Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den açık mektup

Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den açık mektup

Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den... Yalçın mektubunda Selvi'ye "Kendinizi bey sanıyorsunuz ama ata binmiş uşağın vaziyetinde kalmaya mahkumsunuz... Başta Kürt kökenli kardeşlerimiz olmak üzere herkes iyi bilir ki MHP ırk unsurunu esas alan bir milliyetçilik anlayışını...

Yalçın mektubunda Selvi'ye "Kendinizi bey sanıyorsunuz ama ata binmiş uşağın vaziyetinde kalmaya mahkumsunuz... Başta Kürt kökenli kardeşlerimiz olmak üzere herkes iyi bilir ki MHP ırk unsurunu esas alan bir milliyetçilik anlayışını reddetmektedir... Kendinizi ispat etmek telaşıyla 'Vatana sadece şahadet haberi ulaşmış Oğuz Türklerinin torunuyum.' diyorsunuz. Şecaat arz ederken sirkatinizi söylüyorsunuz. Böylece Türk kimliğinizi, kökeninizi öne çıkarıyor ama söz konusu MHP olunca AKP’yi Kürt politikası konusunda uyarmayı ihmal etmiyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir Abdülgüdük Efendi?" gibi ifadelerle seslendi.

Semih Yalçın, yazılarında bir süredir özetle "MHP ile yakınlaşmanın Kürt oylarını düşürdüğü" tezini MHP yönetiminin tepkisini çeker tarzda savunan Selvi'yi eleştirirken "Sayın Abdülkadir Selvi; Bilmem haberiniz, bilginiz var mı? Maki, Akdeniz’de ormanların yok edilmesi sonucu ortaya çıkan bodur bir bitki türüdür. Makiler, yayıldıkları bölgede ormanın yeniden büyümesini ve ağaç fidanlarının büyümesini engeller. Türkiye’de onurlu, haysiyetli ve gerçekten halkın sesi olan selvi boylu gazeteciler tükendiği için sizin gibi maki misali bodur ve güdük dedikodu yazarları türedi. Siz, medyada ağaç misali gazeteciler yetişmesine engel olan makiler gibisiniz. Soyadınız Selvi ama aslında huyunuz, suyunuz medya makisi olduğunuzu gösteriyor. Selvi soyadı sizin konumunuza, fıtratınıza, boyunuza posunuza ve tipolojinize uymuyor. Maki soyadı size daha çok yakışıyor" dedi.

Selvi'ye "Ama asıl adınız bu olmamalı zira siz yazdıklarınızla bu kritik günlerde memleketin temeline nifak ve fitne sokmaya çalışıyorsunuz" suçlamasında bulunan Yalçın şöyle devam etti:

"MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Anayasa değişikliğiyle ilgili tutumu hakkında kamuoyunda istifham oluşmasına, şüphe uyanmasına yönelik bilgiç(!) yazılarınız artık kabak tadı verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; sözünün arkasında duran, partisinin fikir ve ilkelerini titizlikle savunan, dürüst bir lider olduğu kamuoyunda pekiyi bilinir. Sayın Devlet Bahçeli; aksi yöndeki bütün iddialara ve kasıtlı yorumlara rağmen Anayasa değişikliği sürecinde en küçük bir zikzak çizmediği gibi, şüphe uyandıracak en küçük bir manevra yapmadı. Başlangıçta ne dediyse, ne söz verdiyse arkasında durdu. Partisinin önceliklerine riayet edildiği sürece Anayasa değişikliği sürecinde iktidar partisiyle sağlıklı ilişkilerin sürdürülmesine azami itina gösterdi. Mecliste ne söylediyse dışarıda da aynı istikamette politika takip etti. Anayasa değişikliğiyle ilgili Meclisteki kararından dönmediği gibi, referandum sürecinde de aynı tutarlı çizgisinden taviz vermedi."

"ATA BİNMİŞ UZAĞIN VAZİYETİNDE KALMAYA MAHKUMSUNUZ"

Selvi'nin buna rağmen neden MHP ve onun saygın lideri hakkında kamuoyunda soru işaretleri oluşması için çabaladığını soran Yalçın, "Maksadınız nedir? Polemik yaratarak şöhret kazanmak mıdır? 16 Nisan’a giderken referandum sürecini baltalamak mıdır? Yenikapı Ruhunu dinamitlemek midir? Nedir? MHP hakkındaki 'âkilane tefsir-i şeriflerinize' Genel Başkanımızın gösterdiği tepki üzerine 'Bu bir siyasi analiz. Bunda rahatsız olacak ve hakaretamiz bir dil kullanmayı gerektirecek ne var?' diyorsunuz. Böyle siyasi analiz olur mu? Sizin yaptığınız analiz değil; gerçeklerin anasını bellemek, doğrulara tecavüz etmektir. Durumunuz, ata binmiş uşağın vaziyetine benziyor. Sizi bindirdikleri küheylanın üstünde eğreti duruyorsunuz. Kendinizi bey sanıyorsunuz ama ata binmiş uşağın vaziyetinde kalmaya mahkûmsunuz" eleştirisinde bulundu.

