına rağmen kutuplaşmanın ekmeğine yağ süren malum siyasetçilerin; “Tek adam sistemi kurumları boşaltmış. Devlet aklı kalmamış” sözleri, “Gelin beni de tutuklayın” diklenmeleri, “Yaşananlara siyaset üstü bakmayı, iktidarla hizalanmayı reddediyorum” dedikten sonra kameralar karşısında HDP’yle aynı hizaya girip devlete saldırmaları aziz Türk milleti tarafından hiç unutulmayacaktır.

Ne olmuştu?

Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Ahbap Derneği kurucusu Haluk Levent ve YouTube'daki Babala TV kanalının sahibi Oğuzhan Uğur yardım kampanyası başlatmıştı. Derpem bölgesi için toplanan yardımları sosyal medya hesaplarında paylaşan Levent ve Uğur, iktidara yakın isimler tarafından hedef gösterilmişlerdi.

MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden geçen yıl aralık ayında istifa eden Birol Gür, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla, "Lütfen yardımlarınızı AFAD üzerinden yapınız. AHBAP çavuş ilişkileriyle UĞUR’suz ellere yapılan yardımların ne kadarı depremzedelere ulaşıyor endişelerimiz var" demişti.

Gür'ün ardından ise AK Parti Kırşehir İl Yönetim Kurulu Üyesi Berk Can Doğan, Levent ve Uğur'u hedef göstererek, "On binlerce gönüllünün emeğini, alın terini bu ikisine yedirmemek lazım" yazmıştı.

Gür ve Doğan'ın ardından ise bu kez Akşam gazetesinin, iktidara yakınlığıyla bilinen yazarı Turgay Güler, Ülke TV'deki canlı yayında Haluk Levent'i hedef alarak, "Haluk Levent'e 1 milyar lira teslim edemezsin. Çünkü yönetemez" dedi. Güler, Levent'in, "bağışları AFAD ile koordineli yürütüyoruz" sözlerine ise "açık kapı bırakıyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Adıyaman'da yaptığı konuşmada, "Deprem bölgesindeki yardımların belirli bir plan içinde toplanması ve dağıtılması gerekiyor. Aksi halde verilen emekler heba olur. AFAD veya bölgede yardım faaliyeti yürüten Kızılay başta olmak üzere diğer kurumlarla irtibata geçmeden lütfen rastgele yardım toplayıp yola çıkarmayın" diye konuşmuştu.

Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ise depremin ardından Hatay'da verdiği bir demeçte "Böyle bir ülkede böyle bir devletin düşmanı olmak haktır ve meşrudur. Bu kadar net her şey" ifadelerini kullanmıştı.

"Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Levent'i hedef gösterdi" haberi, 14 Şubat 2023 tarihinde yazılmıştır. 14 Şubat 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Levent'i hedef gösterdi haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Devlet Bahçeli, Oğuzhan Uğur'u ve Haluk Levent'i hedef gösterdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  2. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  3. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  4. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  5. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  6. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  7. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  8. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  9. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  10. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  11. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  12. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  13. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  14. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  15. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  16. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  17. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  18. 14:20 Tarım Bakanı Müjdeyi Verdi: Bugün Üreticilere 363 Milyon Lira Değerinde Destek Dağıtılacak!
  19. 14:20 Hz. Meryem olduğunu iddia eden kişiden açıklama geldl!
  20. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
Politika Haberleri