Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri ideolojik

Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri ideolojik

Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri... Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çoklu baro yapısı için görüşmelerin sürdüğünü belirttiği konuşmasında, barolardan gelen eleştirilerin siyasi ve ideolojik...

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, çoklu baro yapısı için görüşmelerin sürdüğünü belirttiği konuşmasında, barolardan gelen eleştirilerin siyasi ve ideolojik olduğunu öne sürdü. Bakan Gül, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların yarından itibaren başlayacağını söyledi.

Başak Demirtaş'a Saldıran Şahıs Serbest Bırakıldı!

Adalet bakanı Abdülhamit Gül, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, Kovid-19 nedeniyle durdurulan yargısal sürece ilişkin, "Tüm bu tedbirleri almak adına yargıda da süreler durduruldu Cumhurbaşkanımız tarafından 15 Haziran'a kadar. Durdurulan süreler tekrar başlayacak yarın" dedi.

Adalet Bakanı Gül, "çoklu baro sistemi" hazırlıklarına ilişkin soru üzerine, Avukatlık Kanunu'nda barolara ilişkin düzenlemelerin yarım asra yakın uygulanan düzenlemeler olduğunu ve her dönemde bu çerçevede önerilere çalışıldığını, yeni taslaklar hazırlandığını anlattı.

'ÇOKLU BARO' TARTIŞMASI DEVAM EDİYOR

Çoklu baro yapısı için raporlar ve taslaklar hazırlandığını söyleyen Gül, “Bir siyasi parti değil, bir meslek örgütü, bir meslek dayanışmasının merkezi olması, herkesin ortak beklentisidir. Dolayısıyla bu anlamda 'en doğrusu nedir' de doğal olarak her zaman gündemde olmuştur. Burada aslolan baro, savunma, yargının kurucu unsurudur. Yani avukatların bir meslek örgütüdür. Savunmayı, yargının kurucu unsuru olan savunmanın renklendirilmesi, bu anlamda farklı bir ideolojik birtakım barajlara hapsedilmesi anlamındaki çalışmaların yargıya çok katkı yapmayacağına inanıyorum. Çoğulcu katılımcı bu anlamda herkesin orada var olabileceği bir yapı, kendini temsil edebileceği bir yapı, meslek örgütlenmesi anlamında önemli ve gerekli olduğunu düşünüyorum" dedi.

'BAROLARIN ELEŞTİRİLERİ SİYASİ VE İDEOLOJİK'

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile bir araya geldiklerini ve sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Gül, barolardan gelen eleştirilerin “siyasi” ve “ideolojik” olduğunu ileri sürdü.

'İNFAZ DÜZENLEMESİNİN AYM'YE GÖTÜRÜLMESİ YERSİZ'

İnfaz düzenlemesinin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğu yönündeki eleştirilere ilişkin de konuşan Adalet Bakanı Gül, CHP’nin AYM başvurusuna ilişkin “İç tüzüğe de anayasaya da uygun bir düzenleme. Anayasa Mahkemesinin kararlarına baktığımızda, bu bir af olmadığı için bu konuda CHP'nin başvurusunun yersiz ve hukuki temelsiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Meclis'in infaz hukuku düzenlemesinin siyasal iradesi olduğunu ifade eden Gül, bu konunun AK Parti ve MHP'nin kamuoyuna verdiği bir söz olduğunu, kamuoyunda rahatsızlık uyandırmayacak şekilde çerçevesi çizilerek bir düzenleme yapıldığını iddia etti.

İYİ HAL İNDİRİMİNE BAKANLIKLAR KARAR VERECEK

Gül, kadın cinayetleri ve kadına yönelik saldırılarda zanlılara sık sık iyi hal indirimi verilmesine yönelik tepkilerle ilgili, "İyi hallilik kalkacak. Buna heyet karar verecek. Heyet de sadece cezaevi personeli değil, Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığından uzmanlar, psikologlar ve psikiyatristler olacak ve bu savcı başkanlığında olacak" dedi.

'AKP PARTİ'YE NASIL YARAR DEĞİL, ÜLKE DEMOKRASİSİNE NASIL KATKIDA BULUNUR DİYE BAKACAĞIZ'

AKP'nin millet iradesine dayanmadan hiçbir yetkiyi kullanmadığını da öne süren Bakan Gül, “Seçim mevzuatı da dahil olmak üzere tüm yaklaşımlara, 'AK Parti'ye nasıl yarar' değil, 'Ülke demokrasisine, hukukun üstünlüğüne nasıl katkı da bulunur, milletin iradesini daha da nasıl zenginleştirir' hep bu açıdan baktık bakmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

"Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri ideolojik" haberi, 15 Haziran 2020 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri ideolojik haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Abdulhamit Gül: Baroların eleştirileri ideolojik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:25 TÜİK Raporu: Türkiye'nin Çocuk Nüfusu ve Popüler İsimler 2023'te Belli Oldu
  2. 12:12 CIA Direktörü Burns: Ukrayna'nın Savaşı Kaybetme Riski Artıyor, ABD'nin Yardımı Acilen Gerekli
  3. 12:07 Suudi Arabistan'da Keşfedilen Lav Tüpleri, İlk Çobanlık Faaliyetlerine Işık Tutuyor
  4. 11:50 Altın Fiyatları Yükseliyor: Çeyrek Altın 4.257,00 Liraya Ulaştı
  5. 11:39 CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması
  6. 11:33 NASA Uyarıyor: Starlink Uyduları Dünya'nın Manyetosferini Tehdit Ediyor!
  7. 11:30 Cem Yılmaz'ın "CMXXIV" Gösterisinde Espri Konusu: Nafaka!
  8. 11:28 Yüzde 50+1 kuralına Saray'dan olumsuz yanıt geldi: Boşuna uğraşmasınlar
  9. 11:23 Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar: Doğalgaz ve elektriğe mayıs ayında zam yok
  10. 11:20 İzmir Seferihisar Açıklarında 4,5 Büyüklüğünde Deprem: AFAD'dan Son Dakika Açıklaması
  11. 11:18 Nuri Alço'nun sağlık durumunda yeni gelişme
  12. 11:16 Rusya'nın Stavropol Bölgesinde Tu-22M3 Bombardıman Uçağı Düştü
  13. 10:59 İstanbul'da 2 İETT otobüsü çarpıştı: Yaralılar var
  14. 10:51 İkinci el otomobilde fiyatlar uçtu
  15. 10:48 Mehmet Şimşek açıkladı: Kamuda kemerler sıkılacak
  16. 10:40 Trol çeteleri, kendilerini besleyenleri hedeften çıkarabilmek için sağa sola pervasızca saldırıyor
  17. 10:35 İstanbul’da feci kaza: Kamyon ile otomobil çarpıştı: 2 ölü 4 yaralı
  18. 10:30 Karar yazarı Yusuf Ziya Cömert: Mehmet Şimşek de müteahhitlere kıyamıyor
  19. 10:22 İyi Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu: 60 milletvekili kendisine yer arıyor
  20. 10:17 AK Parti'yi yönetenler acilen istifa etmeli ve kendilerinden sonrakilere yol açmalıdır
Politika Haberleri