Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişleri

Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişleri

Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve ... "Yetişmiş bir insandan daha değerli bir varlığınız, bir kazancınız olamaz"

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Küresel adaletsizlikle mücadele ederken, insan paydasında bütün dünyayı kucaklayabilen, insanları ayrıştırarak saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişlerin karşısında durabilen bilgili, donanımlı, vicdanlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha güzel, daha güvenli ve adil kılacaktır" dedi. 

Türkiye'de farklı düzey ve alanlarda Qeğitim alarak, dünyanın çeşitli ülkelerinde kariyerlerine devam eden "Türkiye Mezunları", Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından düzenlenen Türkiye Mezunları Forumu'nda bir araya geldi. Programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Sizler dünyanın 184 ülkesine yayılmış, 150 bini aşkın üyesi olan büyük bir ailenin bireylerisiniz. Bu aile 30 ülkede, 34 Türkiye Mezunları Derneğiyle ortak kimliğini ortaya koymuş, 2013'ten bugüne 60 ülkede düzenlediğimiz 122 mezun buluşmasıyla gönül bağlarının zamana yenilmediğini göstermiştir" dedi.

Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

"Bu çatı altında buluşmamıza vesile olan Türkiye Mezunları Forumu ve Türkiye Mezun Ödülleri'nden Akademik Teşvik Programları Potansiyel Mezun Çalışmaları ve Türkiye Mezunları Proje Destek Programına kadar hedeflerinize ulaşmanız, yolunuzu çizmeniz ve belirlediğiniz yönde yürüyebilmeniz için imkanlar sunduk. Kurduğumuz bağları, güven ve birliktelik duygularını devamlı kılmak adına, daima takipte ve irtibatta olduk. Türkiye Mezunları Akademisi, Türkiye Mezun Dernekleri Kapasite Geliştirme Programları ile Türkiye Mezunu İş İnsanları-Türk İş Dünyası Buluşmaları gibi uygulama ve etkinlikleri bu doğrultuda düzenledik ve düzenlemeyi sürdürüyoruz."

"Yetişmiş bir insandan daha değerli bir varlığınız, bir kazancınız olamaz"

Bakan Ersoy, gerçekleştirilen çalışmaları önemsediklerini vurgulayarak, şunları aktardı:

"Bir eserin görkemine dalıp onu yapan sanatçının, bir buluşun heyecanına kapılıp onu keşfeden bilim insanının gözden kaçması gibi, insanın en büyük eserinin yine insan olduğunu da zaman zaman maalesef gözden kaçırıyoruz. Fikri ya da fiili üretimde devamlılık ve gelişmenin kilidini, kendinden sonra gelecek nesilleri yetiştiren insanlar açmıştır ve açmaya devam etmektedir. Dolayısıyla yetişmiş bir insandan daha değerli bir varlığınız, bir kazancınız olamaz. Kendi hayatının kontrolünü eline almasını sağlamakla bir insanın, ülkesi ve milleti için çalışacak bir insanı yetiştirmekle de coğrafyanın yarınlarını değiştirebilirsiniz."

"İnsanları ayrıştırarak yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişlerin karşısında durabilen vicdanlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha adil kılacak"

Özgür, eşit ve adil bir dünyanın eğitimin temelleri üzerinde yükseldiğine ve en değerli varlığın yetişmiş insan olduğuna işaret eden Ersoy, "Bu eşsiz varlığınızı uluslararası çeşitliliğe eriştirdiğinizde, yürütmekte olduğunuz insan merkezli bütün küresel politikalarda sizi bilen, anlayan, sizinle aynı yolda yürüyerek dünyanın yarınlarını şekillendirecek bir kamuoyuna sahip olursunuz. Küresel adaletsizlikle mücadele ederken, insan paydasında bütün dünyayı kucaklayabilen, insanları ayrıştırarak saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını kaybetmişlerin karşısında durabilen bilgili, donanımlı, vicdanlı insanların sayısının artması yarınlarımızı daha güzel, daha güvenli ve adil kılacaktır. İşte bu yüzden, bizi bilmekle, tanımakla, görmekle bir parça olsun söylenen yalanların, atılan iftiraların, yapılan çarpıtmaların farkına ulaşan her genç zihin, dili, dini, kültürü, ülkesi fark etmeksizin yarınlar için bizim umudumuzdur" değerlendirmesinde bulundu.

