Bakan Bolat'tan ithalat düzenlemesi konusunda açıklama: "Temu'ya veya bir ülkeye yönelik değil"
Bakan Bolat'tan ithalat düzenlemesi konusund... İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın (İstanbul Fashion Connection-IFCO) 6'ncısı, Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliği olarak İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.
İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı'nın (İstanbul Fashion Connection-IFCO) 6'ncısı, Avrupa'nın en büyük hazır giyim etkinliği olarak İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı. Fuarın açılışında konuşan Bolat, sosyal medya platformu Instagram'a getirilen erişim engelinin e-ticareti etkilemediğini belirtti. Bolat, Instagram üzerinden yapılan ticaretin e-ticaret kanununun tanımına girmediğini çünkü çoğu zaman bu işlemlerin telefon ya da WhatsApp üzerinden gerçekleştirildiğini söyledi.
Bolat, ihracattaki son gelişmelerle ilgili olarak, mal ihracatının son bir yılda 8,8 milyar dolar ve hizmet ihracatının 17,5 milyar dolar arttığını belirtti. Ekonominin olumlu göstergelerinden biri olarak ihracat ve ekonomik büyümeyi öne çıkardı. Ayrıca, işsizlik oranının yüzde 8,4'e düştüğünü ve makroekonomik iyileşmelerin ümit verici olduğunu ifade etti.
Hazır giyim ve tekstil ihracatındaki düşüşü değerlendiren Bolat, Avrupa'daki ekonomik durgunluğun talebi etkilediğini ancak Avrupa ve ABD'deki faiz indirimlerinin talebi artıracağını ve bu durumun Türkiye'ye sipariş olarak döneceğini öngördü.
Yurt dışından posta veya hızlı kargo yoluyla Türkiye'ye gelen ticari olmayan eşyaların değer limitinin 150 eurodan 30 euroya düşürülmesine ilişkin düzenlemenin, bir firmaya ya da ülkeye yönelik olmadığını, genel bir ithalat düzenlemesi olduğunu söyledi. Bolat, bu düzenlemenin özellikle küçük esnaf ve KOBİ'lerin pazar ve istihdam kaybını azaltmak amacıyla yapıldığını vurguladı.
İhracatçılarla ilgili olarak Bolat, orta vadeli programın hedefler doğrultusunda ilerlediğini ve ihracatçıların desteklenmesi için ek bütçe talep ettiklerini belirtti. Ayrıca, emlak ilan sitelerinde 15 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemenin, fiyatların şişirilmesini ve aldatıcı işlemleri engelleyeceğini ifade etti.
Bolat, Türkiye'nin tekstil sektöründeki gücünü koruduğunu ve yabancı yatırımcıların Türkiye'den ithalat yapma ya da ortaklık teklifleri sunduğunu söyledi. Fuarın, Türk konfeksiyonunun kalitesine olan güveni artıracağını ve sektöre ciddi katkı sağlayacağını belirtti.
"Bakan Bolat'tan ithalat düzenlemesi konusunda açıklama: "Temu'ya veya bir ülkeye yönelik değil"" haberi, 07 Ağustos 2024 tarihinde yazılmıştır. 07 Ağustos 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Bakan Bolat'tan ithalat düzenlemesi konusunda açıklama: "Temu'ya veya bir ülkeye yönelik değil" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Bolat'tan ithalat düzenlemesi konusunda açıklama: "Temu'ya veya bir ülkeye yönelik değil" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 22 Aralık 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.
YORUM YAZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.