"ŞEREF OLSAYDIN İSTİFA EDERDİNİZ"

"Sizin ne haddinize MHP ile uğraşmak ve onun liderine dile uzatmak?" diye soran MHP'li Yalçın şöyle devam etti: "Şereften söz ediyorsunuz. Genel Başkanımız Sayın Bahçeli’nin salı günkü konuşmasından sonra eğer siz de bu olsaydı çoktan tası tarağı toplar, Hürriyet’ten istifa ederdiniz. Hatta bir türlü yakışmadığınız ve beceremediğiniz gazetecilik mesleğini bile bırakır, köyünüze dönerdiniz. Ama öyle kolay değil şerefle ilgili itirafta bulunmak ve bunun gereğini yerine getirmek. AKP iktidarı size öyle nimetler bahşetmiş ki bunları terk etmek için yürek gerek. Yüce Türk adaleti önünde Sayın Bahçeli ile hesaplaşacağınızı yazmışsınız. Adalet yeni mi geldi aklınıza? MHP’yi Kürt karşıtı göstermek hangi adalete sığıyor? Hangi izana, hangi idrake, hangi insaf ve vicdana sığıyor? Nasıl bir fitne ve bölücülük ateşine odun attığınızı, nasıl bir cehennem kazanının dibine kütük olduğunuzu göremeyecek kadar izan ve idrakten mahrumsanız, ne demeye gazetecilik yapmaya cüret ediyorsunuz? Amerika Birleşik Devletleri’nde İtalyanlar, Meksikalılar ve Başkan Trump’ın ataları olan Almanlar için 'Amerikan' kimliği esas iken Türkiye’de kültürel kimliğin adı olan Türklüğü savunan MHP’yi Kürt karşıtı göstermek, hangi sözde aydın yobazlığına girmektedir? Başta Kürt kökenli kardeşlerimiz olmak üzere herkes iyi bilir ki MHP ırk unsurunu esas alan bir milliyetçilik anlayışını reddetmektedir. MHP saflarında binlerce, yüzbinlerce Kürt kökenli Ülkücü bulunmaktadır. Türklük; bir kültürel kimlik ve vatandaşlık meselesi, bir mensubiyet şuurudur. Ayrıca bu topraklarda yaşayan herkes Türk milletinin bir parçasıdır. Hâl böyleyken MHP’yi Kürt karşıtı göstermekteki amacınız nedir? Bu sizin ön yargınızın bir sonucu mudur yoksa kasıtlı olarak mı MHP, tarafınızdan Kürt karşıtı gösterilmektedir? Yoksa bin yıllık kardeşliği baltalamak için gizli bir gündemin peşinde misiniz? Bize öyle geliyor ki siz MHP hakkında öğretilmiş, ezberlenmiş peşin hükümlerin, vehmedilmiş korku ve kâbusların tesiri altındasınız. Şuuraltınızdan, uzun yılların fikir ve inanç iltihaplanması sonucu birikmiş cerahat damlıyor. Kendinizi ispat etmek telaşıyla 'Vatana sadece şahadet haberi ulaşmış Oğuz Türklerinin torunuyum.' diyorsunuz. Şecaat arz ederken sirkatinizi söylüyorsunuz. Böylece Türk kimliğinizi, kökeninizi öne çıkarıyor ama söz konusu MHP olunca AKP’yi Kürt politikası konusunda uyarmayı ihmal etmiyorsunuz. Bu ne yaman çelişkidir Abdülgüdük Efendi? Siz Oğuz Türkleri için de Kürt kökenli vatandaşlarımız için de utanç vesilesisiniz. Siz sadece kendi bücür imajınızı noktaya indirgemekle kalmıyor, sözcüsü akıl hocası veya rehberi gibi görünerek iktidar partisini de zarara uğratıyor, küçültüyorsunuz. Köşesini işgal ettiğiniz gazeteye ve gazetecilik mesleğine de cerahat bulaştırıyorsunuz. Varın, haddinizi hududunuzu bilin. Hiç olmazsa siyaset meydanında yerden bitip ayağa dolaşmaktan vazgeçin. Hele MHP’nin yoluna bir daha hiç çıkmayın."

"Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den açık mektup" haberi, 02 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 02 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den açık mektup haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bahçeli-Selvi polemiğinde son perde! MHP'den açık mektup 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  2. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  3. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  4. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  5. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
  6. 21:00 Gazze hükümeti: "İsrail, Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz etti"
  7. 20:59 Sağlık Bakanı Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de Kökten Değişim Getiriyor
  8. 20:58 Kendini En Çok Beğenen 3 Burç Belli Oldu! İşte En Kibirli Burçlar!
  9. 20:57 UAD, İsrail'e karşı açılan soykırım davasında yeni önlemler aldı
  10. 20:52 ABD: "İsrail'in Refah'a saldırmasını görüşmeler olmadan beklemiyoruz"
  11. 20:52 Erbakan AKP'ye 3 koşul sundu: "Yapılırsa seçimlerden çekilmeye hazırız"
  12. 20:52 Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştiriler: "Parti İhanete Uğradı"
  13. 20:51 İmamoğlu, Erdoğan'a yönelik "haddini bilecek" diyerek seslendi: "O iş bitti kardeş"
  14. 20:48 Moskova'daki Crocus City Hall'da Gerçekleşen Terör Saldırısı İçin ABD Rusya'yı Uyardığını Belirtti!
  15. 20:46 Birleşmiş Milletler: "Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı."
  16. 20:41 Edirne'de Jandarma Operasyonu: FETÖ ve PKK-KCK Üyeleri Yakalandı
  17. 20:22 ABD, IŞİD saldırısından önce Rusya'ya uyarı gönderdi
  18. 20:22 İpek Kıraç, bir haftada elde ettiği 174 milyon dolarlık gelirle Türkiye'nin en zengin kadını oldu
  19. 20:22 Altın sahiplerini endişelendiren uyarı: 200 lira düşüş yolda!
  20. 19:53 Gazze'deki Şifa Hastanesi Baskını: 200'den Fazla Filistinli Öldü
Gündem Haberleri