"Sizler birer başarı simgesisiniz"

Eğitimin umuda açılan kapı olduğunu sözlerine ekleyen Ersoy, yarınların "ben" değil "biz" diyenlerin dünyası olacağını kaydetti.

Bakan Ersoy, öğrencilere başkalarının eğitimine de destek olmalarını tavsiye ederek, "Sizler birer başarı simgesisiniz. 'Bunu ben yapamam. Benim imkanım yok.' gibi, fikrine ve söylemlerine umutsuzluk yerleşmiş çocuklar için umut olunuz. Güzel yarınlar bu iradeyle bu çabalarınızla şekillenecektir. İnşallah hep birlikte bunu başaracağız" dedi. (AA) 

"Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını k." haberi, 19 Ocak 2023 tarihinde yazılmıştır. 19 Ocak 2023 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını k.. haberi 2023 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Bakan Ersoy: İnsanları ayrıştırarak, saç ve göz rengine göre yaşam hakkı verecek kadar vicdanını k.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Ezgi Bozkurt Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:15 Sinan Engin'den Galatasaray'a Sert Uyarı: "Ölüm Kalım Maçı Bekliyor!"
  2. 13:14 Lohusa Sendromu Uyarısı: Bu Belirtileri Görüyorsanız Dikkatli Olun!
  3. 12:44 Filistin lideri Abbas açıkladı: İsrail'i durduracak tek ülke ABD
  4. 12:43 TBMM'de anayasa mesaisi başlıyor: Numan Kurtulmuş siyasi partileri ziyaret edecek
  5. 12:39 Ümit Özat'ın Ali Koç'a göndermesi: Fenerbahçe şampiyon olamıyorsa senin yüzünden Ali Koç!
  6. 12:38 Hasan Arat'ın Musrati transferi hakkında sert sözler: Çöp tenekesi
  7. 12:32 İsmail Kartal eleştiri konusu oldu: 'şu Allah'ın cezası Krunic'i oynatmaması lazım'
  8. 12:29 Akıllara durgunluk veren olay yaşandı: Kayıp kedi kargo paketiyle bin kilometre yol gitmiş
  9. 12:26 Kayıp ekonomist ile ilgili yeni gelişme! DNA'lar eşleşti
  10. 12:24 Dev derbide kazanan belli oldu! Kanarya şampiyonluk yarışına tutundu
  11. 12:17 Özgür Özel açıkladı: İsraf ve tasarruf genelgesi yayınlayacağız
  12. 12:16 Polis memuru mesai arkadaşlarına kurşun yağdırdı! 2 polis şehit oldu
  13. 12:13 İYİ Parti'de kazanan belirlendi: Yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu
  14. 12:10 İsrail'de sağcı bakanlardan Netanyahu'ya tehdit geldi: Refah'a saldırı olmazsa hükümeti düşürürüz
  15. 12:07 Meteoroloji'den yurt genelinde alarm! Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor
  16. 12:04 Brezilya'da yine 'Eylem Tok' vakası: Katil oğlunu olay yerinden annesi kaçırdı
  17. 12:00 Filistinlilerden ABD'li öğrencilere teşekkür mesajı: Kaldıkları çadırlara yazdılar
  18. 11:57 İsrail'de Netanyahu öfkesi devam ediyor: On binler yine sokağa indi
  19. 11:55 Maaşlar ilk üç ayda bitti: Emekli ve asgari ücretli enflasyona yenildi
  20. 11:54 İsrail Başbakanı Netanyahu'yu tutuklanma endişesi sardı! Görüşmeler düzenleniyor
Gündem Haberleri